zaterdag, september 30, 2017

Micha de Winter over het meldpunt voor geweld in de jeugdzorg (met gebarentaal en ondertiteling)

KLIK

Video | 15-09-2017

Prof. dr. Micha de Winter, voorzitter van de Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg, over het meldpunt.
Titel: Micha de Winter over het meldpunt voor geweld in de jeugdzorg
Inleiding: Prof. dr. Micha de Winter, voorzitter van de Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg, over het meldpunt.
Gesproken tekst: zoals veel mensen weten is er een commissie door het kabinet ingesteld dat onderzoek doet naar geweld dat is gepleegd tegen minderjarige in instellingen voor jeugdzorg en in pleeggezinnen sinds de tweede wereldoorlog. Die commissie heeft nu ook een meldpunt (Meldpunt Geweld Jeugdzorg: 088 3717500) ingesteld waar mensen kunnen bellen die als kind dit soort ervaringen hebben opgedaan, dus die met geweld te maken hebben gehad in jeugdzorginstellingen of in pleeggezinnen. Tot nu toe hebben al veel mensen ons gebeld, ook al voordat er een meldpunt was, ongeveer 400 mensen. Die hebben verhalen verteld over geweld dat ontzettend langdurig was, vaak ernstig, eigenlijk zou je kunnen zeggen structureel. De commissie vindt het heel belangrijk om een luisterend oor te bieden aan al die mensen, maar wil ook graag gebruik maken van die verhalen, als mensen daar tenminste toestemming voor geven, om het onderzoek te doen. Dat vinden we belangrijk omdat daarmee dat onderzoek ook gebaseerd kan zijn op echte ervaringen van mensen. 
Als het  enzo enzo  ....
 Luister dus maar 
Dan kun je altijd nog besluiten of je nu nog een handenwrijvend nóg eens een hele stapel papiertjes wilt verspillen !! 
Wanneer je dat zonde van het papier vind of er gewoon niet uitkomt: 
1 Lees maar even de 3 manieren waarop je een melding kunt doen
En vooral het rijtje vragen en antwoorden. 
2 En als je er dan nog niet uit komt,   bedenk dan dat je natuurlijk de enige niet bent die heeft moeten leren typen.  ( Ik ook. Dat deden ze volgens mij met al die veel te jonge slimme snotneusies ;-), dat heette leerplicht) 
Conclusssie:   Blijf door gaan met jezelf te erkennen en blijf gewoon je eigen keuzes  maken over wat jij wilt 
Je bent niet afhankelijk meer , niet van welk cluppie dan ook !!  Niet van  weet ik veel wat voor steunbewijs dan ook.  (ook niet van mij!)  zelfs niet van je vroegere groeps/of huisgenoten.   Die tijd is gelukkig óók voor bij ! 
Dág dame vermomd als overvalscommando.  Je was een cadeautje. Groeten ook aan de rest ! 

PS: kan jij trouwens óók pompoenkuikentjes maken? ;-)

Geen opmerkingen: