donderdag, juli 12, 2012

0, lio lio la, Onderzoek sexueel misbruik minderjarigen in de RK Kerk

 bron

Nieuwsbrief 12 juli 2012 eerste nieuwsbrief over het onderzoek naar seksueel misbruik en geweld jegens minderjarige vrouwen binnen de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland in de periode 1945 tot heden.


Om slachtoffers en andere belangstellenden op de hoogte te houden van het onderzoek publiceert het onderzoekssecretariaat periodiek een nieuwsbrief op de website www.onderzoekrk.nl.

Op dit moment vinden de voorbereidende onderzoekswerkzaamheden plaats. Na afronding zal het onderzoeksplan worden gepubliceerd op de website www.onderzoekrk.nl Dit is voorzien medio augustus.

Besloten bijeenkomst
De heer Deetman deed een oproep aan vrouwelijke slachtoffers om zich te melden. Zij zijn bereid geweest hun vaak pijnlijke en persoonlijke ervaringen te delen en hebben daarmee een waardevolle bijdrage geleverd aan het onderzoek. 

De heer Deetman wil slachtoffers die zich gemeld hebben uitnodigen voor een besloten bijeenkomst. Hij doet dit vooruitlopend op de publicatie van het onderzoeksplan om zodoende belangstellenden, gezien de vakantieperiode, voldoende tijd te bieden zich aan te melden. 
De bijeenkomst is bedoeld om slachtoffers te informeren over het onderzoek en met hen hierover van gedachten te wisselen. De heer Deetman en de onderzoeksorganisatie willen bovenal luisteren naar de ervaringen van slachtoffers.
De bijeenkomst vindt plaats op :
maandag 10 september 2012 van 19.00 tot 21.00 uur te Utrecht
over de exacte locatie wordt u na aanmelding nader geïnformeerd
 

Geen opmerkingen: