woensdag, november 21, 2012

Stella Maris Kortrijk, moge de vroegere bewoners en bewoonsters er goed de pest in hebben!

Daar zou justitie, een advocaat en een rechter wel 's knap zinnig werk hebben kunnen gedaan.

En nu maar hopen dat met de veroordeling van een Albert V ,  buurman-priester van het Heilig Hart, er nog een hoop vroegere bewoners van Stella Maris hun mond open zullen gaan doen.


Want wat daar in dat Stella Maris  gebeurt is, het is niet de plek waar je - in ieder geval niet in die jaren - moest zitten.  Laat dat dan maar duidelijk worden.  

Hopelijk ontdekken ook vroegere bewoners de ontwikkelingen in Australie en schieten ze daar ook het nodige mee op om door te gaan met hun verhalen op tafel te leggen zodat die openheid  er ooit komt
En niet alleen dat juridisch gezwam.
Zelfs niet wanneer daar mee nu buurman priester Albert 90 en inmiddels kennelijk dement, veroordeeld kon worden.
Moge de vroegere bewoners en bewoonsters er goed de pest in hebben!

Kom op met jullie verhalen, jongens, en meiden net zo! Ze zijn nodig! En niet alleen over het sexueel misbruik van buurmannen. Of nonnen. Dát is wat de media vrat. Dat was het menu van de politici
Die wilden jullie verhaal al die jaren niet. 
Jullie verhaal zullen jullie dus zélf moeten laten zien. 

Daar zijn rechters en politici na zoveel jaar niet voor. Daar zijn ze gewoon te laat mee!
Albert V heeft uitstekend geweten wat hij deed, hij schreef het kennelijk zelfs op, en kon - blijkbaar beginnend dement  naar zijn dekmantel   " maar dat is toch verjaard" vragen.

Het antwoord van justitie was:  Nee,  het is niet verjaard!  maar wij zijn alleen maar justitie,   daar houd ons respect op We zijn veel te laat!

alle publiciteits-verhalen laten al zien dat 't goed fout heeft gezeten daar bij die Verrue zusters in dat Stella Maris.

I have the right to

....

and no one has the right
 to take these rights away! 








Geen opmerkingen: