donderdag, november 24, 2005

Het Geheim van Vaticaan, Brasil, verkrachtingen met pedohandboek en video's

Religie Zuid Amerika 23 November 2005 01:01:57
rorate.com:
Kinderverkrachtende priesters hielden dagboek bij




Geplaatst op 22/11 '05 om 15:02u Door Theo BorgermansUTRECHT (RKnieuws.net)


- Twee Braziliaanse priesters die onlangs zijn veroordeeld voor
seksueel misbruik van minderjarige kinderen, hielden dagboeken bij over hun
ervaringen. Daarin stonden ook vaak gedetailleerde tekeningen en in één geval
bovendien een soort ‘checklist’ voor het selecteren van de slachtoffers: jong,
mannelijk, arm en bij voorkeur vaderloos. Dat meldt de Nederlandse internetsite
Katholiek Nederland op basis van The National Catholic Reporter en het
Braziliaanse tijdschrift Istoè.
Istoè noemt ook de namen van twee andere priesters die onlangs zijn gearresteerd vanwege het misbruik van minderjarigen.
Eén van hen werd begin november aangetroffen in een hotelkamer met vier jonge jongens. De priester in kwestie ontkent dat daarbij sprake was van misbruik.
Istoè heeft deze bevindingen op 16 november gepubliceerd. Op 21
november besteedde de Italiaanse krant Corriere della Sera uitgebreid aandacht
aan het Braziliaanse artikel. In die krant is sprake van 10 Braziliaanse
priesters die momenteel gevangen zitten wegens het misbruiken van minderjarigen,
terwijl 40 andere verdachten nog gezocht worden.
-------------------------------------------------------------------------------------

Vertaling van het leidende artikel uit ISTOÉ:
Desvelando a politica do silêncio: abuso sexual de mulheres por padres no Brasil(de politiek dan het zwijgen doorbroken: seksueel misbruik van vrouwen door paters in Brazilie)

Voor veel devote moeders is een zoon dat misdienaartje wordt als een zegenening.En die "gift" ontving Paticia Teixeira dos Reis, 31 jaar uit Goia bij het laatste Paasfeest.In de mis van 27 maart, ging het jochie VRD, een van haar drie zonen naar het altaar vanhet onbevlekte hart van Maria om te worden gewijd.


Patricia kon niet vermoeden dat die ceremonie het begin van een lijdensweg zou worden.Na 5 maanden als hulpje van pater Édson Alves of the Saints, 64 jaar, openbaarde VRD.aan zijn grootmoeder, al 20 jaar cathechiste, alles wat er achter de sacristie gebeurde.


"De pater doet met mij hetzelfde als een man met een vrouw doet. Hij doet mijn kleren uit,doet zijn toog omhoog, neemt mij op zijn arm, zegt dat ik rustig moet blijven en dat dit de praktijk van de penetratie is", vertelde het jochie.De grootmoeder, ontsteld over wat zij te horen krijgt, vertelt het aan Patricia, die directmet hem naar de dokter gaat en naar de politie. Alle onderzoeken bevestigen het:VRD is slachtoffer geworden van seksueel misbruiken.

Nadat het kind het geheim tegen zijn oma heeft verteld, vertelden nog twee kinderen bij de politie hun vergelijkbare verhalen. Desondanks ging pater Edison door met het celebrerenvan de mis, nu alleen in kapelletjes in de rurale regio rond Alexania.


"Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn. Deze pater verbood nog dat vrouwen in rok ipv een jurk de kerk binnenkwamen" herinnert Patricia zich. En hij zegt tegen die jochies dat alles wat zij doen een geheim is tussen hun en God.Valdivino Clarindo, advocaat van de priester, ontkent het verhaal van de jochies. Pater Edison heeft potentieproblemen, daarom kan hij de misdaden waarvan hij beschuldigd wordt niet hebben bedreven", laat hij weten.Dat is niet wat de politie zegt net zomin als de uitkomsten van de medische onderzoeken op de jongens.

Misdaden zoals deze tegen het kind VRD zijn niet nieuw in de kerk."In de afgelopen 3 jaar steeg het aantal aanklachten voor seksueel misbruik gepleegd door religieusen meer dan 70 procent, aldus Regina Soares Jurkewicz, doutoranda aan de Pauselijke Katholieke Univeriteit van Sao Paulo en auteur van het boek Desvelando a politica do silêncio: abuso sexual de mulheres por padres no Brasil(de politiek dan het zwijgen doorbroken: seksueel misbruik van vrouwen door paters in Brazilie)
Vorige week liet een nieuwe zaak deze wond zien. Pater Félix Barbosa Carreiro, 43 jaar, uit São Luís (MA) werd betrapt in een motel kamer in aanwezigheid van 4 jongeren, gerecruteerd via internet. "Ik weet van nog 12 andere paters die hetzelfde doen" beschuldigde de pater.

Tijdens deze morele crises, stuurde Paus Benedictus XVI, voormalig hoofd van de Congregatie van de geloofsleer -het instituut van het Vaticaan dat de klachten van misbruik binnen de kerkondrzoekt - in september een commissie naar Brazilie om te onderzoekenwat zich ver buiten het zicht van gelovigen afspeelt. Wat de vertegenwoordigers van de H. Stoel aantreffen is niet mis.Er zitten op dit moment zo'n 10 priesters in de gevangenis, veroordeelt voor seksueel misbruik. Daarnaast zijn er ongeveer 40 priesters op de vlucht voor gevangenisstraffen, veel van hen, volgens het Vaticaan ondrzoekonder dekking van de eigen kerk.

Zonde dagboeken.


In minstens twee gevallen, hielden religieuzen dagboeken bij waarin zij hun perversiteiten vertellen. Een daarvan, waarvan ISTOÉ toegang had tot een copie, bevatte een heus "handleiding voor de pedofiele priester" waarin de pater de formulesbeschreef die volgens hem "veilig" waren om kinderen te veroveren. Het dagboekmaakt deel uit van een proces dat achter gesloten deuren plaats vond in de rechtbank van Sao Paulo.Het dagboek kwam in handen van de politie via een non, aan wie de pater per ongelukzijn notitieboek gaf. Omdat er al een aanklacht lag bij justitie, overhandigde de non het dagboek aan Paulo Calil, van het politiestation in Agudos(SP).
"Het was het ontbrekende bewijs dat nodig was om de priester te pakken" zei deze.

In zijn aantekeningen, beschrijft de pater, Tarcísio Tadeu Sprícigo, 48 jaar, uit Agudosinmidels in de gevangenis, veroordeelt voor 15 jaar jaar wegens verkrachtingvan een 5 jarige jongen, een vorm hoe de kinderen zo ver te krijgen.

" Presenteer je als dominant. Wees lief en niet gehaast. Vraag nooit, maar wees zeker. Verzeker je van betrouwbare en afhankelijke jongens, die geen vader hebben en arm zijn.
Geef je nooit af met rijke jongens," onthuld het dagboek.
Voor zijn gevangenname, maar nádat de eerste aanklachten tegen de pater ingediendwaren plaatste de kerk hem over vanuit Sao Paulo naar een parochia in Goiás. Op deze nieuwe standplaats wordt de priester beschuldigd nog 2 jongens te hebben verkracht. Deze beide zaken zijn nog niet voor de rechter geweest."Ik gaf mijn kinderen aan de priester alsof ik ze aan God gaf, huilt Aparecida da Silva,de moeder van een van de slachtoffers.

Een ander dagboek, van pater Alfieri Eduardo Bompani, 45 jaar, is nog walgelijker.Hij is gevangen gezet voor misbruik van kinderen tussen 6 en 10 jaar oud, uit de regio Sorocaba waar hij werkte in een sloppenwijk
Behalve dat hij er een dagboek op na hield, nam de priester de sex welke hij had met de kinderen op video op.
De politie vond in zijn bezit de ruwe opzet van een boek met erotische vertellingen die hij had geschreven, gebaseerd op zijn eigen ervaringen.De priester beschreef, met details sordidos, in wat hij noemde het 5e dagboek
zijn relatie met de kinderen wonend in Nazaré.
"al 2 dagen nimand gehad, Ik heb 2 keer gemasturbeerd gisteren, waarvan een keer met V. (6 jaar). Zij zoog mijn ... Ik heb een pilsje en een wiskhy genomen en F. gegeten (9 jaar)maar ben niet klaar gekomen."

De slachtoffers van deze priester waren straatkinderen, door hem opgevangen, met het excuus hen van de drugs te bevrijden.

Alarmerende getallen


Het werk gedaan door afgezanten van het vaticaan wordt bewaard als het biechtgeheim. Istoe,had echter toegang tot teksten die een verontrustend profiel van religieuse werkers in Brazilie laten zien . Een van de hoofdstukken van deze studie gaat specifiek over de relatie van paters en seminaristen met de sexualiteitsvraag

Het document stelt dat circa 1.7 000 paters, 10 procent van het totaal, in het land betrokken zijn bij slecht sexueel gedrag, waaronder seksueel misbruik van kinderen, net als van vrouwen.

Het onderzoek openbaart bovendien dat circa 50 % van de priesters zich niethoudt aan de celibaatsgelofte.

In de afgelopen 3 jaar, zijn door de pedofilie binnen de katholieke kink in brazilie al meer dan 200 paters in psychologische klinieken van het eigen instituur belandt.

Het probleem is dat de kerkelijke hierarchie in Brazilie de politiek van het zwijgen prefereert, in tegenstelling tot wat er gebeurd is in de vs waar de kerk haar geheimen archieven openden zodat de slachtoffers daders kunnen indentificeren, hulp kunnen zoeken en herstel. Waarmee de beschuldigingen worden geminacht en agressoren beschermd, en dat alles in naam van een wet die voor gegoede heren niet geldt.
16-11-05

Sofrimento: V.R.D., dez anos, uma das vítimas do padre Edson Alves (à dir. )

Capa
Confissões obscenas
ISTOÉ revela o diário de um padrepedófilo que relata suas experiênciase conta como conquista suas vítimas
Alan Rodrigues
Para boa parte das mães beatas, ver um filho se tornar coroinha é como alcançar uma graça. E essa “dádiva” foi conseguida pela goiana Patrícia Teixeira dos Reis, 31 anos, na última Páscoa. Na missa de 27 de março, o garoto V.R.D., dez anos, um de seus três filhos,subiu ao altar da Paróquia do Imaculado Coração de Maria, em Alexânia (GO), para ser consagrado. Mal sabia Patrícia que aquela cerimônia marcaria o início de um calvário.



Sofrimento: V.R.D., dez anos, uma das vítimas do padre Edson Alves (à dir. ) Depois de cinco meses como auxiliar do padre Édson Alves dos Santos, 64 anos, V.R.D. revelou à sua avó, dona Iraci Teixeira, professora de catequese há 20 anos, tudo o que acontecia atrás da sacristia. “O padre faz comigo igual o homem faz com a mulher”, relatou. “Ele tira minha roupa, levanta a batina, me coloca no colo, fala para eu ficar tranqüilo e diz que aquilo é a prática da penetração”, contou o garoto. A avó, estarrecida com o que ouvira, comunicou o relato a Patrícia, que imediatamente o levou ao médico e à polícia. Todos os exames confirmaram: V.R.D. foi vítima de abusos sexuais.
Depois de o menino contar o segredo para sua avó, outros dois coroinhas fizeram, na polícia, relatos semelhantes. Apesar disso, padre Édson continua celebrando missas, só que em capelas na região rural da cidade de Alexânia. “Jamais imaginei que isso pudesse ocorrer. Esse padre proibia até que mulheres entrassem de saia na igreja”, lembra Patrícia. “Ele diz aos garotos que tudo o que fazem é um segredo entre eles e Deus.” Valdivino Clarindo, advogado do padre, nega a versão dos coroinhas. “Padre Édson tem indícios de disfunção sexual, portanto não poderia cometer os crimes que lhe são atribuídos”, afirma. Não é o que afirma a polícia nem os exames médicos realizados nos garotos.


Crimes como o descrito pelo menino V.R.D. não são novidade no interior da Igreja. “Nos últimos três anos, cresceram em 70% as denúncias de abusos sexuais praticados por religiosos no Brasil”, diz Regina Soares Jurkwicz, doutoranda na Pontifícia Universidade Católica de São Paulo (PUC) e autora do livro Desvelando a política do silêncio: abuso sexual de mulheres por padres no Brasil. Na semana passada, um outro caso expôs essa ferida. O padre Félix Barbosa Carreiro, 43 anos, de São



Sem escapatória: Padre Félix flagrado em orgias regadas a bebidas e drogas


Luís (MA), foi flagrado num quarto de motel acompanhado de quatro adolescentes recrutados pela internet. “Sei que outros 12 padres fazem o mesmo”, acusou o padre. Diante dessa crise moral, o papa Bento XVI, ex-chefe da Congregação da Doutrina da Fé – órgão do Vaticano encarregado de investigar as denúncias de abuso sexual na Igreja –, despachou para o Brasil, em setembro, uma comissão para investigar o que ocorre longe das vistas dos fiéis. O quadro encontrado pelos representantes da Santa Sé não é nada animador. Há, no Brasil, cerca de dez padres na cadeia, condenados pelos crimes de abuso sexual. Há, ainda, aproximadamente 40 religiosos fugindo de mandados de prisão, muitos deles, segundo as investigações do Vaticano, acobertados pela própria Igreja.


Diários do pecado – Em pelo menos dois casos, religiosos chegaram a redigir diários narrando suas perversidades. Um deles, cuja cópia ISTOÉ teve acesso, contém um verdadeiro “manual do padre pedófilo”, no qual o religioso descreve as fórmulas que ele acredita serem “seguras” para conquistar crianças. O diário faz parte de um processo que transita sob segredo no Tribunal de Justiça de São Paulo. O diário chegou às mãos da polícia por intermédio de uma religiosa, a quem o padre havia entregue seu caderno por engano. Como já havia uma denúncia na delegacia, a religiosa encaminhou o diário ao delegado Paulo Calil, na Delegacia de Agudos (SP). “Era a prova que faltava para podermos prender o padre”, diz o delegado.
Em suas anotações, o padre Tarcísio Tadeu Sprícigo, 48 anos, de Agudos,hoje preso e condenado a 15 anos por haver violentado sexualmente um garotode cinco anos, descreve a forma como persuadir as crianças: “Apresentar-se sempre como dominador. Ser carinhoso e não ser apressado. Nunca fazer perguntas, mas ter certezas. Conseguir garotos seguros e carentes, que nãotenham pai e que sejam pobres. Jamais se envolver com garotos riquinhos”, revela o diário. Antes de ser preso, mas depois de já terem sido feitas as primeiras denúncias contra o padre, a Igreja o transferiu do interior paulista para uma paróquia em Goiás. No novo endereço, o padre é acusado de haver violentado outras duas crianças. Nesses casos ainda não há sentença judicial. “Entreguei meu filho ao padre como se estivesse entregando a Deus”, lamenta Aparecida da Silva, mãe de uma das vítimas.
Outro diário, do padre Alfieri Eduardo Bompani, 45 anos, é ainda mais revoltante. Ele foi preso por abusar sexualmente de crianças com idades entre seis e dez anos, em um sítio que mantinha na região de Sorocaba (SP) e que jurava destinar-se a obras sociais. Além do expediente de manter um diário, o padre gravava em vídeo as cenas de sexo que praticava com os meninos. A polícia ainda encontrou em seu poder os rascunhos de um livro de contos eróticos que ele estava escrevendo, baseado em suas próprias experiências. O padre descrevia, com detalhes sórdidos, no que ele chama de “5º diário”, sua relação com os meninos que viviam no sítio Nazaré: “Há dois dias não encoxo ninguém. Me masturbei duas vezes ontem, sendo uma delas com o V. (seis anos). Ele chupou meu c... Tomei cerveja e uísque e comi o F. (nove anos), mas não ejaculei.” As vítimas desse padre eram crianças de rua, recolhidas por ele, com a desculpa de livrá-las das drogas.


Números alarmantes – O trabalho realizado pelos enviados do Vaticano é guardado como segredo de confessionário. ISTOÉ, porém, teve acesso aos relatórios que mostram um preocupante perfil dos religiosos no Brasil. Um dos capítulos desse estudo trata especificamente das relações de padres e seminaristas com a questão sexual. O documento registra que cerca de 1,7 mil padres – 10% do total – no País estão envolvidos em casos de má conduta sexual, o que inclui abuso sexual contra crianças e também contra


Crueldade: Patrícia com a mãe, Iraci. Fé e referencial católico arrebentados mulheres. A pesquisa revela ainda que cerca de 50% dos padres não mantêm o voto de castidade. Nos últimos três anos, a pedofilia no interior da Igreja Católica no Brasil já remeteu mais de 200 padres para clínicas psicológicas da própria instituição. O problema é que a hierarquia eclesiástica brasileira, ao contrário do que aconteceu nos EUA – que abriu seus arquivos secretos à população para identificar, auxiliar e reparar as vítimas –, prefere manter a política do silêncio. Com isso, abafam as denúncias e protegem os agressores, tudo em nome de uma lei que não é a dos homens de bem.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

mist ik niet een stukje? Tkx!
door: wiebe 2005-11-23 02:38:51

crispina zei

Klopt Wiebe, maar jij hebt blijbaar een t teveel. Ik was even thee zetten.
Maar de vertaling van het begin staat er dus nu ook bij.

door: crispina 2005-11-23 03:19:02

Anoniem zei

THEE? bij zo'n smerig verhaal? Daar heb ik borrels voor nodig!

door: Wiebe 2005-11-23 03:21:04

crispina zei

Die draaiende maag had ik gisteravond ook, ja. Ik ben nu eerlijk gezegd wat meer onder de indruk van hoe je met dergelijke informatie kennelijk nog steeds kerkpolitiek blijkt te kunnen bedrijven eigenlijk.

door: crispina 2005-11-23 03:40:45

crispina zei

Grote taak voor internationale gemeenschap

“We buigen ons niet alleen over digitale mogelijkheden, maar ook over digitale dilemma’s. Dit stelt ons in staat om in verbinding te treden en bijstand te verlenen aan diegenen die in de armste en meest afgelegen gebieden van de wereld leven en om een stem te geven aan diegenen die in het verleden niet beluisterd of vaak zelfs vergeten werden.”

aldus aartsbisschop Foley bij de VN........

http://www.rorate.com/rorate/scripts/nws_art.php?id=21185

geef mij toch ook maar een borrel, Wiebe

door: crispina 2005-11-23 03:51:18

Anoniem zei

hoi ik ben prasan engelen.
en ik wil heel erg graag de vertaling van deus é dez want jullie hebben hem toch.
als jullie hem hebben wil ik hem heel erg graag want ik heb hem op mijn mp-3speler en is een hele mooie nummer.
als jullie hem hebben willen jullie hem dan naar mij e-mailadres sturen.
mijn e-mailadres is ...(weggehaald door crispina)
alvast vriendelijk bedankt.
prasan engelen.



door: prasan engelen 2005-12-30 16:51:40

crispina zei

Ha Prasan . Hierbij de tekst van het kinderliedje van Padre Zeca.

Het voordeel van een kinderliedje is dat het zo een simple tekst is dat je die door middel van een vertaalmachine (kijk maar eens op startpagina vertalingen) heel eenvoudig zelf kunt vertalen.
Het leek mij handiger je deze tip te geven, dan kun je het de volgende keer eenvoudig zelf oplossen. Er zijn misschien nog wel meer (kinder)liedjes die je misschien wel mooi vindt.

Ik heb dus je email adres maar even weggehaald, zodat je niet onnodig lastig gevallen hoeft te worden door spam en andere idioten.
Veel succes en vooral plezier natuurlijk.


Venha viver uma grande emocao
E sentir no peito uma explosao
O amor verdadeiro Ele quer te dar
Vale a pena abrir o coracao
E deixar Deus viver junto com voce
Ele e Grande, Ele e Puro, Ele e mais.
Deus e Dez.
Deus e Dez, pra mim
Deus e Dez, pra voce
Deus e Dez, pra todos nos
Deus e Dez.

door: crispina 2005-12-30 17:16:18

Anoniem zei

Vet cool

door: thijs 2006-01-19 19:29:13

crispina zei

geen verdere reacties op punt.nl gegeven