donderdag, september 29, 2011

Oecumene in Nederland dankzij het seksueel misbruik en de konijnepootjes van St Joseph


en als die Kerken zich nu eens uitspreken voor het op zijn kop en met z'n gezicht naar de woonstee toe begraven niet van Josef maar van hobbits?
Kunnen we ons zelfs nog een maria in tranen permiteren.
Wordt het toch nog leuk.
En iedereen die hier vervolgens de pest in krijgt dient zich slechts te realiseren dat hij/zij/het met die boze ogen bijdraagt aan de integratie van te laatkomers.

ter herbronning

De Vijfde Dag - 29 september 2011

vandaag om 21:05

In deze uitzending van De Vijfde Dag onder meer een uitgebreide reportage over de doofpotcultuur rond seksueel misbruik in protestantse en evangelische kerkgemeenten, aandacht voor de situatie op de huizenmarkt en het pleidooi van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid voor strengere regels rondom wapenvergunningen.

seksueel misbruik prot kerk

De dominee en de doofpot

Priesters die door het celibaat af moeten zien van relaties, zijn er niet. Ook spelen internaten waar kinderen worden toevertrouwd aan de zorg van katholieke geestelijken geen rol. Maar wat wel overeenkomt met misbruik in de kath

olieke kerk is het stilzwijgen en de ontkenning: De Vijfde Dag onderzocht het seksueel misbruik in protestantse en evangelische kerken. Een schokkend en onthullend verhaal over de dominee en de doofpot...

In De Vijfde Dag vertellen 'Carolien' en 'Lisa' over het seksueel misbruik in kerk, waar zij zelf slachtoffer van werden. Hoe reageerde de gemeente op hun verhaal? Wat voor consequenties had het misbru

ik op de positie van de voorganger? Hoe gaan de kerken om met seksueel misbruik door dominees en andere kerkelijke ambtsdragers?

De grote vraag is: Wordt er recht gedaan aan slachtoffers van misbruik in de kerk? Hilda Pasterkamp, therapeut van slachtoffers van seksueel misbruik, en Alexander Veerman, dominee in de Protestantse Kerk in Nederland en gepromoveerd op het onderwerp seksueel misbruik door dominees en andere kerkelijke leiders, gaan dieper in op de gevolgen van het misbruik voor de slachtoffers.

In de studio reageert Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, op de rol van de kerk bij seksueel misbruik.

Wilt u napraten over dit onderwerp? Neem dan contact op met EO-Nazorg:

Email:

nazorg@eo.nl

Per telefoon: 0900-6474849 (€ 0,15 per minuut). Bereikbaar op werkdagen tussen 10

.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur.

(Crispina: ter vermijding van misverstanden:

1 - De dankzij het oecumenisch sexueeel misbruik persoonlijk via de RKK-N en rorate ervaren bijzonder waardevolle mogelijkheden van het IKON omroep pastoraat bestaat ook nog steeds !!

2 -Opgepast: Verwijzing naar botanische middelen zonder theologische goedkeuring kan (zeker indien op de kop gebruikt) in Nederland leiden tot ernstige klachtenprocedures wegens overtreding van het verbod op ritueel slachten c.q.kwakzalverij


Geen opmerkingen: