dinsdag, september 20, 2011

'Onderzoek kindermisbruik stille dood laten sterven' Onderzoeksrechter ‘Operatie Kelk’ neemt ontslag



Geplaatst door onze redactie op dinsdag 20 september 2011 om 00:05uBRUSSEL (RKnieuws.net) - De Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy, bekend van ‘Operatie Kelk’, het onderzoek naar kindermisbruik in de Kerk, heeft ontslag genomen. Dat meldden de Corelio kranten. Officieel heet het dat zijn beslissing werd ingegeven door het feit dat hij niet meer mag samenwerken met zijn vaste griffier.

Volgens insiders zou de beslissing echter een zoveelste poging zijn om de onderzoeken van De Troy een stille dood te doen sterven. In het kader van de ‘Operatie Kelk’ liet onderzoeksrechter De Troy onder meer huiszoekingen uitvoeren in de kantoren van het aartsbisdom aan de Wollemarkt in Mechelen, in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal en bij de toenmalige commissie Adriaenssens die klachten over kindermisbruik behandelde. Onmiddellijk na de huiszoekingen rees er al heel wat kritiek op de wettigheid van de huiszoekingen.

De slachtoffers van seksueel misbruik hopen inmiddels dat onderzoeksrechter De Troy opgevolgd wordt door een even doorgedreven onderzoeksrechter.

Enkele maanden geleden haalde onderzoeksrechter De Troy ook het nieuws door een incident in de gevangenis van Vorst. Hij zou er geweigerd hebben enkele veiligheidsvoorschriften te volgen.

Geen opmerkingen: