vrijdag, februari 22, 2013

Klepperman van elfen, empowerment en praktische ondersteuning aan (groepen) lotgenoten op weg naar erkenning, genoegdoening en de klepel in de nek



Stichting KLOKK
Deze organisatie biedt lotgenotencontact voor slachtoffers van misbruik binnen de Rooms Katholieke Kerk en verwijst door naar specifieke hulp.
Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik
Dit platform richt zich op empowerment en praktische ondersteuning aan (groepen) lotgenoten op weg naar erkenning en genoegdoening.
Stichting SKIP
Dit is een platform voor lotgenoten die in hun jeugd door de overheid in een instelling of pleeggezin zijn geplaatst en daar misbruikt zijn.
Nederland Heelt
Deze organisatie bestaat uit slachtoffers van seksueel misbruik of mishandeling in pleeggezinnen of kindertehuizen.
Slachtofferhulp NederlandSlachtofferhulp Nederland organiseert lotgenotengroepen voor slachotffers van seksueel misbruik binnen de jeugd- en pleegzorg.
Pinkpop bij VVV Maastricht  De kaartverkoop van Pinkpop 2013 start zaterdag 23 februari om 10.00 uur!
De full colour kaarten zijn dit jaar ook verkrijgbaar bij de VVV winkel in Maastricht! (Kleine Staat 1). Wil jij verzekerd zijn van een ticket, zorg dan dat je er snel bij bent want met zo'n programma zou het wel eens snel uitverkocht kunnen zijn!



Duitse bisschoppen:
Morning-afterpil toegestaan na verkrachting

BERLIJN (RKnieuws.net) - In Duitsland heeft de katholieke Kerk gisteren beslist dat het gebruik van de morning-afterpil toegestaan is na gevallen van verkrachting. Dat meldden Duitse media en het nieuws is door hooggeplaatse prelaten bevestigd.
Recent kwam de Duitse katholieke Kerk zwaar onder vuur te liggen toen twee katholieke ziekenhuizen een verkrachte vrouw weigerden te behandelen.
De Duitse bisschoppen zeggen dat de vrouwelijke slachtoffers van seksueel misbruik recht hebben op menselijke, medische en psychologische hulp[...]






Nederlands talige teksten VVV Maastricht en Slachtofferhulp Nederland




Geen opmerkingen: