zondag, januari 24, 2016

Poppetje gezien kastje dicht


Veiligheid en Justitie BulletinJaargang 8, Nummer 1, 19 januari 2016
Claim Ohio-KNR

bron


bron  de gejatte vuilniszakken van jos.dervek.com
van  mijn ouwe opa, die ouwe opa......

Per 1 januari 2016 voorschot voor álle slachtoffers

Per 1 januari 2016 kunnen álle slachtoffers die door de rechter een schadevergoeding toegewezen hebben gekregen, een voorschot van de overheid krijgen. Slachtoffers zijn dan niet meer afhankelijk van de dader voor de uitbetaling. Het voorschot voor deze slachtoffers bedraagt maximaal €5000.

Een van de manieren waarop slachtoffers van strafbare feiten hun schade vergoed kunnen krijgen is door een schadeclaim in te dienen bij de rechtszaak tegen de verdachte. De strafrechter beoordeelt dan ook deze schadeclaim. Als hij de schadeclaim toewijst en de dader opdraagt de schade te betalen door een schadevergoedingsmaatregel op te leggen, dan int het CJIB het geld voor het slachtoffer.

klik
Sinds 1 januari 2011 krijgen slachtoffers van geweld- en zedenmisdrijven, als de dader acht maanden na het vonnis nog niet alles heeft betaald, het nog openstaande bedrag uitgekeerd als voorschot.

Uiteraard doet het CJIB er alles aan om ook dit bedrag nog op de dader te verhalen.

Per 1 januari 2016 kunnen ook slachtoffers van andere misdrijven voor een voorschot in aanmerking komen, maar alleen als de schadevergoedingsmaatregel van na 1 januari 2016 is. Bovendien geldt voor deze voorschotten een maximum van € 5000,-. Aan de voorschotten van slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven zal ook vanaf 2016 geen maximum verbonden zijn.

klik
Het CJIB zorgt ervoor dat deze voorschotten worden uitgekeerd.


klikMORAAL
Je hebt een goed playboek nodig
voor je een bidboek uit kunt geven
2 opmerkingen:

Anoniem zei

Kinderachtig gedoe...!!!

crispina zei

http://www.loesje.nl/posters/levenswijsheid-uit-sprookjes-en-ik-leef-nog-lang-en-gelukkig/