vrijdag, december 23, 2016

Oli oli ola en de rijen groeien aan; Internationale Nieuwe Scene in Utrecht

KLIK
23 december 2016

Soms moet je gewoon geduld hebben en wachten tot er een doofpot breekt.

Op al mijn mails en berichten aan Guido Klabbers ,de Goeroe van d Stichting KLOKK, kreeg ik nooit een antwoord en er waren zelfs mensen die aanstoot namen aan mijn mening over deze man die ik nooit als een eerlijk man heb gezien, zeker niet in het licht mbt zijn samenwerking met Ivo Opstelten. Ik ben niet iemand die leeft op het gevoel van leedvermaak,maar nu het bericht lezen dat je niet ver naast je gevoelens van onbehagen zat doet me wel iets.
Er is ruzie ontstaan binnen de leiding van Klokk, de stichting die slachtoffers van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk bijstaat. Een lid van de raad van toezicht, Frans Verhallen, stapte recent op.
In een brief aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt hij dat de stichting een miljoen euro aan subsidie niet goed kan verantwoorden.
toegevoegd rond 01.00 24/12/16
Verhallen zegt als toezichthouder geen informatie te krijgen over de manier waarop het subsidiegeld wordt uitgegeven. Verhallen schrijft verder in de brief aan het ministerie dat directeur Guido Klabbers en zijn vrouw Klaske Metaal samen ruim honderdduizend euro per jaar salaris krijgen uit het subsidiegeld. Dat betekent dat bijna de helft van de subsidie naar het echtpaar gaat. Dat is ‘in verhouding erg veel geld’ schrijft Verhallen aan VWS-staatssecretaris Martin van Rijn.
toegevoegd rond 01.00  24/12/16 
Klabbers zegt in een reactie dat zijn salaris in overleg met het ministerie is vastgesteld. Dat zijn vrouw de enige andere betaalde medewerker van de stichting is, kan tot speculaties leiden, erkent hij. Volgens Klabbers handelt Verhallen uit persoonlijke frustratie. Hij overweegt aangifte tegen hem te doen wegens smaad.
Dat overweegt hij ook in de richting van Venlonaar en misbruikslachtoffer Ludo Hardeman. Die is op Facebook een actie tegen Klokk begonnen. Bij de Belastingdienst deed Hardeman een melding, omdat Klokk zich niet houdt aan de regels voor erkende goede doelen. Volgens Klabbers kan dat kloppen. Donderdagavond stond de stichting nog als erkend doel op de website van de Belastingdienst.
 rond 01.00  24/12/16 
Het ministerie bevestigt de ontvangst van de brief en de melding. Beide worden volgende maand tijdens een al gepland overleg met Klokk besproken. Ook wordt de Tweede Kamer geïnformeerd.
George: Graag delen onder misbruikslachtoffers die met Klokk te maken hebben gehad!

click
Met dank aan Germana


Geen opmerkingen: