maandag, december 09, 2013

Write for Rightsbron
Op dinsdag 10 december 2013, de internationale Dag van de Mensenrechten, nemen mensen wereldwijd deel aan Amnesty’s Schrijfmarathon ‘Write for Rights’. 

Er wordt actiegevoerd voor zes verschillende personen, zoals voor Yorm Bopha; een gewetensgevangene uit Cambodja, voor de Rus Mikhail Kosenko, die vastzit in een psychiatrische inrichting nadat hij vreedzaam demonstreerde, en voor Miriam López uit Mexico, die werd gemarteld door Mexicaanse militairen. In het Amnesty International-kantoor in Amsterdam worden op 10 december 24 uur aan één stuk door brieven geschreven. Kijk op
www.amnesty.nl/schrijfmarathon.

Maar ook in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork worden op 10 december tijdens onze openingstijden brieven en briefkaarten geschreven.
KLIK

U bent van harte welkom bij deze schrijfmarathon voor de mensenrechten. We zoeken teams van sporters, leraren, schrijvers, klasgenoten, studievrienden, vakkenvullers of wethouders: iedereen kan meedoen. Vorm een team en geef u op. Bent u alleen of met z'n tweeën? Geen probleem: individueel aanmelden is ook mogelijk, dan delen wij u in in een team.
Komt u op 10 december tussen 10.00 en 17.00 uur meeschrijven? Wanneer u zich opgeeft via info@kampwesterbork.nl ontvangt u gratis een toegangskaart voor een bezoek aan het museum op een tijdstip naar keuze. Wilt u in uw e-mail aangeven hoe laat u wilt komen en hoelang u wilt schrijven?

Natuurlijk kun je ook thuis of bij jou in de buurt brieven schrijven of zelf een schrijfmarathon organiseren. Bijvoorbeeld in de sportkantine, de kerk, het buurthuis of gewoon bij iemand thuis.  Amnesty heeft een actiepakket met diverse schrijfacties samengesteld. Dit wordt per e-mail naar je verstuurd.
 Bestel of download het actiepakket met de zes schrijfacties

Geen opmerkingen: