donderdag, november 22, 2012

50 jr. Vaticaan II Grootouders laten hun kleinzoon onderduiken

Meerdere zaken hebben eraan bijgedragen dat de cliënten van de gezinsvoogden, de ouders en de kinderen, zich niet serieus genomen voelden door de WSJ. Belangrijkste redenen hiervoor zijn dat signalen en klachten van ouders over De Loot niet werden opgepakt en dat ouders soms niet werden geïnformeerd over belangrijke zaken aangaande hun kinderen. Verschillende ouders hebben geprotesteerd tegen de plaatsing in De Loot vanwege de strenge evangelische achtergrond van het gezinshuis, maar dit heeft niet tot gevolg gehad dat kinderen elders werden geplaatst.


"...
Het is inmiddels een sekte geworden. En die sekte wordt nog steeds door de overheid via het PGB gefinancierd daarover heb ik geklaagd bij zowel het Zorgkantoor als bij de Inspectie
Er kunnen nog kinderen geplaatst worden?
Er kunnen nog kinderen geplaatst worden en er zitten ook nog kinderen, ja  "

ZUTPHEN - De 13-jarige jongen in Zutphen die dinsdag 'op de vlucht sloeg' voor Jeugdzorg is al die dagen door zijn opa en oma verstopt.
Terwijl de politie zocht naar de jongen, zat hij bij vrienden van het echtpaar in Arnhem. "We hebben liever een verstopt kleinkind, dan een dood kleinkind", zegt grootvader Bob Cohen. "Als hij naar dat pleeggezin had gemoeten was hij doorgedraaid."

Dinsdagochtend vroeg verborg het echtpaar de jongen om een aanstaande uithuisplaatsing te voorkomen. Ze gaven hem op als vermist en hielden die leugen drie dagen vol. Nadat het gerechtshof in Arnhem donderdag oordeelde dat de uithuisplaatsing voorlopig van de baan was en de jongen alsnog tot eind dit jaar bij zijn grootouders mocht blijven, haalden ze hem 's avonds terug naar huis. Toen de politie het gezin een kwartier later bezocht kwam uit dat de grootouders al die tijd hadden gelogen. Daarop werden de grootouders en het kind meegenomen voor verhoor. In overleg met de officier van justitie en het Bureau Jeugdzorg Gelderland is de jongen diezelfde nacht alsnog uit huis geplaatst. "Nu zijn we hem echt kwijt", vreest de grootvader. 

Volgens Jeugdzorg was de uithuisplaatsing noodzakelijk omdat er een onhoudbare situatie is ontstaan. "Nu de grootouders zelf achter zijn verdwijning zaten is de druk op de jongen nog meer opgevoerd. We moeten aan zijn veiligheid denken", zegt een woordvoerder. De jeugdinstelling heeft aangifte gedaan tegen wie de minderjarige jongen opzettelijk heeft onttrokken aan het wettelijk gezag. Daarnaast wordt versneld een rechtszitting aangevraagd om te bepalen wat nu het beste is voor de jongen. Die zitting stond eerst voor begin volgend jaar gepland.



Zouden Islamitische gezinnen in Rotterdam ook het recht op pleegoudersschap hebben?

Geen opmerkingen: