dinsdag, april 24, 2012

Redress


"
...


Bijlage: brief compensatiecommissie

Geachte heer XXXXX,

Ik heb onderstaande mailwisseling gelezen; we hebben elkaar recentelijk al gesproken over uw afschuwelijke verleden. Zoals de compensatiecommissie u schriftelijk heeft laten weten bent u definitief ingedeeld in categorie 5, hetgeen wil zeggen dat de compensatiecommissie in uw geval van mening is dat er sprake is geweest van zeer ernstig seksueel misbruik. Dat laat onverlet dat u de compensatiecommissie op grond van de regeling wel in staat moet stellen om de hoogte van het compensatiebedrag te kunnen bepalen:

De regeling zegt hierover:
Categorie 5
Artikel 19:
In alle gevallen van indeling in categorie 5 krijgt de aanvrager gelegenheid om de omvang van de door hem gestelde vermogensschade en het causaal verband met het seksueel misbruik zoals
dat blijkt uit het bewijs toe te lichten. Deze toelichting geschiedt in beginsel schriftelijk. De betrokken R.-K. instelling wordt gelegenheid gegeven tot verweer.

Artikel 20:
In alle gevallen van indeling in categorie 5 kan de Compensatiecommissie verlangen dat de aanvrager zich onderwerpt aan medische of psychologische expertise door deskundigen als door de
Compensatiecommissie aangewezen. De kosten van deze expertise worden voorgeschoten door de Compensatiecommissie en komen ten laste van de betrokken R.-K. instelling.

Artikel 21:
In geval de Compensatiecommissie binnen een categorie 5 procedure een verschijning van partijen verlangt ter zitting, bepaalt de Compensatiecommissie voor die zitting locatie, datum en
tijdstip. De datum en het tijdstip worden zoveel mogelijk vastgesteld na overleg met de aanvrager en betrokken R.-K. instelling. Een zitting kan worden bijgewoond door een externe deskundige aangesteld door de Compensatiecommissie. Orde en verloop van de zitting worden door de Compensatiecommissie bepaald.

Artikel 22:
In alle gevallen van een definitieve indeling in categorie 5 komen de redelijke kosten van rechtsbijstand van de aanvrager gemaakt in de procedure ten overstaan van de
Compensatiecommissie voor vergoeding door de betrokken R.-K. instelling in aanmerking, tot een maximum gelijk aan 15% van de toe te wijzen compensatie.

Met het indienen van de aanvraag heeft u verklaard met de inhoud van de compensatieregeling akkoord te gaan. Hoewel ik mij uw aarzeling goed begrijp om aan het verzoek van de compensatiecommissie in deze te voldoen, raad ik u toch in uw eigen belang aan om samen met uw juridisch adviseur de gevraagde onderbouwing zo compleet mogelijk aan te leveren.

Met vriendelijke groeten,  "
 

Geen opmerkingen: