zaterdag, juni 04, 2011

In naam van de deelnemers aan de groepsvordering.... Missende kansen door domme berichtgeving en de slachtofferindustrie



Wat een voorbeeld van de slachtofferindustrie-verspilling!
Een belangrijk goed verhaal, afwezig in de media, waar, om kennelijk politieke redenen, België's eigen versie van de katholieke kruising weer van stal gehaald wordt zodat het hapgrage keffertje zijn koffiedikkunstje weer kan laten zien: "het heeft weinig kans".

Weinig integer slachtofferindustrie nieuws.

Kromme neuzen kun je wel overal insteken, maar als je dan niet verder kijkt dan die neus lang is, kom je nnog niet verder dan de Pathétique van Hans Bierworst.

En de verspilling vanuit slachtoffer-organisties. Of misschien wel gewoon domheid of hetzelfde gebrek aan integriteit?
Hoe dan ook, een belangrijk en goed verhaal. Bedankt, Bert!



Bedankt Verschueren, of uwes maar effe door wil blijven schrijven. Je stelt bij een inmiddels wel afgekloven thema een paar andere vragen, die eindelijk gaan over kinderen en morgen ipv over schadevergoedingen Maar maak het dan maar gewoon beschikbaar via het internet, daar heb je het tenslotte ook voor een flink deel vandaan.


bron: Mea Culpa

In naam van alle aanwezige en niet aanwezige deelnemers aan de groepsvordering in te leiden door advocaten Walter Van Steenbrugge en Christine Mussche, gericht tegen de Heilige Stoel, de Belgische Bisschoppen en de Hogere Oversten van de Belgische religieuzen, wil ik ons standpunt kenbaar maken en de beslissing duiden.

De ‘overlevers’ die zich aangesloten hebben bij deze groepsvordering zijn actieve deelnemers aan een gerechtelijke procedure waarvan ze zowel de inhoud, de draagwijdte, de impact als de gevolgen kennen. Ze zijn in staat deze stap te zetten omdat ze hun leven niet langer door de dader willen laten bepalen, omdat de angst voor waar het instituut kerk voor stond vervangen is door een recht op zelfbeschikking, en omdat ze deze beslissing als een logisch gevolg zien van de jarenlange zoektocht naar erkenning, hulp en de vergoeding van een onomkeerbare schade.
Het gaat vandaag voor ons niet langer over de ‘verhalen’. We hebben ze met zijn allen uitgebreid kunnen lezen, zowel in het onvolledige rapport van de ontbonden Commissie Adriaenssens, als in de kranten van dat zwarte weekend, midden september vorig jaar. De deelnemers aan deze groepsvordering hebben ervoor gekozen om samen hun toekomst in de hand te nemen.

Zoals eerder werd uiteengezet,
...

De stap die de deelnemers vandaag met deze groepsvordering hebben gezet, is belangrijker dan elke speculatie over de mogelijke afloop ervan, hoewel het duidelijk mag zijn dat wij daarin het volste vertrouwen hebben.

Ons doel is hetzelfde, ook al mag de weg ernaar juridisch-technisch verschillen: schulderkenning, hulp, een rechtvaardige compensatie voor onomkeerbare schade en de garantie dat binnen de katholieke kerk nooit nog een kind wordt misbruikt. Niet het uwe, niet het onze, niet èèn kind meer.

In naam van de deelnemers aan de groepsvordering, wil ik u bedanken.

Roel Verschueren

complete tekst


[...]
Your children are not your children.
They are the sons and daughters of Life's longing for itself.
They come through you but not from you,
And though they are with you yet they belong not to you.

You may give them your love but not your thoughts,
For they have their own thoughts.
You may house their bodies but not their souls,

For their souls dwell in the house of tomorrow,
which you cannot visit, not even in your dreams.
[...]

uit The Prophet, Khalil Gibran

Geen opmerkingen: