zondag, november 13, 2005

R. hardop

R.,, ik ben dus nu de hele dag bezig geweest met wat je schreef, dank je wel!
Ik verhuis daarom even stukken van dat wat je vannacht schreef hiernaar toe, dat leest makkelijker. Ik heb je op en aanmerkingen, je gedachten hard nodig om door te kunnen denken. En wil ze graag hier ner zetten want misschien is er nog wel iemand die ze ook nodig heeft. Zet dus je verdere reactie hier maar even onder aub. We meten hier eens even een slimmere truc op vinden, maar voor nu maar even zo! Dank je wel voor je heel waardevolle bijdragen! Fantastisch dat jij je mond open doen bent gaan doen! Ik hoop dat je hier nog eens even over door wilt denken hardop!

De overige reacties, hieraan voorafgaand, staan onder het log met de titel
het zwavelbad uit en kerk in (klik) met kerkbelletjes.

Crispina: 2005-11-12 03:12:38
Ik zit nog eens even door te piekeren over wat je zegt over die nietigheidsverklaring. Die priester die zijn mond dicht hield en daarmee in feite dus de situatie hielp voort te bestaan. Waar jij zelf zegt dat je niet toerekeningsvatbaar was door je jeugdervaringen met incest. Het leuke (maar ook het knap griezelige!) daarvan is namelijk dat je daarmee dus precies zegt wat wij op mijn vroegere werk dus inderdaad deden. Seksueel geweld gewoon direct naar vragen bij iedereen. Met hele goede resultaten. Maar er zitten nog wel een paar knap ingewikkelde haken en ogen aan, dame! Dus die zetten we nog even op het sudderplaatje. maar heel interesant dat jij dus hier nu mee aankomt!


R. 2005-11-12
En niemand die echt wilde luisteren. De psychiaters geboden mij om dáár niet over te praten en het misbruik ging gewoon door, omdat ze mijn ex geloofden en mij niet! IK was niet gek, dat was/is mijn ex! wijzig

Crispina: 2005-11-12 03:15:46
Het kan natuurlijk best zijn hoor, dat je harstikke gek bent. Maar zelfs een gek heeft uiteindelijk recht op zorg zonder verkracht te worden!

R.: 2005-11-12 03:19:12 zet die sudderplaat niet te hoog, dan brandt de boel aan, Kom er zeker op terug, :)

R: 2005-11-12 03:25:28
weet ik wel, maar IK ben zeker niet gek, nu niet meer, omdat ik zie wat er gaande is! Namelijk dat de straf op spreken levenslang is!!!!

Crispina:
2005-11-12 05:14:22 Sorry R. ik heb lang zitten piekeren en peinzen over dat laatste wat je hier schreef en even tot heel hartgrondig slikken dwong door die straf op spreken die levenslang is. Je hebt gelaas gelijk. Maar alles wat ik peinzend en piekerend schreef verdween ergens in het all blijkbaar doordat dit ^&%$@!! programma. weg dus! En ik ben te moe nu om dat nog eens op te schrijven. Ik zal in het weekend nog een poging doen. In ieder geval hartstikke bedankt voor die opmerking. Ik heb mij gerealiseerd dat die straf, die hoort bij wat ik meestal aanduid als "de stank van de lepra-kolonie" veel destructiever is dan fysieke verkrachting. Ik weet niet of jij dat ook zo kunt ervaart. Ik wil graag meer van je horen, wanneer je daarover wilt denken. Maar mijn hier geschreven woorden zijn weg en mijn hoofd op slot. Voor nu dus: bedankt! Net als natuurlijk ook voor je andere woorden, ervaringen en gedachten. Wordt vervolgd dus.

94 opmerkingen:

Anoniem zei

door: R. 2005-11-13 02:24:17

Heb jij dan niet gemerkt dat mensen bang worden wanneer je gaat praten? Dat is dus de grote valkuil van de meeste mensen. Ze moeten gaan nadenken en dat is werkelijk doodeng! Niks mis mee, aan dat nadenken, iedereen hoopt dat het aan hun huis voorbij gaat, helaas.... zo is het Leven niet!
Ik heb gemerkt dat, wanneer ik ga spreken over mijn ervaringen, anderen mij proberen neer te maaien, net als Jolanda uit Epe overkwam. Wat had die vrouw een moed! Zij durfde naar buiten te komen met haar verhaal, en als we het goed gaan bekijken, zijn er veel meer verkrachte mensen die dat eigenlijk zouden willen, maar niet durven omdat de kritiek hierop genadeloos is. Het is het volgend machtsmisbruik, niet alleen van de verkrachter, maar zeker ook van de omgeving. Het maakt dat het slachtoffers niet gaan praten omdat ze meteen in een hoek getrapt worden, waar ze juist uit willen kruipen. De straf op spreken is levenslang, want de stempel staat dik gedrukt op het voorhoofd, hoe dan ook. Het vertrouwen is genoeg verraden, maar wordt nog meer verraden door hen, die denken dat ze daartoe het recht hebben. Bij seksueel misbruik buiten de geestelijken is het erg, maar door priesters is desastreus. Daar wordt een mens, die gelooft, op een dusdanige wijze geestelijk vermoord, dat hierover spreken erger is dan een doodzonde. Iemand die om hulp vraagt, spreekt en wordt opnieuw verkracht of misbruikt.

Daarom, alleen daarom al is spreken over misbruik levenslang!

crispina zei

door: crispina 2005-11-13 02:35:27

R.. ik vind dit te veel kreten, eigenlijk. Terwijl (of misschien wel juist! omdat) wat je hier schrijft in ieder geval voor mij erg belangrijk is. als jij nu eens zou proberen het wat concreter te maken en ik ondertussen nog eens even op mijn keybord kluif in een poging duidelijk te maken waarom het voor mij belangrijk is?

Anoniem zei

door: R. 2005-11-13 02:49:10

Ok, ik doe mijn best

In de psychiatrische instelling waar ik een tijdje heb gezeten omdat ik wilde gaan praten, werd mij de mond gesnoerd. Nu, na tien jaar, zie ik wat er gaande was toen. Zelfs de heren van de psychiatrie konden hier niet mee overweg, dus zwijgen was het motto. In het herstellingsoord was het niet veel beter. Zodra het seksueel verleden naar voren kwam, moest ik zwijgen. Het was te confronterend naar de mede-patiënten toe. Dat iemand lichamelijk werd mishandeld was handelbaar. Seksueel misbruik niet, niet te behandelen en zoek het eigenlijk maar uit. Dat is wat ik nu zie. Er is nog maar weinig verbeterd.




Hoewel... ik geloof dat er steeds meer naar boven komt, en terecht. Kerkelijk seksueel misbruik. Juist omdat zwijgen moest, kon het doorgaan. Het feit dat ik gedropt werd in zeer labiele toestand bij een priester, die van te voren gewaarschuwd was, dat hij van mij af moest blijven, ging het gigantisch fout. Binnen 24 uur lag hij boven op me en de eerste verkrachting was daar! Hij vertelde mij dat ik het vooral aan niemand mocht vertellen, omdat het te grote gevolgen had voor hem, nooit nagedacht wat het voor mij was! Dat dit 15 maanden door kon gaan, was de schuld van het grote 'niet spreken'! De straf op spreken is levenslang!
Mijn priester vriend heeft me aan het praten gekregen, het was maar goed dat ik zelf niet de gevolgen kon overzien op dat moment. Zijn grote fout was om het niet uit te spreken naar de desbetreffende provinciaal. Toen de provinciaal dit te horen kreeg, was deze woedend en heeft de priester die mij 15 maanden had misbruikt, meteen teruggehaald naar het moederhuis, waar hij onder toezicht werd gehouden tot aan zijn overlijden.
De provinciaal heeft zich over mij ontfermd en liet mij spreken. Ik kon hem elk moment bellen, ook 's nachts als ik het niet meer zag zitten en mezelf wilde bekrassen. Het heeft vele maanden geduurd, voordat ik de automutilatie onder controle had, dankzij de vele nachtelijke telefoontjes. De priester, die mij vele malen heeft verkracht mocht niet meer voorgaan.

Anoniem zei

door: R. 2005-11-13 03:12:11

Juist door dit spreken heb ik levenslang gekregen. Het misbruik heeft me mijn huwelijk gekost, maar nog meer het vertrouwen in de medemens. Verraden vertrouwen!




Juist door het verwoorden van de ervaringen heb ik dus de stempel gekregen waarover ik eerder sprak. Het gevolg is dat ik deze ervaringen niet meer kan loskoppelen omdat het bekend is geworden, waardoor ik onvrijwillig in een hoek word getrapt.


Juist omdat ik ben gaan spreken is de kritiek niet van de lucht. Over kerkelijk seksueel misbruik hoor je niet te spreken, daar moet je over zwijgen, dan blijft het tenminste bestaan en kan men ermee doorgaan. De angst van de vele slachtoffers is juist dit gebeuren. Zolang ze niets zeggen, kunnen de misbruikers gewoon doorgaan en zijn zíj niet het slachtoffer. Zodra ze gaan spreken, zijn zij schuldig, bij voorbaat. Juist omdat ik eindelijk de moed heb om mijn mond open te trekken, kan er nog meer tegen me aan getrapt en geschopt worden, want zeg nou zelf, priesters blijven, hoe dan ook, 'helig en op een voetstuk staan!

crispina zei

door: crispina 2005-11-13 03:12:24

R., weer een tekst kwijt dus. dit grijpt me ongelooflijk aan. en blijkbaar zit ik daarna dus gierend te klooien met als resultaat 2 x een tekst nu kwijt dus.
Oftewel, indien je kunt: schrijf en denk hardop. Ik ga even op mijn kop tegen een boom staan. En alleen al om die ervaring van die herkenning dus is het absoluut noodzakelijk dat die stilte doorbroken wordt

Anoniem zei

door: R. 2005-11-13 03:16:30

Juist die stilte maakt de slachtoffers tot daders, omdat ze anderen onthouden van informatie waar wel degelijk iets mee gedaan kan worden. Daarmee bedoel ik dus, dat juist dat spreken levenslang betekent, niet alleen negatief, maar ook positief. Alles heeft 2 kanten, ook dit!

crispina zei

door: crispina 2005-11-13 03:17:53

mee eens, mijn boom staat nu naturlijk niet voor niets een heel eind schever dan 10 minuten geleden

Anoniem zei

door: R. 2005-11-13 03:24:01

Dat kan ik me levendig voorstellen, jammer van die boom, nu groeit die scheef, net zoals het kerkelijk seksueel misbruik. Ook dat is scheef gegroeid, juist dor dat spreken en vooral 'niet spreken'!
Bomen hebben namelijk diepe wortels, staan verankerd en (bijna) niets kan het omver helpen. Wel wanneer we er met alle kracht tegen aan gaan duwen. Zorgen dat het scheefgroeien gaat stoppen en de boom weer recht komt. Daarom is het spreken zo belangrijk, ook las het een 'levenslang' betekent!

crispina zei

door: crispina 2005-11-13 03:24:46

dette, volgens mij is dat laatste wat je schrijft BS!! met ale excuses en verschuldigde respect etc. Natuurlijk is onze informatie nodig om inderdaad zaken te kunnen ontwikkelen. Absoluut mee eens. Maar toch: die boom staat schever niet omdat ik die informatie niet zou willen geven, maar omdat dat Het Geheim zo onwaarschijnlijk diep tot in mijn ziel zit ook! Dat het eruit halen een heel geweldadig proces op mijzelf is!
En dat is voor mij de belangrijkste reden waarom ik dat GEHEIM verfoei!
Zolang van buiten af dat Geheim in stand gehouden moet worden, om belangen die niet de mijne zijn, kan ik dat niet uit mijn lijf scheuren!

Anoniem zei

door: R. 2005-11-13 03:29:44


Juist daarom is de tijd aangebroken dat we dan maar levenslang krijgen. Het is de enige manier om duidelijkheid te krijgen, ondanks de kritek van anderen, dat zijn dus de angsthazen die vreselijk bang zijn. En ik vraag me af wat het ergste is wat nog kan gebeuren?
Niets is erger dan dit!

crispina zei

door: crispina 2005-11-13 03:42:17

En verder maak ik ernstig bezwaar tegen, ook door jou overigens, het voortdurend herhalen van het woord priesters bij kerkelijk seksueel misbruik.
Broeders waren noch zijn priesters, zusters net zo min! Het grootste deel van het kerkelijk misbruik gepleegd op kinderen is gepleegd door broeders en zusters (nonnen)! En ook dat zijn (celibataire) kerkelijke functionarissen.

Anoniem zei

door: R. 2005-11-14 01:55:42

Juist omdat het misbruik zo intens veel invloed heeft op het dagelijks bestaan, iets wat zo makkelijk wordt vergeten, dus ook door mij, is het mogelijk om dit misbruik in stand te houden.
Ik ben daadwerkelijk stukken kwijt, het gat in mijn geheugen. Dat gat is de verdringing om te kunnen overleven. Door mijn dagelijkse handelingen wordt het misbruik juist ziende gemaakt. Ik MOET elke zondag naar de kerk, en wat heeft die kerk te bieden? Ik ga dus niet, want de kerk heeft me menig keer laten vallen. Door een huwelijk aan te gaan die eigenlijk geen bestaasrecht had, door het kerkelijk seksueel misbruik wat tijdens mijn huwelijk plaatsvond, waar mijn ex aan meehielp. Wat doet de kerk hieraan? Mij dwingen om elke zondag ter kerke te gaan... Ironisch...? Ik weiger! Geloven, ja dat doe ik met hart en ziel, meer dan iemand zich ooit kan voorstellen. Kerk, wanner wordt je wakker???

Anoniem zei

door: R. 2005-11-20 02:17:24

De gaten in mijn geheugen worden weer opgevuld door herinneringen. Ze zijn niet altijd even fijn, integendeel, het zijn de gaten van pijn die ik lang vermeden heb, en door mijn verhaal hier neer te zetten komen de herinneringen terug. Het doet me goed om te vertellen wat de gevolgen van het misbruik zijn, die zijn niet mis. Het zijn reacties op het misbruik, het gedrag wat is aangeleerd dor het misbruik, want wie wil er niet lief gevonden worden? Ik kom tot de conclusie dat niet iedereen mij lief vindt, so what? Nou en? Geloven? ja vooral in mezelf, omdat ik eindelijk genoeg lef heb om te gaan leven, om mijn mond open te trekken, ook als het anderen pijn doet. Om ze te laten zien, wat de gevolgen van misbruik zijn. Om niet langer 'lief' te moeten zijn om het een ander naar de zin te maken! Ook ik heb het recht om te genieten, zelfs het recht om te zeggen wat ik te zeggen heb. Het is mijn bestaansrecht, mijn geboorterecht! Ik BEN en ik mag er zijn, in welke hoedanigheid dan ook. Ik ben en blijf een schepsel van God en hij heeft me gelukkig een missie gegeven. De missie om te gaan praten! Om het eeuwige zwijgen ter dood te veroordelen. Om te spreken over wat misbruik is, kerkelijk en/of niet kerkelijk. Seksueel misbruik kan dodelijk zijn, maar niet voor mij. Ik BEN!

Anoniem zei

door: R. 2005-11-20 02:19:52

ik word er alleen zo doodmoe van om die blinde gasten te moeten
tolereren. Zelfs de duvel is slimmer

crispina zei

door: crispina 2005-11-20 02:36:05

R, met alle respect maar ik krijg ongeacht wie het zegt toch nog steeds een zenuwtrekkje of 10 als iemand zegt dat God hem of haar een missie heeft gegeven
en jij dan zegt: om te gaan praten.
Waarmee ik absoluut niet wil zeggen dat je niet moet gaan praten!!
Maar mag dat aub ook zonder Goddelijke missie? Ook als ik mijn mond dicht houd heb ik nl nog steeds de opdracht: BEN! Leef!
En niet alleen maar: OVERLEEF!
Want eigenlijk komt mij dát zo ongelooflijk mijn strot uit. Er is ook Leven na de noodzaak tot óverleven!!

Dát is voor mij in ieder geval waarom ik die gaten in mijn geheugen, die ik helaas net als jij maar al te goed ken, niet meer wil. Die betekenen voor mij nl óverleven, desnoods met amputaties in mijn kop, mijn geheugen.
Dat is volgens mij precies waarom ik die Leugens en Het Geheim zo verfoei. Omdat ze mij dwingen door te gaan met die amputaties, met overleven.
Terwijl het niet nodig is!
Maar de tools, datgene wat IK nodig heb om die amputaties ongedaan te maken kunnen veel te weinig gebruikt worden, desnoods ontwikkeld worden, zolang dar HET GEHEIM blijft bestaan!

Anoniem zei

door: R. 2005-11-20 02:48:58

Ik vind het prima als JIJ er zo over denkt, maar laat mij in Godsnaam in mijn waarde. Als ik dit zo ervaar, dan is dat voor mijn beleving ook zo. Ik geloof, met hart en ziel, en doe dat op mijn eigen wijze en niet op een wijze die me wordt voorgeschoteld zoals een ander die ziet! Met alle respect voor jouw ideale beeld, maar de mens heeft mij teleurgesteld, niet God!

Anoniem zei

door: R. 2005-11-20 03:12:57

ik heb verdomme mijn hele leven, tot voor een paar weken terug, maar ik BEN en heb een vermogen meegekregen om ZELF te denkenIk heb gedaan wat anderen van me verwachten. zelfs als het niet strookt met de gedachtengang van anderen. Dat is voorbij, als God mij daarmee helpt is daar absoluut niets mis mee. MIJN geloof dus!!!!!!!!!!!!

crispina zei

door: crispina 2005-11-20 03:14:50

#$%$!! weer mijn tekst kwijt dus

Anoniem zei

door: R. 2005-11-20 03:16:52

Als God mijn raadgever is, en daar is dus niets mis mee, dat is het gewoon zo! Ik ben volop misbruikt, kerkelijk en niet kerkelijk, wat maakt het nog uit., Misbruik is misbruik! Ik ben degenen die ermee moet leren omgaan en ook mijn omgeving en dát wordt zo makkelijk vergeten, omdat IK zielig ben. IK BEN NIET ZIELIG, ik ben mens volop, hoe dan ook, en misschien denk ik wel meer na, dan een doorsnee type...........so what! Maart laat me in Godsnaam eindelijk eens in mijn waarde!!!!!!!!!!!!!!

crispina zei

door: crispina 2005-11-20 03:37:46

AU dus

crispina zei

door: crispina 2005-11-20 04:15:43

Zonder woorden...,

Kom dans met mij.
Laten we vergeten.
Kom dans met mij.
Laten we delen.

In stilzwijgend saamhorigheid...

Woorden zijn overbodig.
Hebben niet veel om 't lijf.
Wij verbranden onze schepen.

In stilzwijgend saamhorigheid...

En als de as nog opwaait.
Ons verblindt in deze tijd.
Zullen wij dansen, zullen wij delen.

In stilzwijgend saamhorigheid...



schreef iemand op haar/zijn log.
Vind het wel mooi eigenlijk dat wij verbranden onze schepen in stilzwijgend saamhorigheid...
En als de as etc. Zullen wij dansen, zullen wij delen in stilzwijgend saamhorigheid!

http://stilte.punt.nl/index.php#266305

Anoniem zei

door: R. 2005-11-20 22:16:34

Jazeker, AU!
Volgens 'Loesje' is Leven het meervoud van Lef.

crispina zei

door: crispina 2005-11-21 15:29:58

Iemand vertelde me een paar weken terug een verhaal over een chassidische Rebbe.
Er kwam een man bij hem langs. Of de Rebbe even tijd had.
"Ja, het gaat niet om mij, maar mijn vriend vroeg me eens bij U langs te gaan om U zijn verhaal voor te leggen en eens te kijken of U geen antwoord op zijn probleem had"
"Vreemd figuur, die vriend", zei de Rebbe. "Waarom komt hij dan zelf niet"?
"Dat heb ik hem ook gezegd, maar dat wilde hij niets van weten"
"Tja", zei toen de rebbe "hij had natuurlijk altijd kunnen zeggen dat hij voor een vriend kwam".

crispina zei

BEN is een vervoeging van een werkwoord!
En dit de vertaling uit het Aramees in plaats van het Latijn van dat Onze Vader!

Bron van Zijn, die ik ontmoet in wat me ontroert,
Ik geef u een naam opdat ik u een plaats kan geven in mijn leven
Bundel uw licht in mij - maak het nuttig
Vestig uw rijk van eenheid nu
Uw enige verlangen handelt dan samen met het onze
Geef ons wat we elke dag nodig hebben aan brood en aan inzicht
Maak de koorden van fouten los die ons vastbinden aan het verleden zoals wij
ook anderen hun misstappen kunnen vergeven
Laat oppervlakkige dingen ons niet misleiden
Uit u wordt de alwerkzame wil geboren,
de levende kracht om te handelen,
het lied dat alles verfraait,
en dat zich van eeuw tot eeuw vernieuwt.

Anoniem zei

door: 2005-11-25 00:09:50

Vandaag, bij het verhoor voor de nietigverklaring, zijn de laatste lege gaten opgevuld.

crispina zei

door: crispina 2005-11-25 00:37:24

Moge je er verguld mee worden!

Ik hoop dat het goed is gegaan, maar vooral het jou goed heeft gedaan

Anoniem zei

door: 2005-11-25 02:18:02

dat is het zeker. Het was zwaar, maar zeer goed. Dank je wel, het doet me goed om dit te ervaren. Het verdriet is intenser geworden, maar ook dat zal een plek krijgen

crispina zei

door: crispina 2005-11-25 02:24:29

Goed he, eindelijk intensiteit van verdriet te kunnen voelen!
Mooie armband omgedaan hoop ik? :-)

Anoniem zei

door: 2005-11-25 02:28:42

die van mijn chat vriendje

Anoniem zei

door: 2005-11-26 02:32:03

Verdriet? Wie wil het overnemen? Soms net ff teveel!!!

crispina zei

door: crispina 2005-11-26 02:34:0

het wil nog wel eens helpen om het uit te spreken?
maar uiteinelijk is het er natuurlijk om het gewoon te voelen, in alle vrijheid zonder die angst die het doet verstoppen maar niet oplost.

Anoniem zei

door: R* 2005-11-26 02:47:20

zonder onder uit gehaald te worden? voor de zoveelste keer?


* naam toegevoegd dor Crispina op basis van IP adres

Anoniem zei

door: R* 2005-11-26 02:50:26

het maakt me alleen maar bang, maar dat heeft meer te maken met mij dan met een ander


* naam toegevoegd dor Crispina op basis van IP adres

crispina zei

door: crispina 2005-11-26 02:51:56

Ja dat risico loop je. Vrijheid betekent ook risico's durven nemen!
En onder uit gehaald worden beteknt de mogelijkheid krijgen te leren weer gewoon op staan en door gaan.

crispina zei

OVERIGE REACTIES WORDEN HIERONDER WAT LATER TOEGEVOEGD

Anoniem zei

door: R * 2005-11-26 02:57:32


oefff.... is dat het gevolg van misbruik? op welke manier dan ook? door te gaan praten, HARDOP? en dan tot de conlusie komen dat praten LEVENSLANG is?


* naam toegevoegd dor Crispina op basis van IP adres

crispina zei

door: crispina 2005-11-26 02:59:57

dat communicatie leven is?

Anoniem zei

door: R * 2005-11-26 03:03:45

, dat vooral! PRATEN OVER MISBRUIK! op welke manier dan ook.........

* naam toegevoegd dor Crispina op basis van IP adres

door: R * 2005-11-26 03:03:45

Anoniem zei

door: R* 2005-11-27 14:36:44

dat communicatie leven is? Op allerlei gebied, ook vandaag weer ondervonden. Dank je wel.....

* naam toegevoegd dor Crispina op basis van IP adres

crispina zei

door: Crispina 2005-11-27 15:47:27


Moge het je wel bekomen!

crispina zei

door: Crispina 2005-11-28 01:37:40
hoofd stuk 1

ik loop de straat uit
Er zit een diep gat in de weg
Ik val erin
I'm lost....hulpeloos
Het is mijn fout toch zeker niet
En het duurt eindeloos voor ik eruit ben

hoofd stuk 2

ik loop de straat uit
Er zit een diep gat in de weg
Ik doe net of ik het niet zie
Ik val erin
Ik kan maar niet geloven dat ik weer op de zelfde plek ben
Maar, het is mijn fout niet
Het duurt nog steeds lang voor ik er weer uit ben

hoofd stuk 3

Ik loop dezelfde straat uit
Er zit een diep gat in de weg
Ik zie dat het er is
Ik val er nog steeds in, het is een gewoonte, maar
mijn ogen zijn open
Ik weet waar ik ben
Het is mijn fout
ben er zo weer uit

hoofdstuk 4

Ik loop dezelfde straat uit
Er zit een diep gat in de weg
Ik loop erom heen

hoofdstuk 5

ik neem een andere weg

Anoniem zei

door: R 2005-12-03 04:03:50


thanks

crispina zei

door: crispina 2005-12-03 15:36:38



Soms zijn 7 letters erg welkom!

Anoniem zei

door: R 2005-12-03 16:56:42


bedankt

crispina zei

door: crispina 2005-12-03 20:08:10

we zitten dus nu al op 8? schiet lekker op zo. maar ben vooral benieuwd naar het waarvoor .... dus als je er nog wat letters tegenaan zou willen gooien is dat natuurlijk nooit weg

Anoniem zei

door: wiebe 2005-12-12 03:16:25


Forum: Humor. Geplaatst op 11/12 '05 18:54u. Onderwerp: Maatregelen tegen BRAND. (posts: 29, views: 337)

--------------------------------------------------------------------------------

Tja, het is soms water en vuur hier, maar iemand het vuur aan de schenen leggen, maakt soms dat men op de blaren moet zitten. Weet je, ook hier verspreidt het nieuws zich als een lopend vuurtje!

Vaak worden draden te vuur en te zwaard bestreden, tja... wie vuur wil hebben, moet de rook kunnen verdragen.

Soms gaat er een lampje branden, maar het brandt dan als een fakkel. Ach, wie zich uit de rook houdt zal zich niet branden en zal zeker zijn vingers niet branden.



afgebrand.

at your Service!!!

Anoniem zei

door: R * 2005-12-30 22:39:38

Afgebrand? nee door jou verkracht

at your service

* naam toegevoegd door Crispina op basis van IP adres

crispina zei

door: crispina 2005-12-30 23:21:41

R. wanneer je dit soort zaken hier schrijft zou je het dus minstens met je naam of aangenomen letter kunnen doen!

Het gebruik van het woord verkracht hierbij vind ik overigens nogal smakeloos en inderdaad getuigen van minachting ten opzichte van slachtoffers van seksueel geweld!

Van iemand die hier uitvoerig verteld heeft over haar eigen ervaringen met dit (kerkelijk) seksueel misbruik een keuze die op zijn minst doet fronsen!
Niets in Wiebe's opmerkingen lijkt mij dat te rechtvaardigen.

Wijsheid en sterkte gewenst dus, meid, in het weer vinden van jezelf.
Zonder meer de moeite waard!
Maar soms inderdaad gewoon heel pijnvol en hard werken.

Wees goed voor en dus voorzichtig met jezelf.

Anoniem zei

door R : 2005-12-31 14:14:13

ik heb mezelf echt wel gevonden en blijkbaar anderen ook. Misschien komt het niet eens in je op dat het wel eens heel vervelend is om teksten van een ander forum hier terug te vinden. Het is voor mij de reden om op andere wijze te gaan praten en niet langer via internet.

Misschien is het niet eens in je opgekomen dat juist dit mensen afschrikt!

Misschien is dit zelfs zo erg dat mensen juist weer gaan zwijgen.

Het spijt me dat ik zo openhartig ben geweest, ik kijk in het vervolg wel beter uit!
Juist dit maakt dat ik voorzichtiger met mezelf moet zijn, dank je wel voor de wijze les!

Een goede jaarwisseling,

R

crispina zei

Moge je een jaar tegemoet gaan waarin je niet zo vaak spijt hoeft te hebben maar in alle vrijheid blij kunt zijn met jezelf en de keuzes die je maakt !



door: crispina 2005-12-31 20:49:15

Anoniem zei

ach, een jaar dat ik in ieder geval minder beďnvloedbaar ben dan de voorgaande jaren voor de druk van buitenaf!

door: r 2006-01-06 07:48:23

crispina zei

Citaat Crispina:2005-11-12 05:14:22
Sorry R. ik heb lang zitten piekeren en peinzen over dat laatste wat je hier schreef en even tot heel hartgrondig slikken dwong door die straf op spreken die levenslang is. Je hebt gelaas gelijk.

Correctie: Ik denk dat je geen gelijk hebt! !

Bedankt voor een interessante vraag:

Of het CS hier hangt nog steds dat metershoge affiche van het verzetsmuseum met de regels van Remco Campert.

Verzet begint met jezelf een vraag te stellen en dan die vraag aan een ander voor te leggen.
Moet dat niet zijn Vrijheid? heb ik me heel lang afgevraagd.

Het doet mij goed mijn antwoord nu te weten.
Tutu heeft gelijk!

door: crispina 2006-01-07 05:33:54

Anoniem zei

zwijgen over misbruik doet me goed, want ikm ben genoeg misbruikt, door wie dan ook!

door: r 2006-01-14 03:21:30

crispina zei

De gedachten die, dankzij jouw opmerking, nu door mijn hoofd rollen zal ik je dan maar besparen; je zou het eens als misbruik kunnen zien.

Hopelijk heb je een vergelijkbare lach als ik bij het nog eens lezen van je eigen boodschap.
Net als een heel plezierig weekend, natuurlijk!

door: crispina 2006-01-14 11:07:45

Anoniem zei

VALT GELOOF IK NIET MEE, OM HIER TE LEZEN ZONDER EEN HIJGER IN JE NEK

door: r 2006-01-27 07:43:34

crispina zei

D, ga eens ergens anders lezen dan?

http://www.mandala.be/psychotherapie/miller.htm bv., om maar eens een suggestie te doen.

Reden zat tenslotte om je zelf - in plaats van mij - serieus te nemen; zoals je met je agressie in email en hier doet. Je bent het net als ik meer dan waard, meid! De nu gedemonstreerde manieren lijken mij in ieder geval weinig constructief. Van dat alsmaar in je eigen nek hijgen krijg je tenslotte zo'n vergroeiing.
Veel succes.

door: crispina 2006-01-27 13:34:26

Anoniem zei

ik neem gelukkig mijzelf zeer serieus, maar dat heb jij nog niet door!


door: r 2006-01-28 01:54:45

Anoniem zei

wat die mail betreft, wanneer word je eens wakker en kom je tot de conclusie dat niet iedereen gediend is van jouw agressieve vorm van mailen? Blijkbaar ben ik niet de enige die ervan walgt om jouw mails te ontvangen, maar wil je dat zelf niet zien!

Constructief mails verwijderen is mijn beste manier om van MIJ te houden

door: r 2006-01-28 01:57:57

Anoniem zei

misschien, crispina, heel misschien zouden mensen wel eens op hun eigen wijze hun verleden kunnen oplossen, zonder agressie, maar met behulp van onze geestelijke vaders! Mensen die gewoon het beste met de ander voor heeft, of past dat niet in JOUW denkbeelden?

door: r 2006-01-28 02:02:44

Anoniem zei

het heeft niet s te maken met wat jij aangeeft, maar ja, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde!

door: r 2006-01-28 02:17:49

Anoniem zei

verwijder je nu mijn bijdrage? Zou wel errug flauw zijn, vind je niet?
en geloof me, ik hou waanzinnig veel van MIJ!!!!!!!!!!

God glimlachtte toen ik geboren werd! Er is niemand in de wereld zolas ik!

(en ik ben zó trots op MIJ)



door: r 2006-01-28 02:20:39

Anoniem zei

bijzonder triest dus!

door: r 2006-01-28 02:34:20

crispina zei

goh meid, ik ben nu toch wel zo benieuwd naar de toestand van je keybord.


sorry D, kon geen lelietjes der dalen vinden, waardeloos die icoontjes .

door: crispina 2006-01-28 03:18:52

crispina zei

wat een waanzinnig gedoe eigenlijk hu, vin je niet?

en vooral: wat een onwaarschijnlijke verspilling van energie!

Want wat ik me dus nu zit af te vragen D. is wat je in vredesnaam zoekt, wat heb je nodig dan? Blijkbaar hier een hoop poeha maken, die inderdaad diep triest is, over hoe onafhankelijk en geweldig je toch wel bent maar vervolgens dus wel weet ik veel hoeveel keer op een dag hier zitten kijken...
Vrij simpel te zien door dat idiote tooltje wat dat bij houd.

Zoals dat zelfde tooltje dus ook aangeeft dat je dat ook op dat andere log doet.

Is dit nu werkelijk waar jij iets mee opschiet eigenlijk?
Je kunt natuurlijk ook gewoon diep ademhalen en besluiten: shit ..... en gewoon eens ophouden met kiekeboe te spelen.
Het Geheim van misbruik, meid, is walgelijk.

Maar jezelf nog langer tot dat Geheim veroordelen doe je toch echt zelf!
Vandaar: wat een onwaarschijnlijke verspilling van energie!
Voor wie eigenlijk? Waarom?
Om geaccepteerd te zijn in dat zwavelbad ?

Wanneer ga je dan eens echt geloven dat God lachte bij jouw geboorte en je dus gewoon jezelf mág zijn, in alle openheid en vrijheid die daarbij hoort?

Want dit soort bijdragen schrijven....
"misschien, crispina, heel misschien zouden mensen wel eens op hun eigen wijze hun verleden kunnen oplossen, zonder agressie, maar met behulp van onze geestelijke vaders! Mensen die gewoon het beste met de ander voor heeft, of past dat niet in JOUW denkbeelden"

maar onderhand hier (en elders) wel eindeloos zitten kijken....
maakt dat natuurlijk tot een brallerige poppekast die helemaal niet nodig, slechts agressief maar inderdaad diep en diep triest is.

door: crispina 2006-01-29 17:14:16

Anoniem zei

misschien, heel misschien is het iets anders dan wat hier verwacht wordt. "misschien, crispina, heel misschien zouden mensen wel eens op hun eigen wijze hun verleden kunnen oplossen, zonder agressie, maar met behulp van onze geestelijke vaders! Mensen die gewoon het beste met de ander voor heeft, of past dat niet in JOUW denkbeelden"

blijkbaar wil jij daar niet in geloven. Mij heeft het geholpen en wat let mij om bij te blijven op het gebied van kerkelijk seksueel misbruik?

Is het verboden om hier te lezen? Zeg het maar hoor en ik ben weg!

Als dit jouw bedoeling is, maak dat dan duidelijk!

Kijken, is dat dan verboden? Emails sturen blijkbaar niet! Wat is nu eigenlijk JOUW probleem?

Je maakt onbewust, ongewild misbruik van het gebruik van emailadressen. Iets waar ik niet om vraag krijg ik toegemaild, hou daar om te beginnen eens mee op, dat maakt het leven een stuk aangenamer!

1-2: zgn. naam toegevoegd door Crispina

door: R 2006-02-01 01:16:33

Anoniem zei

wie of wat is diep triest? verklaar je eens nader!. Telkens als ik hier verschijn zit jij boven op mijn nek, is dat wat je wilt? Prima, maar hang in Godsnaam niet de onschuldige uit! Het siert je namelijk niet zo. IK heb niets meer te verbergen!

Het ga je goed en veel succes met je 'site'


door: R 2006-02-01 01:19:28

crispina zei

Meid, wat kun jij zeiken!
Als je nu gewoon eens duidelijk maakte wat je nu eigenlijk wilt?
Wie weet kun je dan vervolgens met dat agressieve gedoe gewoon ophouden?

Het "gewoon" formuleren van "ik wil...... " is weliswaar tegenstrijdig aan misbruik(ervaringen),
maar is een keuze die toch echt iedereen en zelf maakt.
Net als agressie en zeiken.

Veel moed en succes toegewenst!

door: crispina 2006-02-01 03:08:28

crispina zei

trol in zwavelbad met kerkbelletjes Forum: Over het forum. Geplaatst op 31/1 '06 18:27u. Onderwerp: hate mail (posts: 23, views: 374)

--------------------------------------------------------------------------------
Ik ontvang regelmatig mail die niet voor mij bestemd is. De enige mogelijkheid is om het niet te lezen en als junk naar de prullebak te deleten.

Werk soms best lekker als je je agressie kwijt wil

Degene die het stuurt is namelijk nogal hardleers en vindt het nodig om anderen mensen lastig te vallen!!!!


Dank je voor je demonstratie van hoe gecompliceerd kerkelijk misbruik is.
Facinerend!
Een bang slachtoffer die dader wordt en mensen doodsbang voor individuele vrijheid bereid te tolerenen dat grenzen van integriteit ophouden te bestaan. Waarbij "geestelijke vaders" verward worden met drugsdealers: "religie" als joint.
Fascinerend in het zien van de herhaling.
Dank je wel, als steeds ben je bijzonder leerzaam in het verwerven van inzicht, hoe diep triest dat dan ook moge zijn: je laten verkrachten kan zo inderdaad een keuze worden.

door: crispina 2006-02-01 12:35:22

Anoniem zei

bekijk dit al een tijd aan
maar jij bent echt erg,ben blij dat ik niet met jou hoef te leven of te praten
schandalig dat ze jou dit laten doen mensen uit horen en dan voor zeikerd uit maken
schaam je crispina ......(*)
hoop dan ook van harte dat ze bij punt.nl eens het besef krijgen dat je zo niet met mensen om kunt gaan

*rest zin weggehaald ivm privacy door crispina
** IP adres door crispina toegevoegd bij gebrek aan naam en de hierop volgende reactie.


door: IP adres: 84.84.205.101 ** 2006-02-02 08:27:47

crispina zei

Dank je voor je opmerking. Jammer genoeg vind jij je mening zelf blijkbaar niet belangrijk genoeg om even te zeggen wie je bent.
Dat vond ik dus gezien de -nogal opvallende - inhoud dus wel.
Blijkbaar volg je dit dus al wel een tijdje, maar nam je de moeite niet om te lezen. Anders had je immers gezien dat het nogal eenvoudig is, zelfs voor mij dankzij het bekende tooltje, een aantal zaken te zien.

Kijk maar even mee. Op grond van je IP nummer ( 84.84.205.101 )
blijkt namelijk dat je een bekende bent.
Ik dus wel met jou heb geleefd, of met je moeder.
Je komt immers van een besloten forum van voormalige zorg-ontvangers, of vroegere tehuis-kinderen uit de Voorzienigheid Driehuis, Schaepmanlaan, zo je wilt.
(Ik moet je eerlijk bekennen dat ik dat vermoeden -gezien je idee/argumenten - al had.)

Het is voldoende duidelijk dat daar (gewenste) openheid totaal ontbreekt, integendeel geheimen in stand worden gehouden! Om over de uiterst agressieve methoden van met elkaar om gaan nog maar te zwijgen, die is elders voldoende na te lezen.
Ik zou mij moeten schamen?
Ja, dat argumenten hoort inderdaad bij de meest basale rond misbruik, waardoor gecontinueerd misbruik mogelijk werd. En jeugd-slachtoffers van misbruik daar hun leven lang last van kunnen houden. Waardoor zij inderdaad met een soort waanidee leven dat er zoiets bestaat als "uithoren".
(of zich opsluiten in besloten clubjes waar zij in "veiligheid" zogenaamde gezellige herinneringen op halen......als een van de oprichters van dat forum duidelijk maakte nodig te hebben na vertoon van veel agressie.

Schaamte hoort bij angst. Agressie ook.
Het proberen de ander te dwingen de mond dicht te houden ook: de behoefte tot controle.
Bij vrijheid horen -behalve gebruik maken van je mensenrechten zoals de vrijheid van meningsuiting - ook het verantwoordelijkheid nemen en met zorg(vuldigheid) kunnen delen.

Fascinerend te zien dat je zelfs meent dat een site als punt.nl in een tijdperk van open informatie technologie zou moeten kunnen optreden tegen die vrijheid.

Dank je wel voor ook jouw demonstratie hoe inderdaad jeugd-slachtoffers van (kerkelijk) misbruik vervolgens daders kunnen worden.

Het is tenslotte de belangrijkste reden om te zorgen dat misbruik gestopt wordt. Het Geheim doorbroken wordt.
Die jeugdervaring die slachtoffers belemmert niet slechts in het eigen leven maar het ziekt door naar de volgende generatie(s). Wanneer slachtoffers kiezen slachtoffer te blijven en zo als volwassene tot dader worden. De afwezigheid van het benul van Mensenrechten, als bv vrijheid van meningsuiting; ZELF BESCHIKKING!

Het goede nieuws is: ook dat is een keuze. Hoewel -toegegeven - een verdomd moeilijke en vaak pijnlijke. Je shit opruimen - jouw aangedaan zonder keuze mogelijkheid door je afhankelijkheid als kind - zonder dat ten kostte te doen van een ander vereist een hoop moed!

Zelf respect.

Misbruik gepleegd in je jeugd heeft tenslotte precies die ZELFBESCHIKKING vernietigd en vervangen door schaamte. Door je te laten geloven dat jij je schamen moet voor het overschrijden van grenzen door een ander. Macht en onmacht.

Nee ik schaam mij niet! Niet voor mijn verleden, niet voor mijn heden.
Ik hoop dat jij -ooit - hetzelfde kunt zeggen en dus vrij van angst en dus agressie kunt zijn.
Zodat ik jou en de machttrucjes die je probeerde uit te halen door deze bijdrage hier niet hoef te herkennen aan je IP nummer van je PC. Maar jou gewoon kan ontmoeten als het angstvrije mens in alle vrijheid en openheid.
Met voldoende zelfrespect om een ander open te ontmoeten en de waarde ook van een ander te kunnen (h)erkennen, omdat jij zelf er niets mee verliest!
Integendeel!

Het verschil tussen over- leven en leven. Samen-leven.
Nogmaals bedankt voor de mogelijkheid welke je mij gaf mij e.e.a. te kunnen realiseren. Ik wens jou veel moed toe in het vinden van jouw werkelijke zelfrespect.
Misschien daarvoor toch eens werkelijk volgen wat zich hier tussen R en mij afspeelt, in plaats van haar te proberen te gebruiken voor jouw agressieve doelen? Dat was namelijk gewoon gebrek aan respect ten opzichte van zowel haar als mij.

Misbruik dus!

Veel succes, ook voor jou.


Laatste 20 Bezoekers (gegevens van ander log) Print Export Info
Referrer: http://google.startpagina.nl/zoeken

Datum & Tijd: Feb-02 10:44 IP Adres: ..*
Land: Netherlands Stad: Amsterdam
Organisatie: Wol
Referrer: http://www.google.nl/search

Datum & Tijd: Feb-02 10:34 IP Adres: ...*
Land: Netherlands Stad: Rotterdam
Organisatie: Upc Kt Cable
Referrer: ...*

Datum & Tijd: Feb-02 08:28 IP Adres: ...*
Land: Netherlands Stad: Amsterdam
Organisatie: Pmg Adsl
Referrer: http://www.google.com/search

Datum & Tijd: Feb-02 08:22 IP Adres: 84.84.205.101
Land: Netherlands Stad: Amsterdam
Organisatie: Pmg Adsl
Referrer: http://drschaepmanlaan2.forumup.nl/viewtopic.php

Datum & Tijd: Feb-02 02:10 IP Adres: ..*
Land: Netherlands Stad: Rotterdam
Organisatie: Upc Kt Cable
Referrer: ..*


Laatste 20 Bezoekers Print Export Info (gegevens van dit log)

Datum & Tijd: Feb-02 10:19 IP Adres: ..*
Land: Netherlands Stad: Rotterdam
Organisatie: Upc Kt Cable
Referrer: bookmark

Datum & Tijd: Feb-02 08:22 IP Adres: 84.84.205.101
Land: Netherlands Stad: Amsterdam
Organisatie: Pmg Adsl
Referrer: http://devoorzienigheid.punt.nl

* gegevens weggehaald door Crispina ivm privacy

door: crispina 2006-02-02 12:17:36

Anoniem zei

Als het jou uitkomt, delete je dus bepaalde items. Als erom gevraagd wordt, weiger je. Een beetje behoorlijk delicaat dus !

Heb zo mijn vraagtekens bij dit forum

door: R 2006-02-18 02:47:53

Anoniem zei

met excuses, het is zéér persoongericht!!! Jouw persoontje dus! Wat wil je bereiken?


door: R 2006-02-18 02:53:06

crispina zei

Wat ik wil, is voldoende duidelijk. Zeker aan jou!
http://crispina.punt.nl/index.php?r=1&id=166393&tbl_archief=0#166393

Desalniettemin: dank je voor je belangstelling.
Eerlijkheidshalve denk ik dat die vraag geen vraag was maar
hoort bij een vorm van oorlog voeren waaraan jij blijkbaar behoefte hebt.

Waarbij je kennelijk zelfs meent -niet voor de eerste maal - dat het gooien
met stront jou iets oplevert. Je weet immers best dat van jou
hier meer dan voldoende is weggehaald, zelfs je naam is veranderd.

De correcte vraag lijkt me dus te zijn: wat wil jij?

Ik wens je nog steeds veel moed toe in (leren) stellen van die vraag aan jezelf en het vervolgens vinden van dat antwoord te.
Je kunt er tenslotte slechts mee winnen: zelfrespect!
Lijkt mij, nogmaals, voor jou heel wat interessanter dan je af te vragen wat IK wil.

Want de manipulatie techniek hier vertoond is natuurlijk niet anders dan een diep triest staaltje van gebrek aan zelf-respect en dat ten koste van een ander proberen te vinden!

Fascinerend he, te zien dat jij net als anderen (zie hierboven) kennelijk zo hard behoefte hebt aan een reactie op die vertoonde agressie dat je vervolgens dan hier enkele malen per dag komt, blijkbaar om te kijken of er al een reactie staat, want op een andere pagina blijk je volgens die stastistieken - wat een verbazingwekkend tooltje - niet te kijken.

Maar da's toch echt een keuze die jij - in alle vrijheid - over jezelf zelf maakt, meid.
Triest genoeg over jouw vrijheid!

Tip: maak je niet te sappel over dat zwavelbad met belletjes en je "geestelijke vaders",
maar lees eens een geestelijke moeder, Dorothee Sölle bv.



Dank je voor de geboden gelegenheid mij zo een aantal zaken te realiseren!
Ik hoop dat ook jij die mogelijkheid vind, door inderdaad mijn woorden weer te krijgen. Leven is tenslotte communicatie, hadden we hierboven al eens ergens besproken.


Citaat:

"Ja we hebben in een afschuwelijke nachtmerrie geleefd, maar die is voorbij!"

Maar een Waarheidscommissie zonder die keuze voor Ubuntu en die droom
is een valse show.
Die dwingt tot het voortbestaan van een nachtmerrie en leugens
over de bomen van gisteren en
vernietigd zo die vruchtbeginselen voor morgen.

http://www.rorate.com/rorate/oudeforum/fshow.php?id=50000

door: crispina 2006-02-19 00:03:52

crispina zei

Die excuses, overigens, zijn natuurlijk aanvaard in ruil voor mijn schaterlach over je vraagtekens over "dit forum"

Vin-je het zelf overigens niet verbazingwekkend dat blijkbaar ook jij, net als die grappenmaker hierboven , er -wanneer het je niet uitkomt - kennelijk nogal moeite mee heeft te snappen dat dit geen forum is maar gewoon een instrument waarmee mensen gebruik maken van hun recht op vrije meningsuiting: IK WIL? tegenover de misbruikervaring: jij MAG niets willen?


door: crispina 2006-02-19 00:05:20

Anoniem zei

september 1997
Er was eens een klein zonnebloempitje. Deze pit werd in de grond geplant en het zaadje begon zich te ontkiemen. In het begin groeide het zaadje uit tot een lieflijk zonnebloemetje. Toen het bloemetje iets groter werd, merkte ze dat er allerlei soorten distels om haar heen stonden en ze miste andere soortgenoten. Het bloemetje voelde zich eenzaam. Het groeide verder op maar met al die distels om haar heen voelde zij zich behoorlijk beperkt en ongelukkig. De distels deden haar pijn en veel verdriet. Ze scholden haar uit en vertelden dat ze nutteloos en lelijk was. Ze vonden een zonnebloem maar niets. Ze pakten het voedsel voor haar neus weg. De warmte en kracht van de zon bereikte de zonnebloem nauwelijks omdat ze groter en sterker waren dan haar.

In de buurt van de zonnebloem stonden andere bloemen zoals rozen, lelies, anjers. Hier en daar stonden ook nog andere zonnebloemen. Toen ze wat ouder en groter werd, merkte ze de andere zonnebloemen op. Ze had met één van hen een goed en innig contact. Helaas had hij weinig tijd voor haar, maar de tijd die hij aan haar besteedde was goed en zij kon hier een poos op teren. De zonnebloem werd veel groter, en het leek alsof ze langzaam, maar zeker uitdoofde tussen al die distels. Ze wilde ruimte om te groeien. Ze wilde mooi en lief gevonden worden, ze wilde weten wat gelukkig zijn was en liefde betekende, maar ze stikte tussen de distels. Ze voelde zich zeer verdrietig, maar kon dit amper uiten. Om haar heen stonden de reusachtige distels, die haar in alles wat ze deed beperkten.

De paar zonnebloemen, die ze had gekend, waren in een korte tijd na elkaar gestorven. Ook de zonnebloem waar ze zo goed contact mee had. Ze had het gevoel dat ze er nu helemaal alleen voor stond. Ze werd heel neerslachtig en het trieste gevoel dat ze had, kon ze nauwelijks van zich af zetten. Ze kwijnde weg en even zag het er naar uit dat ze dood zou gaan.

De lente vorderde, de zomer naderde. Af en toe kwam er een zonnetje door, die de zonnebloem verwarmde. De distels stonden nog steeds om haar heen. Ze zag dat er nieuwe zonnebloempjes om haar heen kwamen staan, die haar toeriepen om de kracht en de warmte van de zon op te nemen. De zonnebloem aarzelde en nam wat warmte en kracht van de zon. Ze voelde zich sterker worden. De zonnebloemetjes om haar heen juichten haar toe en moedigden haar aan. De zonnebloem groeide verder op en de stengel werd steviger. De bladeren werden groter en ze klom steeds hoger naar de zon om meer warmte en kracht op te nemen. De distels konden hier nauwelijks tegen op. Het leek zelfs of de distels kleiner werden, ze hadden in ieder geval veel minder invloed op de zonnebloem.

De zonnebloem voelde zich belangrijk en krachtig worden. De andere bloemen verzamelden zich om haar heen. De bloemen vertelden haar dat ze mooi, groot en lief was. Ze mocht er gewoon zijn, ook zíj had recht op een bestaan. En de zonnebloem werd stil van binnen.

Te midden van de anderen ben jij uniek

door: De Zonnebloem Bernadette 2006-02-27 03:13:25

Anoniem zei

geen tekst slechts een lachend icoontje

door: Diezelfde Zonnebloem 2006-02-27 03:18:15

crispina zei

Hoogeachte zonnebloem, soms ben uwes een troel!
Oftewel lees aub eens even na wat je hier allemaal hebt gezegd en wat je dus in al die maanden hebt ontdekt.....
en waarover je vervolgens een procedure bent gestart.
Daar hebben dus wel even een aantal mensen zich haast in verslikt, het zal wel niet zo heel erg gebruikelijk zijn die argumentatie die jij aanvoerde maar...........


lees de paus!

En nu kan je dus wel met een brede grijns zeggen dat ook hij diep onder de indruk was, dus ter plekke je standpunt maar even over nam maar eh.... eerlijk gezegd eh..tjah

Maar je kunt natuurlijk ook nog wel een paar andere conclussies trekken.
(hihi en dan moet je dat vooral in bepaalde kringen niet te hard doen, want de kans dat die zich een rolberoerte schrikken zit er levensgroot in . )

Een (van de) andere conclussie zou kunnen zijn: het is veel mooier dan je denkt, als je denkt is het nog mooier. (Maar zeg dat ook vooral niet hardop daar in vredesnaam)

Naast mijn conclussie natuurlijk dat jij soms een oen bent.
Met de groetjes aan het zwavelbad dan maar weer, hu
Degene die het stuurt is namelijk nogal hardleers en vindt het nodig om anderen mensen lastig te vallen!!!!


Forum: Je relatie en je geloof. Geplaatst op 6/3 '06 1:33u. Onderwerp: Scheiding en opnieuw huwen (posts: 55, views: 911)

--------------------------------------------------------------------------------

Een huwelijk kan nietig verklaard ! worden, zo simpel is dat!!!

Jawel, , maar als ik het goed begrijp is dat een juridische spitsvondigheid. Het huwelijk kan niet ontbonden worden. Nietigverklaring betekent zoveel als: er is nooit sprake geweest van een echt huwelijk in kerkrechtelijke zin, dus er valt ook niks te ontbinden. U mag dan misschien wel 20 jaar met meneer hebben samengeleefd, denkend dat u in een kerkrechtelijk geldig huwelijk zat, maar dat blijkt niet waar te zijn. U was gewoon niet (kerkrechtelijk) getrouwd, en er valt bij u dus ook niks te ontbinden. Zo simpel ligt dat, gaat nu verder en huwt écht.

http://www.rorate.com/rorate/scripts/nws_art.php?id=23061

door: crispina 2006-03-06 03:30:20

crispina zei

geen tekst slechts icoontjes: roos en lachebekje

door: crispina 2006-03-06 04:01:47

Anoniem zei

heb de film gezien over de magdalena sisters...........

ik ben een troel, het had mijn verhaal kunnen zijn, met dat verschil dat mijn klooster mijn thuis had moeten zijn........ (cry)

door: R* naam toegevoegd door crispina 2006-03-12 01:42:49

crispina zei

Stink er niet in! Het klooster was jouw thuis niet!
Net zo min als ik Crispina ben! De Magdalena Sisters is een verfilming van vele verhalen, de werkelijkheid was vele malen erger en gecompliceerder en staat in de onderzoeksrapporten en de zielen van de slachtoffers (en hun kinderen). Het het andere verhaal van (misbruik) ervaringen van anderen kan helpen om eigen ervaringen te herkennen, maar iedereen heeft meer dan genoeg in haar of zijn eigen ervaringen! Dat zijn de enige die werkelijk bij jou horen, van jou zijn.

Het gebruiken van ervaringen van andere (misbruik) slachtoffers kan ook misbruik van het misbruik worden, ten behoeve van eigen (on)macht en behoefte tot weglopen. Hoe aantrekkelijk dat ook moge lijken: dat is een overlevingsstrategie. Herkenning zonder erkenning. Je mag je eigen verhaal, en ellende hebben.
Het helende van hun mond open doen voor misbruik slachtoffers in het geven van hun verhaal is niet de aanklacht! Maar de ervaring dat zij daarmee niet alleen meer zijn en kracht hebben in het delen.
Het gebruik van die kracht, zonder je eigen verhaal, ontkrácht je zelf.
En is misbruik van misbruik.

Stink er niet in, maar gebruik wat je vind tot je jouw ervaringen hebt en het op jouw beurt door kunt geven. Dan pas kan heel worden beginnen.
Dat van jou!

Dán pas bestaat het geheim niet meer!
En beslis jij over jouw leven, en niet je (jeugd)ervaringen of die misbruiker(s) die daarbij hoorden.


door: crispina
crispina.punt.nl 2006-03-13 13:25:12

crispina zei

Ben erg benieuwd naar je reactie op de film anders dan (cry). Dus hoop dat je er woorden voor kunt vinden. Dan kan een ander die weer gebruiken.... De gereedschapskist van (misschien wel van?) Ubuntu!

door: crispina
crispina.punt.nl 2006-03-13 13:27:46

Anoniem zei

Het is inderdaad een aaneenschakeing van verhalen waarvan delen mijn verhaal had kunnen zijn. Ik heb mijn mond opengedaan, die bovenstaande bijdrages. Ik hoef niet meer te overleven, want ik leef en zeg wat ik te zeggen heb. Zonder de ander en mijzelf tekort te doen.

De film heeft diepe indruk gemaakt, omdat het stukjes realiteit zijn, voor ieder een persoonlijk stukje herkenning en erkenning.

Het maakt dat ik mag zijn wie ik ben, met alles erop en eraan, met mijn goede en minder goede kanten. Ik hoef niet langer door iedereen lief gevonden te worden. IK BEN.

door: R * (naam toegevoegd door Crispina 2006-03-18 02:42:48

crispina zei

Bron van Zijn, die ik ontmoet in wat mij ontroert,
Ik geef u een naam opdat ik u een plaats kan geven in mijn leven.
Bundel uw licht in mij - maak het nuttig.
Vestig uw rijk van eenheid nu,
uw enige verlangen handelt dan samen met het onze.
Voed ons dagelijks met brood en met inzicht.
Maak de koorden van fouten los die ons vastbinden aan het verleden,
opdat wij ook anderen hun misstappen kunnen vergeven
Laat oppervlakkige dingen ons niet misleiden.
Uit u wordt geboren:
de alwerkzame wil,
de levende kracht om te handelen,
en het lied dat alles verfraait, en zich van eeuw tot eeuw vernieuwt.


door: crispina 2006-03-18 07:01:36

crispina zei

Ben nog steeds erg benieuwd naar je reactie op de film. Juist na al hetgeen je hierboven hebt gezegd. Want voorzover ik daaruit heb begrepen is jouw situatie dermate anders geweest, inclusief het kerkelijk seksueel misbruik dat ik de (voorlopige) neiging heb om te concluderen dat daarmee aan het meest essentiele van het kerkelijk (seksueel) misbruik als gepleegd in de (Ierse) gestichten, c.q. de Ierse situatie voorbij wordt gegaan.

En dat is de afhankelijkheid en de (eigen) keuzes van de volwassenen.

Tenslotte schiet je met denken over (kerkelijk) (seksueel) misbruik (noch over de positie van kinderen daarin) iets op door elke verkrachtende priester op een hoop te gooien. Net zomin als elk slachtoffer.

Voor zo ver ik uit je opmerkingen heb begrepen is jouw kerkelijk seksueel misbruik -een verkrachtende priester - het gevolg van je jeugd-slachtoffer van incest zijn. (Naast nog een aantal overige daarmee samenhangende zaken welke ik zeker ook als kerkelijk misbruik wens te zien, maar daarover valt te praten en te denken)

Een probleem erkennen en herkennen in plaats van krijsen doe je pas wanneer je het kunt gaan ontleden. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk dat slachtoffers -van welke vorm van (kerkelijk) (seksueel) misbruik dan ook - kunnen krijsen. Maar wanneer het daarbij blijft zijn zij nog steeds slachtoffer naar mijn idee, geloof ik, vooralsnog geloof ik. Hoe fijn het ook is dat jij ook weet je mag zijn wie je bent.

Het probleem van het kerkelijk seksueel misbruik is te ernstig en te ingrijpend om te stoppen met denken bij het "ik hoef niet meer lief gevonden te worden'.

Neem jezelf (en mij/anderen) dus serieus genoeg ook daarna in een gesprek, aub. Het werk van de volwassene begint tenslotte pas nadat je niet meer lief gevonden (= het kind)hoeft te worden.

je zegt hierboven tenslotte zelf ook:
ik BEN en heb een vermogen meegekregen om ZELF te denken Ik heb gedaan wat anderen van me verwachten.

Ben dus erg benieuwd. "ik hoef niet meer lief gevonden te worden" riekt mij nl nogal naar precies doen wat anderen van je verwachten.
En houd Het Geheim mee in stand.

Het Geheim is immers niet dat er kerkelijk seksueel misbruik gepleegd wordt.
Dat is al dermate bekend dat alleen een blind paard met een stijve nek dat nog ontkend.

Dat soort bijdragen horen dus in het warme zwavelbad met belletjes.

door: crispina 2006-03-19 05:28:17

Anoniem zei

Een week geleden werd ik ervan beschuldigd dat ik informatie zou doorspelen aan Crispina. Aangezien ik de vraag niet goed begrepen had, begon hier het GROTE MISVERSTAND. Mijn antwoord was dus een antwoord wat nergens op sloeg.

Ik heb geen informatie doorgespeeld, in het verleden en in het heden niet. Aangezien er zeer selectief geluisterd wordt op Rorate, is dit een eigen leven gaan leiden.

Ik kreeg na mijn uitschrijven een mailtje:

Als ik je een advies mag geven, dan wil ik je aanraden om vooral eerlijk
te blijven naar jezelf en naar anderen.

En dat is wat ik altijd geweest ben en het ook zo wil houden. Dat anderen hiermee willen aangeven dat het niet zo is, blijkt wel uit het selectief luisteren en het zeker niet willen horen hoe de geschiedenis werkelijk is.

Na verschillende pogingen om duidelijk en helder te krijgen wat er precies gaande is, blijkt dat de waarheid een verdraaide waarheid is. Een waarheid die past op Rorate en niet bij mij. Wanneer men niet meer in staat is tot het echte luisteren, is het tijd om dat deel uit mijn leven te wissen. Ik ben beter waard!


Even voor alle duidelijkheid, ik heb al maanden geen contact met Crispina, dus waar die onzin vandaan komt mag Joost weten. Ik heb me om verschillende redenen uitgeschreven bij Rorate. Redenen die mij bekend zijn, het is inderdaad een zwavelbad met belletjes en daar pas ik niet in.

door: R 2006-03-26 19:50:02

Anoniem zei

Aangezien ik het zat ben om van alles beschuldigd te worden wat niet bij mij hoort, woorden express verkeerd worden uitgelegd om anderen de schuld te geven van iets wat misschien wel bij diegene zelf past, wordt het me steeds duidelijker hoe het zwavelbad werkt. Ik weiger nog langer om daar aan mee te doen


Als men dan echt zó kort door de bocht wil gaan, moeten ze oppassen dat ze niet omvallen, wanneer ze ineens op twee wielen rijden in plaats van vier.




door: R 2006-03-26 20:16:55

Anoniem zei

als je inderdaad echt mijn naam OVERAL weggehaald werd, was je geloofwaardig

(*) Crispina: na anonieme reactie: IP nr hetzelfde als R al die tijd gebruikte

door: R: na anonieme reactie zie (* 2006-10-23 01:57:39

crispina zei

Indien het de bedoeling is dat dit begrepen wordt, wat dacht je van een vertaling van dit Sanskriet??

Maar wellicht is die volkomen overbodig door je gerust te stellen:
dank je ik heb geen enkele behoefte heb voor wie dan ook -behalve mijzelf - geloofwaardig te zijn.

Aan jou dus de keuze: wees duidelijk indien je meent iets te zeggen te hebben of doe iets aan je (nogal domme ) agressie zonder er een ander mee lastig te vallen.


Ik heb even nagekeken of hier misschien ook nog de teksten van een ander voor gebruikt werden. En daarmee is het dus wel zo duidelijk.

dus R:
Weer mot aan die borreltafel der "gelovigen" of in het "roomse" zwavelbad ofzo?

Of is de plotselinge oprisping van agressie misschien gewoon doordat jeugd slachtoffers van kerkelijk (seksueel) misbruik inderdaad gezamelijk hun mond leren open te doen, hún ervaringskennis leren gebruiken?

Dat maakt jouw problemen met verkrachting als volwassene door een priester er toch niet anders om?

Dus mij een lol...doe wat aan je agressieve oprispingen.
Want op de zoveelste demonstratie van slachtoffers die dader kunnen worden zat niemand te wachten.

Ik wens je veel moed en datgene toe wat jij nodig hebt en zoekt

door: crispina 2006-10-23 03:56:19

crispina zei

Nu je hier toch leest, vertel liever hoe het met het nietig verklaren van je huwelijk is gegaag.

Hoe is er gereageerd op die priester, die volgens jou je niet had mogen huwen omdat hij wist van het misbruik maar zijn mond dicht hield?

Vind ik, in denken over die Kerk en misbruik, dus veel interessanter dan jouw anonieme oprisispingen over mijn geloofwaarwaardigheid . Dus laat nog eens horen, aub?

door: crispina 2006-10-23 14:18:39

crispina zei

En misschien vind jij professor Wagenaar, en wat die zegt o.a. over die Jolanda uit Epe, waarover jij het ook had, dan wel interessant?
Ik vond het erg informatief en inzicht gevend, boeiend!

door: crispina 2006-10-23 14:37:16

http://www.vpro.nl/programma/ochtenden/afleveringen/6883076/

Anoniem zei

die nietigverklaring gaaqt je niks aan en slaap jij nooit?

(*) Crispina: na anonieme reactie: IP nr hetzelfde als R al die tijd gebruikte

door: R (*) 2006-12-04 03:39:29

Anoniem zei

zodra ik inlog sta jij er met je neus bovenop! voelt het goed?


(*) Crispina: na anonieme reactie: IP nr hetzelfde als R al die tijd gebruikte

door: R. (*) 2006-12-04 03:41:04

crispina zei

Weer last van je paranoia, meid?
Dan maar even ter informatie: behalve je demonstratie van zelfoverschatting is het feitelijk en technisch onmogelijk er met mijn neus bovenop te staan wanneer jij inlogt.
Geen idee dat jij hier een log hebt tenslotte. (en néé dat wens ik niet te weten ook!)

Dus wat was je reden dit keer?
Alweer gedonder in het zwavelbad met kerkbelletjes ? Werd je gewoon weer eens misselijk van de bitterballen aan de borreltafel en die bekende "rentenierende " bedrijfsongevalletjes en kwam je daarom even boeren?
Of was het de constatering dat overal hoelanger hoe meer slachtoffers erin slagen samenwerkend instrumenten te ontwikkelen ipv zich nog steeds door grote delen van die Kerk te laten naaien?

Kan me voorstellen dat dat inderdaad een hele pijnlijke opmerking voor je kan zijn, ja.

Hoe dan ook, je zult je eigen redenen wel hebben. En die gaan mij niks aan zolang jij je mond wenst te houden. Maar hou je mond dan ergens anders. Want dit is niet echt de meest intelligent manier, natuurlijk. En volstrekt oninteressant. Want je ermee demonstreert is immers al zo lang bekend.
Maar ik wens je er natuurlijk alle moed en wijsheid bij.

Bedankt voor je interesse voor mijn nachtrust.
Die is echter geen onderwerp van dit weblog.
(kerkelijk) (seksueel) misbruik wel.


Oh enne uh dat alweer anonieme? Heel infantiel hoor, om het daar maar even op te houden.

Dus doe mij een plezier, en zet je jezelf niet zo te kijk maar neem jezelf wat serieser.
Zoek ergens een kwispeldoor of maak gewoon duidelijk wat er wel aan de hand is.

door: Crispina 2006-12-04 08:13:10

crispina zei

@R bij het nog eens overlezen van deze draad en haar voorganger kwam ik weer een leuke andere tegen van een tijdje terug. Zo'n jaartje of 2.
Misschien heb je daar wat aan? KLIK

http://www.rorate.com/rorate/oudeforum/fshow.php?id=56521&volgende=0

En nu het woord klik er toch staat, en ik dus moet denken aan een andere slachtoffers misbruikende flapdrollen, die "geestelijke" mannen ....en verzekeringen

meid, ik durf het haast niet te vragen, maar uh ........

ben jij eigenlijk ook een van die figuren geweest ook hier op punt.nl die een moderator hebben verzocht mij de nek om te draaien nu over de Goede (klik)Herder ?

Pijnlijk hu, om te ontdekken dat er inderdaad geen meter van begrepen wordt?

Ach, je moet maar zo denken....die ervaring delen we met velen, over de hele wereld. Maar het goede nieuws is dus dat elke dag meer.........

Dus: Wake up and play with all your toys!

Wees goed voor en dus voorzichtig met jezelf.
Vergeet de groeten in het zwavelbad niet te doen!
Oh enne uh, bedankt natuurlijk, hu!
't was wel lekker eigenlijk vandaag eens de balans op te maken van zo'n jaar, 2 jaar zelfs.

Zullen we die bij de rubriek goed nieuws zetten?
onder het kopje: slachtoffer ben je niet je leven lang, dat is een keus!

Hadden we over die vraag trouwens gewed? Dan zouden we samen die fles leeg kunnen drinken. Bij wijze van lot-genoten hulp

door: crispina 2006-12-04 20:54:15