woensdag, november 21, 2012

Mental reservation. Kardinaal Simonis: ich habe es gewusst maar ben een RK functionaris dus lieg alleen wanneer dat goed voor me is


Sorry dag  groetjes Richard Sipe

Kardinaal Simonis maakt excuses
ALBERGEN (RKnieuws.net) - Kardinaal Simonis heeft zijn afschuw uitgesproken over het seksueel misbruik door wijlen oud-pastoor Boonk in Albergen. De voormalige kerkleider heeft excuses gemaakt aan de slachtoffers van de vroegere pastoor. Eind september betuigde de huidige leiding van de katholieke kerk in Nederland  al spijt. De slachtoffers eisten toen ook een onderhoud met kardinaal Simonis die destijds was ingelicht over het misbruik door de huishoudster van Boonk, maar niets deed, aldus rtv oost.

Simonis gaf in een gesprek vorige week toe op de hoogte te zijn geweest van de praktijken van Boonk, maar had een ander lid van het bisdom tevergeefs gevraagd maatregelen te nemen. Simonis betreurt dat en ook dat Boonk destijds zo'n groots jubileumfeest in Albergen kreeg.
Het kerkbestuur heeft vorige week bewust op verzoek van de slachtoffers geen ruchtbaarheid aan het gesprek gegeven. Het bestuur is nu met een verklaring gekomen.

Het seksueel misbruik van wijlen pastoor Boonk van de Pancratius-parochie in Albergen was breder bekend dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het huidige parochiebestuur.

De afgelopen maanden heeft het bestuur veel hoofdrolspelers uit het verleden gesproken. Niet alleen slachtoffers, maar ook oud-bestuursleden. Die bestuursleden hebben het misbruik wel bij huisartsen, de deken en bij het bisdom gemeld, maar niet geinformeerd of met de meldingen iets werd gedaan.

Geen opmerkingen: