donderdag, december 22, 2016

Tiny little secrets no more

KLIK
Over there, say the word to prepare
Cause  it ain't over till its over over there
rollin', rollin', rollin'
keep you're eyeballs growing
raw hide!!


Handleiding 
feiten uit de rapporten van UNAIDS. Dit is de VN-organisatie voor aidsbestrijding in de wereld:
1) Aids doodt 3 keer zoveel mensen als in 1990. In de jaren ’80 en ’90 leefde de wereld in grote angst voor een van de grootste epidemieën aller tijden: de aidsepidemie.  Vandaag de dag zijn er levensreddende medicijnen, mensen met hiv hoeven niet meer dood te gaan en kunnen gezond oud worden. Maar de epidemie is in de wereld verre van over. In 1990 zijn er 310.000 mensen aan aids overleden, omdat er nog geen medicijnen waren. Het afgelopen jaar stierven er 1.100.000 mensen aan aids!
2) Aids is wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 onder jonge vrouwen van 15 tot en met 49 jaar. Aids eiste vorig jaar meer dan een miljoen dodelijke slachtoffers. Vooral jonge vrouwen worden getroffen. Gebrekkige gezondheidszorg, armoede en onwetendheid zijn belangrijke oorzaken. Maar de epidemie groeit de laatste jaren vooral door de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, seksueel geweld en het taboe op seks in veel landen.
3) Per dag overlijden 300 kinderen aan aids. Vorig jaar overleden er 110.000 kinderen van 0 tot 14 jaar aan de gevolgen van de ziekte. Hun dood kan voorkomen worden, door ervoor te zorgen dat er geen baby's meer met hiv geboren worden en door kinderen met hiv de levensreddende behandeling te geven die zij nodig hebben. Slechts 49% van hen krijgt op dit moment hiv-remmers.


Geen opmerkingen: