vrijdag, juli 10, 2009

Dominus vobiscum, Et cum spiritu tuo



Een katholieke verantwoordelijke heeft de controverse gevoed door zich af te vragen wat Harper met de hostie gedaan heeft en gezegd dat het schandalig zou zijn als de premier de hostie gewoon in zijn zak zou gestoken hebben.




Paus Benedictus heeft vandaag de Australische premier Kevin Rudd ontvangen. Volgens getuigen verliep de ontmoeting bijzonder hartelijk.
De paus en de Australische premier hadden mekaar vorig jaar al ontmoet ter gelegenheid van de Wereldjongerendagen in Australië. De premier, die niet vergezeld was van zijn echtgenote, verklaarde dat hij diens encycliek Caritas in Veritate aan het lezen is.Zaterdag ontvangt de paus de Canadese premier Stephen Harper. (tb)


En dan nu de weersverwachting:
"Turtles can fly, er is deze week weer heel wat gekwispeld in de hemel"
Urbanus.

Bedankt, Heer Starrenburg!

Laat ons bidden voor de dag dat priesters, zelfs al roken ze dan geen sigaren meer, weer die schoot mogen hebben.


Games people play
München 1972
Vrolijke Spelen
2 Het Olympisch stadion in München

Vrolijkheid en vrede hadden de Olympische Spelen van 1972 in München moeten kenmerken. Duitsland zou hiermee voorgoed afrekenen met de herinnering aan de Spelen van ’36, die in aanwezigheid van Adolf Hitler hadden plaatsgevonden. Zo mochten veiligheidsagenten niet opzichtig in uniform rondlopen. De agenten kregen voor de gelegenheid andere werkkleding. Volgens politiepsycholoog Georg Sieber deed het pakje de stoere politiemensen eruit zien als verklede vrouwen: ‘Ze hadden een pak met een witte muts, die ze thuis nooit zouden mogen dragen.’ Maar ook over deze Spelen zou een onuitwisbare schaduw vallen. Op vijf september‘72 klommen Palestijnse terroristen vroeg in de ochtend met sporttassen en gekleed in trainingspak over de muur van het Olympisch Dorp en drongen het woonverblijf van de Israëliërs binnen. In de sporttassen waren machinepistolen verborgen. De atleten werden volledig verrast. Enkelen wisten te ontsnappen via het raam, anderen probeerden zich te verzetten. De terroristen schoten twee sporters neer en namen negen anderen in gijzeling.

Geen opmerkingen: