zaterdag, september 29, 2012

Project X Niet voor publicatie zet het op WWW

Niet voor publicatie: Persuitnodiging: Commissie-Samson presenteert eindrapport
27 september 2012 — 14:58

Op maandag 8 oktober presenteert de commissie-Samson haar eindrapport in perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten10 in Den Haag. Mediavertegenwoordigers kunnen vanaf 09.30 uur  het rapport 'Omringd door zorg, toch niet veilig' in Nieuwspoort afhalen. Dan vervalt ook het embargo.

De persconferentie begint om 10.30 uur. Dan zal voorzitter Rieke Samson van de commissie een toelichting geven en is er voor de media gelegenheid tot het stellen van vragen. Vervolgens zal zij het rapport aanbieden aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS. Aansluitend zullen de minister van Veiligheid en Justitie en de staatssecretaris van VWS een reactie geven en vragen beantwoorden. Tot slot zal bestuurder Ans van de Maat van brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland reageren en vragen beantwoorden.

Met de presentatie en publicatie van het eindrapport wordt het onafhankelijk onderzoek van de commissie-Samson, naar seksueel misbruik van minderjarigen die onder verantwoordelijkheid van de overheid in instellingen of pleeggezinnen zijn geplaatst, afgesloten.

Donderdag 11 oktober organiseert de commissie-Samson in De Leeuwenhorst in Noordwijkerhout een congres over de inhoud van 'Omringd door zorg, toch niet veilig'. Meer over het congres op www.congrescommissiesamson.nl

BRON

Link





Enkele onderwerpen die tijden het congres aan bod zullen komen zijn:
  • De impact van seksueel misbruik voor een kind
  • Professionalisering binnen de jeugdzorg 
  • Het toezicht op de jeugdzorg
  • Seksueel misbruik een taai probleem, maar goed te bestrijden

Geen opmerkingen: