maandag, januari 25, 2016

Pedofiel sponsort verhoorkamer politie "De schenking was een afscheidscadeau van de consul, zo werd ons verteld." met doorgeeefluik uit de 3 % regeling namens de broeders van Maastricht, het Vaticaan en Nederlands Ministerie van Justitie


ANTWERPEN 16/01/2016


Deze week kent de 60-jarige Antwerpse zakenman P. C. zijn straf. De pedofiel die zelf een weeshuis in Azië bouwde en daar zijn eigen adoptiekinderen verkrachtte, riskeert 16 jaar cel. In Antwerpen is hij vooral bekend als geldschieter voor de politie en sponsor van musea.
Het Canvas-programma Panorama besteedt zondagavond om 20.05 uur ruime aandacht aan P. C., de Nederlandse Antwerpenaar met een ingenieus dubbelleven. Aan de ene kant de gulle sponsor, aan de andere kant een arme Filippijnse familie betalen voor webcamseks. De reportage heet "Pieter 0167", de codenaam van de man op internet.

De man stond midden december voor de rechtbank in Antwerpen. In zijn computers staken maar liefst 400.000 bestanden met kinderporno. Een deel ervan had hij zelf gemaakt met zijn vier adoptiekinderen in de Filippijnen. Ter verdediging bracht de man aan dat hij ook goede daden stelde. Zo had hij destijds één miljoen frank geschonken aan de Antwerpse politie voor de inrichting van een verhoorkamer voor minderjarigen.


Consul
Gewezen politica Tanja Smit (sp.a) was destijds de gangmaker van dat project. "Het was in het post-Dutrouxtijdperk. De Antwerpse jeugdbrigade ging in 1999 op bezoek bij de politie van Eindhoven waar al zo'n verhoorkamer bestond. Ik lanceerde het idee in de gemeenteraad maar de financiering verliep moeizaam. Tot ik plots in de krant las dat de Nederlandse consul een forse schenking had gedaan, zodat de verhoorkamer kon gebouwd worden. De schenking was een afscheidscadeau van de consul, zo werd ons verteld."

Child Focus dat in de nasleep van de zaak-Dutroux werd opgericht om te strijden tegen seksueel misbruik van kinderen, heeft zich op het proces burgerlijke partij gesteld tegen pedofiel P. C. "Een heel cynische zaak", vond Kris Luyckx, advocaat van Child Focus, "De zakenman/pedofiel sponsorde in 2001 de nieuwe verhoorkamer. Net de plaats waar misbruikte minderjarigen hun verhaal vertellen."

CANVAS Panorama 


De pedoseksueel Pieter Ceulen (60), die gisteren tot 19 jaar cel veroordeeld werd, is spoorloos. Vermoedelijk is hij naar Cambodja ontkomen. En het is niet de eerste keer dat hij probleemloos in die richting vluchtte.
Pieter Ceulen was gisteren zelf niet aanwezig op de zitting waarbij hij tot 19 jaar cel veroordeeld werd wegens ernstige pedoseksuele feiten, en dat tot groot ongenoegen van de openbare aanklager die zijn onmiddellijke aanhouding eiste. Maar Ceulen kon niet opgepakt worden: hij was het land al uitgevlucht.
‘Hij is sinds dinsdag niet langer in ons land’, bevestigen vier onafhankelijke bronnen. ‘Hij is gesignaleerd op de luchthaven van Zaventem en zit meer dan waarschijnlijk ondergedoken in Cambodja. Het gerecht is een gevaarlijke pedoseksueel kwijt.’
Het is al de tweede keer dat Pieter Ceulen, tot voor kort een gerespecteerd beleggingsadviseur met vestigingen in Breda en Antwerpen, ongestoord ons land kan verlaten. Een eerste maal gebeurde dat toen hij in 2013 na drie maanden in voorhechtenis vrijkwam onder strenge voorwaarden. Een daarvan: niet reizen. Die voorwaarden werden nadien echter niet verlengd, waardoor hij weer mocht gaan en staan waar hij wou. En daar maakte Ceulen dankbaar gebruik van om ongestoord naar Cambodja te trekken. Daar heeft hij vier jonge pleegkindjes – 1 jongen en 3 meisjes.
Ook tijdens het proces werd Ceulen niet aangehouden, hij kreeg zelfs geen nieuwe voorwaarden opgelegd. Hij verscheen als een vrij man op de eerste rechtbankzittingen.
Afgelopen zondag werd hij publiekelijk ontmaskerd in een Panorama-uitzending. Dinsdag besloot hij dan de commotie én de zware celstraf die op til was, te ontvluchten. Zonder enige moeite kon hij een vlucht boeken.
What did you learn in school today,

Dear little boy of mine?Geen opmerkingen: