zaterdag, februari 04, 2012

Bleijerheide broeder Jan Schafraad, pastoor Maastricht, geschorst

Je kunt van Wiertz zeggen wat je wilt, maar een pastoor nadat hij jongeren aktief was nu op non-actief....nee dat werkt niet, alleen op mijn lachspieren.
En dát zou ik gezien de realiteit
ook als non zijnde niet pikken.

zoals iedereen die het ook maar een half beetje heeft gevolgd zich nu natuurlijk alleen maar kan verslikken in die onzin van die bisdomwoordvoerder.
Je kunt toch moeilijk ontkennen dat Mea Culpa United dit voldoende heeft aangekaart
en als Hoen nu met een stalen gezicht aan komt met dat
daarover blijkbaar alleen met de voormalige broedercongregatie van Bleijerheijde was gecommuniceerd maakt de man zich volstrekt belachelijk!

Niet alleen omdat iedereen doodziek werd van Mea Culpa Smeets zeker over die claim op de congregatie omdat die man nu eenmaal overal meer dan open communiceert - dat volk is niet stil te krijgen, zelfs niet door manipuleren met en van slachtoff(st)ers - waardoor die flauwe kul en de kennelijke houding: vallen jullie maar lekker dood we zullen geen poot uitsteken om je aan de correcte informatie te helpen zelfs onderwerp van verschillende tv uitzendingen was.
Maar het bovendien laat zien dat de bisschop het dan wel leuk vond om samen op de foto te gaan en zijn betrokken mee leven te demonstreren, maar onderwijl geen poot uitstak, ook niet naar de parochianen van die Koepelkerk.

Of zou de politiek van de vervuiler betaalt zijn doorgedrongen en nam wellicht het bisdom door Jan Schafraad met zijn toegenomen kerkbezoek een voorschotje op de betaling van de volgende portie volle aflaten voor fout gokken?

Bisschop Frans Wiertz van Roermond heeft pastoor Jan S. van de Koepelkerk in Maastricht op non-actief gesteld. Wiertz deed dit nadat bij het bisdom een klacht was binnengekomen over seksueel misbruik door S.
ANP
Dat incident dateert uit de periode dat de pastoor nog broeder was op jongensinternaat Bleijerheide in Kerkrade, in de jaren zestig. S. is gisteren ontboden bij de bisschop en heeft te horen gekregen dat hij lopende het onderzoek naar hem geen liturgische en pastorale activiteiten mag ontplooien, bevestigt bisdomwoordvoerder Stan Hoen.
Volgens het bisdom is begin afgelopen week de zaak aan het rollen gekomen toen enerzijds het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK en anderzijds een advocaat van een vermeend slachtoffer van S. zich bij het bisdom meldde. Bij het meldpunt loopt al langer een onderzoek naar de pastoor. Het bisdom wist daar volgens Hoen tot voor kort niets van, omdat daarover blijkbaar alleen met de voormalige broedercongregatie van Bleijerheijde was gecommuniceerd.
Bert Smeets van slachtofferbelangenorganisatie Mea Culpa noemt het ‘onzin’ dat het bisdom niet eerder iets zou hebben geweten. Hij claimt dat er meerdere slachtoffers van S. zijn en dat zij al een jaar geleden aan de bel hebben getrokken. Ook is volgens hem door Mea Culpa een melding over S. gedaan bij de politie. Het bleef bij een melding omdat de zaak verjaard is.
S. zelf verwijst voor een reactie naar het bisdom Roermond. Dat doet ook Victor Thomassen, secretaris van het kerkbestuur van de Koepelkerk. „Als privé-persoon wil ik wel even kwijt dat ik met stomheid geslagen ben. Dit is heel triest, al blijft hij in mijn ogen onschuldig zo lang hij niet veroordeeld is.”
S. is sinds 2006 pastoor in de Koepelkerk. De parochie zag het aantal kerkbezoekers sinds zijn aantreden flink oplopen.

Geen opmerkingen: