woensdag, juli 22, 2015

Huize St Joseph te Heer: pater P(iet) H.J. Denis, priestercongregatie van het Heilig Hart van Jezus, medewerking tbv. steunbewijs gevraagd

CriminoCorpus
Mevrouw Mr. N. Geraads ( klik) te Eindhoven vraagt voor een van haar cliënten steunbewijs als onderstaand beschreven:
oproep: 
Client heeft in de periode van ongeveer 1957 tot ongeveer 1962 verbleven op Huize St. Joseph. Cliënt is daar seksueel misbruikt onder meer door pater Dns., de directeur van Huize St. Joseph. Cliënt moest naar pater Dns. toe als hij uit het cachot kwam. Het seksueel misbruik heeft bestaan uit het betasten van cliënt’s achterste. De volledige gegevens van pater Dns. zijn: Pater P.H.J. Dns. Hij is geboren op 11 februari 1908 en overleden op 24 juni 1996. Volgens het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK is er geen steunbewijs tegen pater Dns. bekend, vandaar deze oproep.
Plaatsingsdatum:  21-07-2015
reacties kunt u ook richten aan: secretariaat@klokk.nl

24-3-1971
Het gebouwen de bijbehorende terreinen van Huize St. Joseph waren oorspronkelijk gelegen op het grondgebied van de voormalige gemeente Heer. Als gevolg van de annexatie van Heer in 1970 door de gemeente Maastricht werden alle eigendommen van Huize St. Joseph overgeheveld naar de (toenmalige) gemeente Cadier en Keer. De bewoners waren niet langer Heerdenaren maar Keerdenaren.

bron
20-1-1975
Voor de vervangen trappen zie deel II BRON
"De Onderzoekscommissie is bij het onderzoek naar Huize St. Jozef in Cadier en Keer, bediend door de priesters van het Heilig Hart van Jezus (s.c.j.) gestuit op excessieve vormen van geweld. Gewelddadig gedrag, zo heeft de Onderzoekscommissie de indruk, maakte intrinsiek deel uit van de leefwereld binnen Huize St. Jozef. Deze instelling kan als hard en onherbergzaam getypeerd worden."


klik


blijft natuurlijk mooi staan
dat ik nog steeds niet weet wat een kiezelkoele is.....


Geen opmerkingen: