dinsdag, juni 26, 2012

Heel, dat verhaal deugt niet!



"De kwestie staat niet op zich, zo blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad. Eerder kwam een andere ex-broeder van dezelfde congregatie van broeders van de Heilige Joseph in het nieuws vanwege de moord op patiënten die hij onder zijn zorg had. Het gaat om Frans H. die in 1976 veroordeeld werd wegens de moord op vijf dementerende bejaarden in een verpleegtehuis in Kerkrade. Volgens justitie had hij de hand in meer dan honderd onverklaarbare sterfgevallen in het verpleegtehuis. Frans H. stapte in 1960 op als broeder bij de congregatie van de Heilige Joseph."
Joep Dohmen, NRC 26-6-2012




TU Delft

Leven heeft een eind én een begin.
Op de pagina van  de Waarheid staan die 2 berichten - gescheiden door een berichtje over cultuur naast elkaar,  met een cartoon over de cultuur op de volgende....

en dit <--- is de bij een artikel over een vrouw die ook  een afschuwelijke vrouwenkeuze over leven moest maken behorende "reclame"
Katholiek  Nieuwsblad 

En of 1en 1 2 is?  Geen idee.
Maar volgens een officier van Justitie kunnen dingen gebeuren omdat het ondenkbaar is.
Een grondig onderzoek instellen naar een vent die in '60, gediplomeerd,  uit Heel vertrok en dan niets vinden over een analoog drama dat zich daar rond die 34 kinderen en een -niet opgeleidde,  er in zijn eentje voor staande,  door een arts gedekte,  man heeft afgespeeld waar  er, zoals als steeds blijkt ,  heel wat mensen   weet van hadden, lijkt mij heel wat onwaarschijnlijker dan het feit dat katholieken gelovig kunnen zijn - al is het maar in hun positie bestendigende netwerken en me(e)n(d)en geen boodschap te hebben aan het Nederlands Recht.

De Jong van Roermond meent immers nog steeds dat hij poppetjes rond kan sturen   zoals Berlusconi niet wegens  zijn necrofilie in de kerkelijke ban werd gedaan toen hij - met zijn wijsheid over al dan niet minderjarige vrouwen -  meende een vader  in zijn  jarenlang gevecht zijn comateuze dochter van  de techniek te mogen laten afkoppelen te moeten wijzen op zijn potentieel grootvaderschap omdat zij nog steeds kinderen kon baren.  


In plaats van het opeisen  van de trappist in West Vleteren,  zou het wel 's slimmer kunnen zijn stenen te gaan tellen in Rolde

 

Geen opmerkingen: