maandag, november 05, 2012

Gay Fawkes en de zebra met een pijpekrul; Laatste katholiek adoptiebureau moet sluiten

ARTICLE 14

The enjoyment of the rights and freedoms set forth in this Convention shall be secured without discrimination on any ground such as sex, race, colour, language, religion, political or other opinion, national or social origin, association with a national minority, property, birth or other status.

kind,kind, kind
zei daarop de crocus
tegen de hyacint
en aaide het bolletje
nu het niet meer schudden mocht

LONDEN (RKnieuws.net) - Na een lange juridische strijd moet Catholic Care, het laatste van de twaalf katholieke adoptiebureaus in Engeland en Wales,sluiten. Decennialang zorgde de katholieke Kerk via deze sociale instellingen, en zonder noemenswaardige steun van de overheid, ervoor dat kinderen die voor adoptie werden afgestaan nieuwe ouders vonden. De overheid kon op die manier naar schatting 12 miljoen euro besparen. Klachten over de behandeling van de adopties waren er niet. In 2007 keurde Groot-Brittannië echter een antidiscriminatiewet goed die de adoptiediensten verplicht niet langer een onderscheid te maken tussen homoseksuele en heteroseksuele paren.

Catholic Care, met adoptiekantoren in de bisdommen Leeds, Middlesbrough en Hallam, tekende bezwaar aan tegen de verplichting. Volgens Catholic Care dwingt de wet haar medewerkers om tegen hun geweten in en in strijd met de leer van de katholieke Kerk te handelen. Het Britse Hooggerechtshof oordeelt nu dat de antidiscriminatiewet van 2007 geen uitzonderingen toestaat. Dat impliceert dat Catholic Care zijn status van welzijnsorganisatie verliest als het geen kinderen voor adoptie aan homoparen afstaat. Rechter Justice Sales oordeelde dat er geen objectieve reden bestaat om een uitzondering toe te staan.

Eerder besloten verschillende andere katholieke adoptiebureaus de deuren te sluiten. Volgens Britse kranten hebben enkele andere adoptiebureaus hun banden met de katholieke Kerk verbroken, om toch nog actief te blijven. Catholic Care kondigde dit weekend aan dat het gaat onderzoeken of er alsnog een juridische mogelijkheid bestaat om het adoptiewerk voort te zetten.



Geen opmerkingen: