maandag, juli 04, 2011

vingers in de pap Laat de linkerhand niet weten wat de rechter doet?

Moderator Forum: Actuele zaken. Geplaatst op 4/7 '11 12:17u. Onderwerp: FSSPX bestrijden met alle middelen ! (posts: 37, views: 0)

Gelieve terug te keren naar het onderwerp van de draad en forumregel 3 indachtig te zijn. Laat aub de persoonlijke opmerkingen een aantijgingen achterwege en gaat inhoudelijk te werk. Moderator



Charlemagne
Forum: 30/6 '11 23:42u. Onderwerp: FSSPX bestrijden met alle middelen !

Binnenkort mogen wij in het FSSPX een nieuwe jonge Vlaamse priester verwelkomen: EH Matthias De Clerck uit Merelbeke.
Op 2 juli wordt deze 25-jarige uitverkorene God´s, gewijd in het Herz Jesu Seminarie in Zaitskofen (Duitsland). Ik ken Eerwaarde Matthias al van kleinsaf, mee EK-kampen mee gedaan, en hij stond ere-wacht met de EK-vlag op mijn huwelijk.

Op 9 juli zal hij zijn Eerste Mis op Vlaamse bodem opdragen in zijn geboortedorp. De pastoor stelde graag de parochiekerk ter beschikking hiervoor. Er werden netjes gedrukte uitnodigingen verstuurd enz ... 2 weken geleden verscheen het pers-bericht van de nakende wijding op Kerknet en andere sites en nog geen dag later staat het in de ex-katholieke en ex-Vlaamse krant De Standaard onder de boosaardige titel ´Vlaamse priester illegaal gewijd´ Het ondertussen achterhaalde verhaaltje van de excommunicaties wordt nog eens rap afgehaspeld (zonder de eerlijkheid te hebben te melden dat de H. Vader deze ondertussen opgeheven heeft)en ja hoor. Nog geen 2 dagen verbiedt Mgr. Van Looy de pastoor van Merelbeke de kerk ter beschikking te stellen. Onafgezien van het juist of fout van deze beslissing getuigt dit vooral van een ongezien gebrek aan menselijk respect en beleefdheid om 1 WEEK voor het gebeuren dit af te gelasten.

Om nog maar te zwijgen van de hypocrisie: in talloze parochies van het bisdom Gent mag het missaal van de NOM eindeloos geschonden én misbruikt worden, ketterijen verkondigd enz... maar o wee als een jonge 25-jarige rechtlijnige priester een Mis volgens de Tridentijnse Ritus komt opdragen... Dat mag natuurlijk niet !

Dirk Milis
Forum: 3/7 '11 14:44u. FSSPX bestrijden met alle middelen !
(Crispina, let op: gecopieerd 4/7 23.30, tekst wijziging, als elders dus mogelijk)

Beste Theobo,

Uw nieuwsartikel - door u geplaatst als hoofdredacteur RK Nieuws.net - is tendentieus, misleidend en staat bol van de vooroordelen. Het Vaticaan heeft helemaal niet gereageerd op de priesterwijdingen van de FSSPX. We weten dus totaal niet of de wijdingen kwaad bloed zetten in het Vaticaan. Waar is de bron? Er is geen bron om het te staven. De eeuwenoude traditionele ritus wordt ook weer door het slijk gehaald want er wordt weer stevig gezegd dat de priesters

die deze ritus opdragen met de rug naar de gelovigen staan... Hoe schandalig! Hoe durft men het gezicht naar God te wenden ipv naar de gelovigen...want die zijn toch veel belangrijker??
Van katholieke liturgie hebben de schrijvers van dit artikel alvast niets begrepen en alleen daarom al zou dit artikel niet geplaatst mogen worden op een RK Nieuwssite. Maar het past goed in de progressieve kraam van u, meneer Borgermans.
Mgr. Van Looy mag natuurlijk het woord voeren over het feit dat de FSSPX niet volledig binnen de Kerk staat maar ondertussen wijkt hijzelf, en het overgrote deel van de priesters in zijn bisdom, af van de katholieke leer. Waarom plaats u daarover geen artikels? Waarom kaart u de anti-Roomse koers binnen de Vlaamse Kerk niet aan in uw artikels? Dat durft u natuurlijk niet, uit angst voor de publieke opinie, uit angst omdat u uit de gratie zou vallen bij uw progressieve priester-vrienden?
Het gaat hier heus niet enkel over dit artikel en de FSSPX. Het gaat over het merendeel van uw artikels die vaak tendentieus zijn en die rechtstreeks de Kerk, de paus en de geloofsleer aanvallen. Velen hier hebben daar schoon genoeg van....


theobo
3/7 '11 22:51u. FSSPX bestrijden met alle middelen !

Mijnheer Milis,

RKnieuws.net is een onafhankelijke nieuwssite die zich niet laat inpalmen, noch door links, noch door rechts. RKnieuws.net informeert over wat er in de Kerk gebeurt en leeft. Dat dit niet altijd mooi in Uw oren klinkt, is Uw probleem. Maar nieuws is nieuws. RKnieuws.net is geen katholieke propaganda-site. Die zijn er in overvloed.


Dirk Milis
Forum:
3/7 '11 23:07u. FSSPX bestrijden met alle middelen !

theobo: Ah zo, uw masker valt af. Rorate is GEEN katholieke propaganda nieuwssite volgens u. Dank u voor uw verhelderend antwoord. Maar u plaats dit artikel wel in deze draad waarmee u aangeeft dat u het eens bent met het artikel. Ik hoop dat velen dit nu lezen.....

En wat er leeft in de Kerk? U geeft altijd links naar artikels van seculiere media die over de Kerk schrijven.... of links naar protestante media....is dat nieuws over wat er BINNEN de Kerk leeft???????En de artikels die u zelf schrijft gaan ofwel over Kung of Oosterhuis of andere ketters. U prijst hen en hun werk telkens aan als "zeer de moeite waard". En u bent niet links???? U bent een leugenaar!


R.K.Priester

Forum: 23:19u. FSSPX bestrijden met alle middelen !

Wellicht zouden we weer terug kunnen vinden tot een zakelijke toon.Een nieuwssite kan van nature geen propaganda-site zijn. Het dient echter ook geen anti-propaganda-site te worden. Onafhankelijkheid in de journalistiek is een mythe. Het is belangrijk voor de journalistieke ethiek dat redacties weten dat nieuwsgaring, de keuze van het nieuws en het nieuwscommentaar altijd te maken hebben met opinie. Dit valt niet uit te schakelen, maar men moet zich dit wel realiseren, ook bij Rorate.

Geen opmerkingen: