donderdag, september 22, 2011

Binnenkort als App te downloaden: Daens The Sequel 3, die Oxfordians dan toch

Landgenossen

Ons land maakt economisch moeilijke tijden door. In de afgelopen jaren zijn ondanks de crisis massale werkloosheid en sterke toename van het aantal faillissementen voorkomen. Onze economie en arbeidsmarkt hebben veerkracht laten zien. Daaruit mogen we vertrouwen putten voor de toekomst. Maar vertrouwen alleen is niet genoeg.


De afgelopen periode is Nederland opgeschrikt door onthullingen omtrent seksueel kindermisbruik, in het bijzonder binnen de rooms-katholieke kerk. Slachtoffers van seksueel misbruik in de kindertijd kunnen ingrijpende psychologische gevolgen ervaren in hun verdere leven. De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt daarom gratis een nieuwe, gebruiksvriendelijke therapie aan voor volwassenen die zich herinneren in hun kindertijd seksueel misbruikt te zijn. Naar aanleiding hiervan ervaart men depressieve- of posttraumatische stressklachten.

De focus van de therapie ligt op het structureren en concretiseren van de herinneringen aan het seksueel kindermisbruik. Een innoverend element hierbij is het gebruik van virtual reality. Het therapiesysteem biedt deelnemers namelijk de mogelijkheid zelf een virtuele ruimte te bouwen. De therapie is grotendeels gebaseerd op de effectief bewezen cognitieve gedragstherapie en bestaat uit acht sessies van ongeveer één uur die u thuis in uw eigen omgeving doorloopt. Deelnemers worden ondersteund bij het uitvoeren van deze sessies door middel van een uitgebreide en gebruiksvriendelijke handleiding.

De volledige therapie ziet er als volgt uit: voorafgaand aan de therapie zal op de Erasmus Universiteit een voormeting van klachten plaatsvinden. De therapie zelf bestaat uit een trainingsmoment, het zelf thuis doorlopen van het computergestuurde therapiesysteem en een evaluatie na afloop. Dit heeft uiteraard tot doel uw klachten te verminderen. Wij hopen hiermee in de toekomst op een laagdrempelige wijze klachten van volwassenen die seksueel misbruikt zijn tijdens hun kindertijd te verminderen.

Alle informatie die we verkrijgen wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een e-mail naar therapie@fsw.eur.nl Mocht u een herinnering aan seksueel misbruik in de kindertijd hebben en hier psychische klachten door ervaren, dan kunt u zich tevens aanmelden door een e-mail naar dit adres te sturen.

Met vriendelijke groet,

Elke Geraerts
Marieke van Meggelen
Kevin van Schie
Sabine Wanmaker

Wordt daar maar 's niet vrolijk van. Je zou er een internationale borrel opnemen.


Geen opmerkingen: