dinsdag, oktober 28, 2014

HVO Verdomd weinig nieuws onder de zon

De Vliegende Hollander Een vandaag 


Ze worden de 'nieuwe daklozen' genoemd. Mensen die niet verslaafd zijn, geen psychiatrische problemen hebben, die goed opgeleid zijn en een normaal burgerlijk bestaan leiden en toch van de ene dag op de andere letterlijk op straat komen te staan.
Ze gaan scheiden, ze raken hun baan kwijt en ineens gaat alles mis. Deze daklozen hebben nog een extra probleem: zonder verslaving of psychische problemen kun je niet terecht bij de reguliere daklozenopvang
Het project 'onder de pannen' van de Regenboog Groep in Amsterdam biedt een oplossing: daklozen op kamers bij eenzame Amsterdammers. Hoe dat precies werkt bespreken we met Hans Wijnands, directeur van de Regenboog Groep.  
Onze verslaggever Laura Kors sprak met Floris: hij is 31 jaar, heeft een goed diploma op zak en is sinds anderhalf jaar dakloos.


Mijn bejaarde vader wil graag een 24-uurs alarmknop in zijn appartement, om bij eventuele nood een zorgverlener te kunnen waarschuwen.
Ik bel met de thuiszorgorganisatie die deze dienst in het pakket heeft. Mijn vader heeft veel vragen, maar hoort slecht, dus ik vraag de thuiszorg of ze langs willen komen om hem persoonlijk uitleg te geven. De vriendelijke mevrouw van de klantenservice geeft aan dat dat niet mogelijk is en legt uit dat de thuiszorginstelling een half jaar geleden besloten heeft uit financiële overwegingen geen huisbezoeken meer af te leggen.
L. Hanff

Geen opmerkingen: