donderdag, juli 19, 2007

idee 392. avondgymnastiek, Lucky Luke en de minister

18/19-7
don't shoot the pianoplayer

Juffrouw Pietersen: 't Staat in 'n boek, 't staat waarachtig in 'n boek! Och, lieve menschen, ...... 't staat in 'n boek!

Richard Sipe: Hypocrisy is the greatest moral failure.

R.K.Priester: Forum: Prikbord. Geplaatst op 18/7 '07 15:34u. Onderwerp: Afkoop
Ik heb er reeds verschillende keren seksuele misbruik in gezinssituaties pastoraal begeleid en moet helaas zeggen dat er maar heel weinig aandacht voor is. Sommige mensen, ook in dit forum, intrumentaliseren het misbruik van geestelijken om andere doelen in de Kerk te bereiken. In feite misbruiken deze mensen de slachtoffers voor een tweede keer.

piano piano

en buig en strek en buig en strek - en denk erom, die laatste niet te diep - en daarmee zijn we dan weer terug bij het begin dus: buig en strek.

Hypocrisie is het voorwenden van geloof, gevoelens, moraal of deugden zonder daar
volledig achter te staan of de daaraan verbonden
normen en waarden zelf in praktijk te brengen, in het bijzonder bij het bekritiseren van anderen. De term wordt vaak gebezigd in tegenstelling tot oprecht (zie integriteit). Een synoniem voor hypocrisie is huichelarij.

Het woord komt uit het
Grieks ὑπόκρισις
"hypokrisis", dat in zijn meest oorspronkelijke gebruik “acteerkunst” betekende.
Soms wordt verondersteld dat het woord werd afgeleid van de samenstelling: ὑπό
"hypo-" (=onder-) + κρίνειν "krinein" (=oordelen, onderscheiden, waaruit ook
κριτής, "krités": zie hiervoor
Kritiek.

Oud-Grieks: κριτής, krités: hij die beargumenteerd beoordeelt, analyseert, interpreteert of observeert.

Waarmee vast komt te staan dat Sipe kennelijk net zo weinig van soap houd als ik.

R.K.Priester
Forum:
Prikbord. Geplaatst op 18/7 '07 22:23u. Onderwerp: Afkoop
Zoals ik reeds aan het begin van de draad schreef was ik ook voor volledige openheid, maar niet alleen de kerk houdt de zaken onder de tafel, maar ook de slachtoffers, het is immers een schikking waarin beide partijen ingestemd hebben.

Tja, nu kun je je afvragen of dit nu een typisch gevalletje van Law-school is of het probleem dat de man weer eens laat zich niet te informeren -ik kan tenslotte ook geen Latijn lezen -maar .. veel interessanter zijn Doyle, Sipe & Wall over mental reservation, zeker nu rond Mahony: ik lieg alleen wanneer het nodig is.


...en strek en strek. Weer terug bij het begin.
Maar dan met een heel belangrijk verschil!

Uit: In de kou, Godfried Bomans en Michel van der Plas over hun roomse jeugd en hoe het hun verder verging.

B.: ...dat zijn fascistoide trekken, die de katholieke kerk toen duidelijk had. P: Maar dat was de kerk zelf in veel opzichte: onverdraagzaam; de waarheid duldde immers de leugen niet naast zich? Dat was ook zo'n stelling, zo'n uitspraak; de waarheid hoefde niet voor de leugen opzij te gaan, wat verbeeldt men zich, en dat soort dingen. Ja , die atmosfeer heb ik gekend: het onverdraagzame. Dat begrip verbind ik ook met Rome. Wanneer je het woord Rome uitspreekt (en je vraagt je af, wanneer je rooms-katholiek wordt genoemd, wat dat dan inhoudt) dan komt er iets van verzet in mij naar boven, omdat ik het woord Rome, en rooms, automatisch met onverdraagzaamheid verbind, de onverdraagzaamheid van het zekere gelijk, van het volkomen gelijk, en het recht dat dit je geeft om het ongelijk en de ongelijkhebbers te minachten; en het recht dat dit je geeft om jezelf superieur te wanen en een triomfhouding aan te nemen.
……
P.: En er was eindelijk orde en tucht.
B.: …Wij hebben zo geleerd om ons geloof op te hangen aan een figuur, in dit geval de paus, dat, toen op dat autoriteitsgeloof een appel werd gedaan in de fascistische tijd door Hitler en Mussolini er uit de rangen van de katholieken verassend veel mesnen gerecruteerd konden worden, ook bij de zogenaamde denkers, die er in het begin wel wat in zagen. Dat is verbluffend geweest.
P.: De katholiek kon wegens zijn vertrouwdheid met een hiërarchisch kerkbeeld misschien ook gemakkelijk worden opgnomen in een beweging die even sterk op gezag en hierarchie stoelde; dat kan ook wel een element zijn geweest.
B.: ik geloof dat, waneer je van jongsaf geleerd hebt je verantwoorelijkheid te delegeren aan een ander, dit een zekere dispositie geeft. De gehoorzaamheid was in mijn jeugd de kardinale deugd, bij de leken en vooral bij de kloosters. Je hoefde het niet meer zelf uit te zoeken, iemand wist het voor je. Laat het maar gerust aan hem over. En als je dat heel jong geleerd hebt, dan blijkt het moeilijk te zijn om aan de bekoring van het fascisme weerstand te bieden, want daar heb je hetzelfde.
Het gaf ook een grote gerustheid. Heerlijk was dat, de Fuhrer wist het
…..
P.: de analogie was er: de vader wist dat de pastoor het wist, de pastoor wist dat de deken en de bisschop het wisten, en de bischop wist dat de nuntius het wist, en de nuntius, nou ja, die wist natuurlijk dat Rome het wist. En Rome wist zoveel, Rome bekrachtigde zelfs bepaalde garanties voor de Eeuwige Zaligheid. Als je een bepaalde medaille droeg en af en toe een bepaald gebed bad, kwam je zeker in de hemel. En van Rome uit kwam dat zeker weten bij je pastoor en je vader terug.

pp 222/223

....

B. : Maar er is een groot verschil tussen het gelijk van een streng calvinist rn het gelijk van een streng katholiek uit die dagen. Het verschil zit hierin, dat die man dacht: ik heb 't bij het rechte eind; terwijl de katholiek dacht: de club waartoe ik behoor heeft gelijk. Ik geloof, dat bij die anderen het persoonlijk geweten een veel grotere rol heeft gepseeld. Het gelijk werd niet gedelegeerd. Waren er meer die zo dachten, dan ontstond er wel een afscheiding, maar de gemeenschappelijke waarheid van de sekte ging nooit verder dan het geweten van de aanhangers. Ik geloof niet dat zij dat vereningingsgelijk hadden.

En daarom RKP, met een buiging, heb je groot gelijk. En is de hele draad nu op rorate over Mahony en het seksueel misbruik het dramatisch hoogtepunt van ruim 3 jaar smeerkezerij en misbruik op rorate, als demonstratie hoe kerkelijk seksueel misbruik mogelijk was, en nog steeds is!

Het goede nieuws is: dat misbruik is inderdaad Rooms Katholiek, maar wordt niet alleen mogelijk gemaakt door de kerkelijke hierarchie! En kan dus ook gestopt worden. Al zal dat nog heel lang duren en nog heel veel slachtoffers maken.

Maar ook slachtoffers kunnen hun eigen gereedschapskisten gebruiken! Zelfs wanneer getracht wordt die gereedschapskisten onmogelijk te maken. In het zoeken naar een verenigingsgelijk.

Zelfs al is nu opnieuw geprobeerd mijn gereedschapskist onmogelijk te maken, nu niet door mij en anderen uit rorates zwavelbad te verwijderen en monddood te maken, want mogelijk was bij Punt.nl, geprobeerd werd bij Blogger, maar nu zelfs geprobeerd is, voor de 2e maal via mijn internet-provider.

Met behulp van de gebruikelijke trucs: smaad en laster! En de ellende van jeugd-slachtoffers.

Omdat ook jeugd-slachtoffers daders kunnen worden!

Het goede nieuws is dat jeugdslachtoffers blijken te kunnen kiezen om volwassen te worden. Zelfs volwassen-gelovigen te worden, omdat gereedschapskisten van steeds meer, gedeeld kunnen worden! Mensen "gewoon" hun mensenrechten opeisen. Ook in een RKK. Dat is niet meer van een lokale priester, een deken, een bisschop, een nuntius, een kardinaal of zelfs een paus afhankelijk. Integendeel!

En dat is heel goed nieuws!

En jeugdslachtoffers die zich als volwassenen wensen te laten gebruiken? Dat zijn gewoon misbruikers geworden. En kiezen zo voor hun levenslange slachtofferschap!

Wauw, R. dan toch....laat ik nu toch eindelijk het antwoord hebben gevonden. KLIK Jazeker, slachtofferschap is levenslang! En daar is helemaal niks mee, 't is maar net wat je met die (ervarings) kennis doet!

Forum: Prikbord.
Geplaatst op 19/7 '07 11:09u. Onderwerp:
Afkoop
(posts: 63, views: 0)
...., ik ben het helemaal met je eens!. Alleen het feit al, dat het erkend wordt, doet al zoveel goed!!! Antwoord op ...,
ja, er zijn ook mensen die dus misbruik maken van het misbruik. Het schoot bij mij, in eerste instantie, in het verkeerde keelgat.
Ik weet dat je het niet zo bedoeld, maar in een draad als deze vind ik
persoonlijk, dat erkenning van misbruik naar buiten komt!

Fijn, dat we het alweer eens zijn.

JUST MAKE MY DAY!! !!! En indien dit gezien wordt als een zeer uitnodigende en openlijke waarschuwing? Dan is dat volkomen terecht!

Ook een misbruiker heeft er tenslotte recht op gestopt te worden en geconfronteerd worden met de grenzen. Via de rechter. Zie LA en Mahony. Soms word er een deal gesloten, om af te zien van een proces, omdat je het te druk wenst te hebben met morgen!

Het is het klimaat van vandaag

dat aan bomen van gisteren

de vruchten van morgen bepaalt.

*********************

Met een hele diepe buiging mijnerzijds naar 506 slachtoffers in LA., die een meer dan bewonderenswaardige beslissing namen. Met dank voor het gebruik van hun gereedschapskisten!

Geen opmerkingen: