donderdag, juni 28, 2012

Steek je handen uit je mouwen Pedofielenvereniging Martijn verboden





 NRC

27-6-2012
 
De rechtbank heeft vandaag bepaald dat pedofielenvereniging Martijn verboden moet worden. Het OM had gevraagd om een verbod en een ontbinding omdat de vereniging ‘in strijd is met de openbare orde en goede zeden’.
Het verbod geldt per direct; mocht Martijn in beroep gaan, dan betekent dat niet dat de vereniging zijn bestaan daarmee nog kan oprekken. Het is volgens de rechtbank in Assen niet toe te staan dat Martijn seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen verheerlijkt. Dat is een inbreuk op de rechten van het kind. De Tweede Kamer maakte zich al langere tijd sterk voor een verbod.

Het OM is tevreden met de uitspraak en laat in een reactie tegenover Novum weten te vinden dat de belangen van Martijn schadelijk waren voor kinderen.
“De Amsterdamse zedenzaak kan als triest voorbeeld dienen van de maatschappelijke onrust die door seksueel kindermisbruik kan ontstaan.”
 Vereniging kon eerder niet als strafbaar worden bestempeld
De juridische strijd rond Martijn duurt al even voort. Vorig jaar juni zei het Ministerie van Veiligheid en Justitie dat de activiteiten van de vereniging volgens Nederlands recht niet strafbaar zijn. De ouders van een misbruikslachtoffer vochten die beslissing aan, maar het gerechtshof in Leeuwarden stelde justitie in november in het gelijk. Die maand zei Opstelten nog dat een verbod via het strafrecht niet haalbaar is.

Individuele leden, onder wie voorzitter Ad van den Berg, werden wel verdacht van strafbare feiten, maar dat kon niet worden gezien als onderdeel van de verenigingsactiviteiten. Ad van den Berg werd veroordeeld voor het bezit van grote hoeveelheden kinderporno; zijn hoger beroep loopt nog.

De Tweede Kamer wilde de vereniging ook ontbonden zien worden: CDA en ChristenUnie zeiden eerder met een wetsvoorstel te komen om dergelijke verenigingen te verbieden. Het OM stapte in december naar de civiele rechter met het verzoek Martijn te verbieden. Die gaf vandaag dus gehoor aan dat verzoek.

De Verrijzeniskerk





Geen opmerkingen: