woensdag, februari 27, 2013

IKON - pastoraat IKON en ZvK ontslaan meer dan helft medewerkers Hoera we krijgen Slachtofferhulp


IKON en ZvK ontslaan meer dan helft medewerkers
RK Nieuws

27-2-2013

Het IKON Pastoraat is nog in gesprek met enkele externe partijen voor een mogelijk, wellicht gedeeltelijk, voortbestaan.


Als dat hele KNR ook maar voor een halve meter serieus te nemen valt stoppen ze hun geld in de expertise en de medewerkers van dat IKON pastoraat wat in de loop van de afgelopen jaren, itt de KNR niet slechts wél betrouwbaar maar ook  deskundig is gebleken.


En niet alleen op het historisch kerkelijk seksueel misbruik al jaren bezig is, maar zelfs de motivatie om realistisch te zijn en dus de volgende fase van het seksueel misbruik, dat via het internet, al jaren geleden te hebben onderkend.

En dat is meer dan je van die hele RKK (-N) kunt zeggen.
Die hebben, aantoonbaar, het misbruik - met kennis van dat hele zooitje op dat aartsbisdom Utrecht - olv. "Ich habe nichts gewusst"-Simonis Rentinck en zijn priesters en (Hulp en Recht) Maria Miscalculatie in zelfreinigend vermogen naar de laatste berichten meevallertje van 30 miljoen. - slechts mogelijk gemaakt en gelegitimeerd.

Waarbij niet slechts slachtoffers zijn gemaakt, maar vooral 10 jaar lang nieuwe misbruik-mogelijkheden zijn aangeboden en ontwikkeld voor de realiteit van zingevingszoekers het internet. "Internet" priester Father Roderick (Vonhögen) op kop.

Een niet te verantwoorde handelaar met een doos speelgoed, meer dan walgelijk produkt van de calculerende Kerk en haar Levensminachtende collateral damage
wat in normaal nederlands gewoon een bordeel met souteneurs heet.

Geen afkoopsom voor Houbens Kwispeldoortje of Iers gejat liturgisch feestje Cannot we all be just friends Jezus redt aan de voordeur dat er tegen op kon.

Slachtoffers daarvan konden - binnen iedere integriteit en verbluffende gemotiveerdheid op het ontwikkelen van deskundigheid én instrumenten terecht bij dat IKON- pastoraat.


Net zozeer als het netwerk van maatschappelijk betrokkenen waarop het IKON pastoraat een beroep kan doen
op dit moment juist voor de groep slachtoffers van historisch misbruik en geweld in de tehuizen van onschatbare waarde kan zijn in een deel van de voor mensen noodzakelijke antwoorden

Behalve mensen is er niet slechts de (net zo historische) expertise tot het ontwikkelen van instrumenten, er is bovenal de motivatie.

Het is levensgevaarlijke idiotie om de (noodzaak) van zingevingsvragen van misbruikslachtoffers te ontkennen
Onderwijl misbruikslachtoffers in hun afhankelijkheid gebruikend van de volgende produkten van mensenhandel, voortzetting van het beroerdste van wat RKK cultuur- en traditie heeft geleverd in elkaar naaien.


De cynische minachting van de RKK die denkt dat zij daar - voor nog levende generatie(s) slachtoffers van dat historisch misbruik van God als legitimering - een belangrijke rol anders dan het mogelijk maken dat anderen dat wél kunnen - zouden kunnen spelen.



En dat is niet slechts de cynische minachting voor slachtoffers van dat door en binnen de RKK gepleegde (sexueel) misbruik.
Het is de minachting voor Leven van zoveel kwetsbare en Zorgafhankelijken over die hele wereld heen.
En de minachting van eigen Gelovigen, haar eigen grootheid en reden tot voortbestaan
Haar eigen boodschap.




En dat je dit wellicht in andere taal zou moeten zeggen opdat het doordringt?
Me neus!!

Daarvoor is mijn ontzetting én mijn diepste walging te groot. En mijn keuze vrijheid !

Er bestaan geen woorden die dat ooit zullen kunnen weglikken.

Er bestaan de volgende stappen. En de noodzaak tot kiezen. En het opluchtend weten.
Dat ik in ieder geval de eeuwigheid niet heb!


Geen opmerkingen: