vrijdag, juli 01, 2011

Eijks paasboodschap

‘Pedofiliedrama maar te begrijpen als men slachtoffers ontmoet’
1 juli 2011

ROME (RKnieuws.net) - Mgr. Charles Scicluna, binnen de Congregatie voor de Geloofsleer verantwoordelijk voor de dossiers inzake misbruik van minderjarigen door geestelijken, moedigt de bisschoppen aan een ‘traumatiserende ervaring’ te beleven door een ontmoeting met de slachtoffers om het pedofiliedrama werkelijk te begrijpen.
In een interview met Vatican Insider zegt de prelaat vandaag/vrijdag dat de mentaliteitsverandering die door paus Benedictus XVI aan de geestelijkheid werd gevraagd maar alleen voor hen mogelijk is die de moed gehad hebben de pedofilieslachtoffers te ontmoeten en naar hun verhalen te luisteren. ‘Als men dit niet doet, mag men de volledige dossiers gelezen hebben, maar zal men nooit het ware drama begrijpen’, aldus mgr. Scicluna.

Gossie, opent me dat effe perspectieven!
Ik durf het haast niet te vragen, maar uh, waarde aartsbisschop de volgende keer dat u het in uw hersens haalt het volk te verzekeren dat u geen autist bent, ben ik verzekerd van een aanmoediging vanuit de Congregatie van de Geloofsleer, waarmee, gelijke nonnen gelijke kappen, i.t.t. een paar mannekes die dát zeer waarschijnlijk wel waren, U dus wél gewaarschuwd bent dat het niet bij strafregels Geachte Heer Eijk was U niet helemaal goed snik? hoeft te blijven.

Geen opmerkingen: