vrijdag, augustus 08, 2014

Requiescat in Pace Anselme Wasakundi, Jean-Pierre Ndulani en Edmon Kisughi

Donderdag, 07 augustus 2014


'ONTVOERDE CONGOLESE ASSUMPTIONISTEN GEEXECUTEERD'

GOMA (KerkNet) - De drie paters assumptionisten, die op 19 oktober 2012 werden ontvoerd in Noord-Kivu, in het oosten van RDC Congo, door de Oegandese rebellen van de geallieerde democratische krachten (ADF-NALU), zouden “enkele weken geleden” zijn geëxecuteerd. Dat meldt 'Radio Kivu 1', die uitzendt vanuit Goma, de provinciehoofdplaats van Noord-Kivu.

De paters Anselme Wasakundi, Jean-Pierre Ndulani en Edmon Kisughi, zouden gedood zijn omdat zij zich weigerden zich tot de islam te bekeren.
Op de hoofdzetel van de paters assumptionisten in Rome was men donderdag nog niet op de hoogte van een eventuele executie van de paters. Ook het bisdom Butembo-Beni kan de executie van de paters niet bevestigen.

Drie medewerkers van Artsen zonder Grenzen, die op 11 juli 2013 werden ontvoerd door dezelfde groep, “zouden ook dood zijn”, aldus de radiozender, die zich beroept op getuigen.

Volgens de autoriteiten in Beni (Noord Kivu) heeft het Congolese leger zo’n 250 gijzelaars die in handen waren van de Oegandese rebellen bevrijd. “Ik kan U niet zeggen of er doden gevallen zijn. Maar wij krijgen getuigenissen dat de Oegandese rebellen executies hebben uitgevoerd”, zegt Amisi Kalonda, administrator van Beni. Volgens Kalonda zijn er momenteel nog zo’n 150 gijzelaars in handen van de rebellen.
(Kerknet)
Theo Borgermans

Geen opmerkingen: