donderdag, juni 21, 2012

BOEM



Dikke mik!! 
Volgens mij bestaat er eenofander  spreekwoord,of wijsheid of nog zo iets des volks: simpelheid uw naam is vrouw. 
En nu is dat IVIO natuurlijk prachtig, want ergens in Trix en Fix,maar het kan ook best zijn dat dat nu bij AVV 1 of 2 hoorde, dat een spreekwoord en een gezegde niet hetzelfde is, in één van de 2, keurig in gedoseerde lijstjes, had ik wel lol, maar wat nu wat was snapte ik toen al niet, maar laat me nu toch al die Kohnstammen en Idenburgs mooi vergeten zijn te vertellen wat de overtreffende trap van dat spreekwoordelijk gezegde dan toch wel was.....

Boem wellicht?  

Geachte en nog meer gerespecteerde en gewaardeerde Heer George Woutersen, uwes is te simplistisch!
Of een man, dat kan natuurlijk ook.  

Desalniettemin,mijn 1e melding is - zoals een medewerkster van toen nog Hulp en Recht - ttv Deetman - mij ongevraagd informeerde uit 2004.  
Van deze melding deed ik bij een rector -   niet anders dan een melding van bijkomende onhandigheid zonder hier verderop in te wensen te gaan bij de directeur van een RKK kerkelijk opleidingsinstituut welke man inmiddels hulpbisschop is,  zowel als hier aan voorafgaande bij - volgens mij heet een bischoppelijk secretaris  een vicaris.

Dank voor Uw/je vraagstelling. Hoewel ik die tbv de huidige puinzooi die ze er van hebben gebakken zowel veel te  gericht op pedofilie en mannen (daders/slachtoffers)  vind,  die dan ook nog eens voorbij gaat aan de historische én actuele realiteit van het vóór-Deetman tijdperk gevenheden van de kinderbeschermings internaten en (een deel van) haar consequenties voor in ieder geval (een deel van de) vroegere meiden,  tegenwoordige vrouwen en hun families/gezinnen/kinderen  en nog zo wat zaken.    

(waarbij ik zeker -wellicht ten dele overeenkomstige zaken bij mannen niet volledig uitsluit. Hierover loopt op bv. Malta een knap belangrijke misselijk makende zaak).  

Maar uw vraag is ondanks die bezwaren wel goed, bedacht ik
Zeker niet in de laatste plaats omdat het ook wel goed is je te realiseren wat  je zelf in die jaren hebt gedaan. 
 Door die Kerk en wat daarbij kwam en is komen kijken bedonderd worden is één ding, je je - zelfs al was die naif -  eigen mogelijkheden, het stellen van jouw/Uw grenzen  en kracht van integriteit en goeder trouw realiseren - hoe pijnlijk dan ook - een zo veel belangrijkere zaak.

Je vanzelfsprekende identiteit is niet afhankelijk van welke erkenning door welke kerkelijke hierachie, Deetman, (machts)misbruiker of wie dan ook.
Daarvoor is andere kennis nodig. 
Die U zowel als ik - gedemonstreerd -had, ongeacht op welke wijze we die dan ook gebruikt hebben. 

Met mijn zeer gemeende  respect,

Inez




Geen opmerkingen: