vrijdag, februari 03, 2012

Wir haben es nicht gewußt


Van Toorenburg studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Europees en internationaal recht aan de Universiteit van Londen. Ze promoveerde in 1998 aan de Katholieke Universiteit Brabant in de rechtsgeleerdheid.

Ze was korte tijd werkzaam als advocaat en daarna directielid van achtereenvolgens de vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord en een vrouwengevangenis in Dubrava in Kosovo. Sinds 2001 is ze locatiemanager van jeugdinrichting De Leij in Vught. Op het wetsvoorstel van de staatssecretaris van Justitie Fred Teeven wilde zij een aanvulling om de maximale gevangenisstraf voor jongeren van 16 en 17 jaar te verhogen van 2 naar 4 jaar. Ze pleit ervoor dat er ook gewerkt wordt aan begeleiding, omdat deze jongeren juist sturing nodig hebben voor een succesvolle terugkeer in de samenleving.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 stond Van Toorenburg op een 47e plaats op de kandidatenlijst van het CDA, te laag om direct gekozen te worden. Aangezien een aantal Kamerleden van haar partij tot het kabinet-Balkenende IV toetraden, deed zij op 1 maart 2007 alsnog haar entree in het parlement.

Ze is gehuwd en heeft twee dochters.

bron: the world of the limitless

Geen opmerkingen: