woensdag, juni 22, 2011

De la Salle en Martijn


U denkt dat relaties tussen volwassenen en kinderen niet per se schadelijk zijn?

Ik heb daar een voorbeeld van. Ik ben ooit benaderd door een jongen van 14 die een relatie had met een oudere pater. Dat mocht niet meer en die jongen heeft daar enorm veel last van gehad, die heeft juist schade opgelopen. Hij zei tegen mij: ‘Pater Herman, waarom wilt u dat verbieden?” Ja, wat zeg je dan tegen zo’n jongen.


Salesiaans Nederland is een 'delegatie' - kleinere bestuurlijke eenheid - binnen het grotere geheel van de salesiaanse 'provincie' België-Noord, waarvan Jos Claes de provinciaal is. In augustus 2011 zal de delegatie ophouden te bestaan en in zijn geheel opgenomen worden in de provincie België-Noord.
bron


Opheffing stichting Don Bosco Groep Nederland
4 juni 2011

bron

De stichting Don Bosco Groep Nederland is opgericht op 19 november 1998 na jaren van voorbereiding en intensief overleg vanaf april 1994. De werkers en vrijwilligers in de Don Boscowerken wilden mede de verantwoordelijkheid dragen voor het werk van Don Bosco en deze verantwoordelijkheid wilden de salesianen graag met hen delen. Het doel van de stichting DBGN werd het realiseren van een samenwerkingsverband met de congregatie van de Salesianen van Don Bosco. Ook maakte de DBGN werk van vorming, er kwam een Handvest voor Don Bosco werkers. Aan de onderlinge verbondenheid is gewerkt, zo ontstond de traditie van het jaarlijkse Don Bosco feest in de kampschuur van het Assel Don Bosco Centrum. Het contact met de oud-leerlingen van Don Bosco Leusden is jaren geleden door de DBGN opgepakt en dat is uitgegroeid tot een reünie om de 2 jaar, die steeds door een werkgroep wordt voorbereid. In februari 2005 werd samen met de Salesianen van Don Bosco de stichting Don Bosco Werken Nederland opgericht. Deze stichting kreeg als doelstelling mee het voortzetten, uitbouwen en vernieuwen van het Don Boscowerk in Nederland door de gezamenlijke inzet van Salesianen van Don Bosco en Don Bosco werkers. Samen zijn zij op basis van gelijkwaardigheid en met behoud van de eigen identiteit verantwoordelijk voor jeugd- en jongerenwerk, de communicatie en de vorming. De DBWN is nu alweer bijna zes jaar aan het werk en heeft het volste vertrouwen van de DBGN. De DBGN bestaat op 19 mei 2011 12½ jaar en dit is een mooi moment om een goed besluit te nemen voor de toekomst. De DBGN heeft haar doelstelling bereikt.

De toekomst van het Don Boscowerk in Nederland is goed geregeld.
Meer nieuws hierover bij de uiteindelijke opheffing van de stichting, ergens in het najaar van 2011.

De DBGN dankt allen die altijd hebben geloofd in haar doelstelling en werkzaamheden

Geen opmerkingen: