Geplaatst door onze redactie op dinsdag 5 juli 2011 om 00:05u
REGENSBURG (RKnieuws.net) - In Regensburg heeft de openbare aanklager maandag een boete van 12.000 euro geëist tegen de Britse bisschop Richard Williamson (71) van de priesterfraterniteit Pius X wegens negationisme. De rechtbank maakt maandag haar verdict bekend.
De rechtbank behandelde de zaak in beroep. Zowel het parket als Williamson hadden beroep aangetekend tegen het vonnis van april 2010 waarbij Williamson werd veroordeeld tot een boete van 10.000 euro wegens het aanzetten tot rassenhaat. Het parket had de zaak voor de rechtbank gebracht nadat de bisschop had geweigerd een minnelijke schikking van 12.000 euro te betalen.
Zowel vorig jaar als nu daagde Williamson niet op voor de rechtszetting. Zijn advocaten vroegen de vrijspraak van hun cliënt. Volgens de verdediging werd de bisschop misleid door de Zweedse journalisten die hem beloofd hadden dat het interview enkel in Zweden zou worden uitgezonden waar negationisme niet strafbaar is.
In het interview dat in Duitsland werd opgenomen en op 21 januari 2009 werd uitgezonden door de Zweedse televisie ontkende bisschop Williamson het bestaan van nazi-gaskamers. Hij betwistte ook de massamoord op 6 miljoen joden in de concentratiekampen.
Volgens de verdediging was een Duitse rechtbank niet bevoegd om zich over de zaak uit te spreken maar dat standpunt werd door de rechtbank vorig jaar al verworpen omdat het interview met Williamson in een seminarie van de priesterfraterniteit Pius X nabij Regensburg werd opgenomen.
Toen het Vaticaan na het uitzenden van het interview de excommunicatie van bisschop Williamson en van drie andere fundamentalistische bisschoppen introk, zorgde dat voor een golf van protest in Duitsland. Paus Benedictus XVI kwam echter niet op zijn beslissing terug. In het interviewboek ‘Licht van de wereld’ stelde de paus echter dat hij een andere beslissing had genomen als hij kennis had gehad van het interview van Williamson.
De Duitse kanselier Angela Merkel had de paus publiek opgeroepen bisschop Williamson te veroordelen. Later drukte paus Benedictus XVI zijn solidariteit met de Joden uit en veroordeelde hij het negationisme.
dann steh auf und misch dich ein: Sage nein!
Meistens rückt dann ein Herr Wichtig die Geschichte wieder richtig,
faselt von der Auschwitz-Lüge, leider kennt man's zur Genüge,
mach dich stark und misch dich ein, zeig' es diesem dummen Schwein:
Sage nein!
Ob als Penner oder Sänger, Bänker oder Müßiggänger,
ob als Priester oder Lehrer, Hausfrau oder Straßenkehrer,
ob du 6 bist oder 100, sei nicht nur erschreckt verwundert,
tobe, zürne, misch dich ein:
Sage nein!
Und wenn aufgeblas'ne Herren dir galant den Weg versperren,
ihre Blicke unter Lallen nur in deinen Ausschnitt fallen,
wenn sie prahlen von der Alten, die sie sich zu Hause halten,
denn das Weib ist nur was wert wie dereinst - an Heim und Herd,
tritt nicht ein in den Verein:
Sage nein!
Und wenn sie in deiner Schule ploetzlich lästern über Schwule,
schwarze Kinder spüren lassen, wie sie and're Rassen hassen,
Lehrer, anstatt auszusterben, Deutschland wieder braun verfärben,
hab dann keine Angst zu schrei'n:
Sage nein!
Ob als Penner oder Sänger, Bänker oder Müßiggänger,
ob als Priester oder Lehrer, Hausfrau oder Straßenkehrer,
ob du 6 bist oder 100, sei nicht nur erschreckt verwundert,
tobe, zürne, misch dich ein:
Sage nein!
Sag' nein!
Sag' nein!
Sag' nein!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten