vrijdag, juli 03, 2015

"Waar bemoeit U zich mee," vroeg de bisschop ( en maakte een puinzooi van zijn administratie ) Bonny kom je buiten spelen?

VATICAANSE UNIVERSITEIT START OPLEIDING KINDERBESCHERMING


(Kerknet)
BRUSSEL (KerkNet/CNA) – Vanaf de lente 2016 worden er aan de Gregoriaanse universiteit, de meest prestigieuze pauselijke universiteit in Rome, gediplomeerden kinderbescherming afgeleverd. Dat meldt 'Catholic News Agency'. De opleiding, die over één semester loopt, wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor Kindersbescherming dat nauw met de universiteit is verbonden en waar ook de Belgische professor Karlijn Demasure werkzaam is.

Volgens Hans Zollner van het centrum moet de opleiding mensen vormen die in de bisdommen, religieuze orden en congregaties en andere kerkelijke instellingen de strijd tegen seksueel misbruik van minderjarigen op zich kunnen nemen of daarover aan kerkelijke verantwoordelijken advies kunnen geven.

De opleiding omvat zes seminaries van telkens twee weken. Daarin komen onderwerpen aan bod zoals de bescherming van kinderen, kinderrechten, kinderpsychologie, preventie en zorg voor slachtoffers van seksueel misbruik. In elke opleiding is er plaats voor 15 tot 18 mensen. Professor Hans Zollner hoopt dat de studenten niet enkel uit Europa en Amerika, maar ook uit Azië, Afrika en Oceanië afkomstig zullen zijn.


Geen opmerkingen: