woensdag, januari 13, 2010

Kardinale gotspe

En dit, kardinaal, is een gotspe!

Prefect van de Congregatie voor de clerus:
Pedofiele priesters moeten gestraft worden door de “gewone Justitie”
Geplaatst door onze redactie op woensdag 13 januari 2010

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - De priesters die beschuldigd worden van seksuele misbruiken of van pedofilie moeten gestraft worden, ook door de “gewone Justitie”. Dit heeft kardinaal Claudio Hummes, prefect van de Congregatie voor de Clerus, dinsdag verklaard in een interview met de l’Osservatore Romano.
In de misbruikzaken die recent in Ierland aan het licht kwamen moet men volgens de kardinaal de verantwoordelijkheden objectief vaststellen en de zaken tot op het bot uitspitten. ‘Deze zaak schaadt op de eerste plaats de slachtoffers maar ook het hart van de katholieke Kerk’, aldus de prelaat.

De kardinaal betreurt de impact van dit soort zaken op het imago van de priester. Hij verwijt de media de schijnwerpers te plaatsen op dit soort aangelegenheden in plaats van de aandacht te vestigen op de goede zaken die de meerderheid van de priesters doen. Men kan niet ontkennen dat er feiten gepleegd worden die niet door de beugel kunnen maar het gaat om beperkte gevallen, stelt kardinaal Hummes. ’De grote meerderheid van de priesters gedragen zich waardig, doen hun werk met overtuiging, zijn bereid hun leven te geven en verliezen het soms omwille van het evangelie’, aldus de prefect.

Geen opmerkingen: