zaterdag, augustus 17, 2013

Parelvissen; de balluh

Testikels niet checken voor de baas? $1.200 boete

Een medewerker aan de Pennsylvania State University hangt een boete van $1.200 boven zijn hoofd omdat hij niet een formulier met medische gegevens wil invullen voor zijn werkgever. De vragen zijn te persoonlijk.

Matthew Woessner leidt een gezond leven, en dat is ook wat de universiteit van hem verwacht, zo schrijft Reuters. Maar zijn werkgevers zijn volgens de politicoloog te ver doorgeschoten.
bron
.......

Woessner principiële bezwaren bij het geven van zeer persoonlijke informatie aan zijn werkgever. Het formulier beslaat twaalf kantjes en informeert of mannen wel op regelmatig basis hun testikels laten controleren op kanker en vrouwen moeten aangeven of ze zich wel regelmatig laten controleren op borstkanker. 

bron

Wie echter niet meedoet, krijgt iedere maand een boete van $100, wat dus op jaarlijkse basis kan oplopen tot $1.200. Het vermoeden is dat de universiteit het geld hard nodig heeft voor iets anders dan de gezondheid van het personeel. De instelling moet een enorme schadevergoeding van $60 miljoen betalen nadat bleek dat een coach jarenlang ongestraft kinderen kon misbruiken. Medewerkers van de universiteit zouden hiervan geweten hebben. De boete wordt dan ook gezien als een 'tax' om het bedrag op te hoesten. De universiteit ontkent dit.  

Tweeduizend werknemers hebben inmiddels al bezwaar aangetekend tegen het wellness-beleid.

NRC

 

 

  Lombardi tegen Dolan:  wij  verwachten dat ze dat bij Notre Dame wel uit hun hoofd  laten

Geen opmerkingen: