donderdag, december 22, 2011

Blijf met je fikken van mijn samenleving en de daarin geldende waarden af!

"[...]Gisteravond gingen mijn man en ik naar een geplande boeteviering van de parochie. Daar aangekomen vonden we de deuren gesloten, alleen het Mariakapelltje was nog open. Er kwamen nog zeven andere mensen. Een paar van ons hebben in het Mariakapelletje gebeden en zijn toen naar huis gegaan.
Het bleek dat de pastoor wegens oververmoeidheid de boeteviering ’s ochtends om 9 uur, samen met een ‘vroegmis’ had gevierd.
[...]"*

Dit is onacceptabele diefstal!
In mijn samenleving bestaat geloofsvrijheid.

En ieder die onder verwijzing naar "slachtofferschap" het in zijn/haar hersens haalt onderstaande oproep te doen begeeft zich op het pad van terreur tegenover de RKK én slachtoffers van jeugdmisbruik gepleegd binnen de RKK,
waarbij de vraag gesteld moet worden wanneer (een) slachtofferorganisatie (s) stampend menen op te moeten roepen tot het gebruik van een volgend symbool dat hen wél bevalt.
Plaatsing van een volgevroten zwijn of het altaar? Een door slachtoffers te overhandigen muts met ezelsoren ipv een mijter? Het ter ere van kerst dragen van een gele ster wellicht?

Blijf met je fikke van zaken af die niet jouw eigendom zijn onder het excuus van gedeeld "slachtofferschap" maar koop een abonnement op de psychiater, desnoods 10, die diezelfde samenleving je daarom (nog) biedt.

En stop geweld van diefstal óók van mede-(jeugd)slachtoffers die net als ieder ander binnen (inter) nationale wetgeving zélf wel bepalen hoe zij met waarden en rituelen wensen om te gaan, dus óók met kerkelijke of een palingrokerij van Lou.


Hilversum 22 december 2011
– De Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik (KLOKK) heeft de priesters van de Katholieke Kerk opgeroepen om in de kersnachtmis paars te dragen. Dit heeft de belangenvereniging vandaag bekend gemaakt

Bewieroken
De liturgische kleur voor de mis in de kerstnacht is eigenlijk wit, maar KLOKK zegt dat “na alles wat bekend geworden is, vreugde misplaatst en enige ingetogenheid geboden is”. De liturgische kleur paars wordt gedragen in de veertigdagentijd en tijdens de advent, als teken van boetedoening. KLOKK vraagt de priesters ook af te zien van “het elkaar bewieroken”. KLOKK roept ook de kerkgangers op in het paars gekleed naar de nachtmis te komen.

Niet aftreden
Bij monde van voorzitter Guido Klabbers is er nog veel werk aan de winkel Na de publicatie van het rapport-Deetman hebben zich tientallen nieuwe slachtoffers gemeld. KLOKK dring niet aan op het aftreden van de bisschoppen, want dat “levert de slachtoffers niets op”. “Voor herstel, genoegdoening en compensatie zal hard gewerkt moeten worden", aldus Klabbers.

Reactie bisschoppen
Gevraagd naar een reactie op het verzoek van KLOKK meldt de woordvoerder van de Bisschoppenconferentie: "We hebben kennis genomen van deze oproep en gaan er verder niet op reageren".

* citaat rkk forum, toev. 23/12

"Een zakdoek is een nuttig gebruiksvoorwerp. Of hij nu gemaakt is uit mooie stof dan wel een wegwerp papieren doekje is, je kunt er je neus mee snuiten. Vooral in periodes van verkoudheid is dat niet zonder belang! Je kan er ook bloed mee stelpen als je plots een schram hebt opgelopen. Je kan er iets mee oppoetsen, zoals je bril, de druppel koffie die op je nota’s valt tijdens een vergadering, of desnoods je bevuilde handen. Je kan ermee het zweet van je voorhoofd wissen of hem gebruiken als servet bij het eten van een broodje. Daarom: altijd een zakdoek bij de hand! Een zakdoek is echter ook een symbool van veel emoties. Hij vertelt van het verdriet van een moeder die haar tranen afwist, wenend om haar gestorven kind; van de droefheid na een uitbarsting van geweld tussen twee gehuwden; van het gepeste kind dat ’s avonds in bed zijn knuffel gebruikt om tranen op te vangen. Een zakdoek is getuige van het onweerstaanbaar gelach tijdens een gezellige avond; hij komt tussen om het overdadig proesten te smoren, maar ook om pijn te verzachten. Een zakdoek brengt troost. Hij wordt geregeld gewassen en netjes gestreken; voor wat zal hij nu moeten dienen?

bron [...]"

Geen opmerkingen: