zaterdag, juni 11, 2016

Art. 8 EVRM: Recht op gezinslaven

 Nederlandse vrouw  (22) opgepakt in Qatar nadat ze is verkracht

10 - 6- 2016

De Volkskrant


Een 22-jarige vrouw uit Utrecht zit sinds maart vast in Qatar. De advocaat van haar familie, Brian Lokollo, zegt dat ze is gearresteerd nadat ze aangifte had gedaan van een verkrachting.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de arrestatie, maar benadrukt dat er nog geen tenlastelegging is.
Lokollo zegt in het NOS Radio-1 Journaal dat de vrouw wakker werd in een vreemd appartement, mogelijk nadat ze was gedrogeerd. "Ze was uit geweest in een hotel waar je alcohol mocht drinken. Ze was de dansvloer opgegaan en toen ze daarna terug kwam bij haar drankje, was haar na de eerste slok al duidelijk dat er iets in was gedaan."
Weerzinwekkend
Van wat er daarna is gebeurd kan ze zich weinig herinneren, zegt Lokollo. "Er is een flard dat ze met een man het hotel uitloopt en in een taxi stapt. Het volgende is dat ze wakker wordt in het voor haar onbekende appartement en tot ontdekking komt dat ze is verkracht."
Toen de vrouw aangifte deed tegen de man, werd zowel de man als zijzelf opgepakt, zegt de advocaat. Verkrachting wordt in Qatar beschouwd als buitenechtelijke seks en is daarom strafbaar voor beide partijen.
De familie van de man zou er op aandringen dat de vrouw trouwt met de man. Dat zou de buitenechtelijke seks opheffen, maar het is voor Lokollo onduidelijk of de aanklacht daarmee komt te vervallen. "Ik heb haar afgeraden dat te doen.'


Afgezien van het feit dat het weerzinwekkend is, weet ik niet welke andere consequenties een huwelijk in Qatar heeft. 
 Ik noem maar wat, maar misschien heeft ze straks geen vrije beschikking meer over haar paspoort.


Het verweer van de verdachte zou zijn dat de seks vrijwillig was en dat hij ervoor heeft betaald. Lokollo: 'Mijn cliënt ontkent dat.' 
De commissie/Deetman heeft de kerk niet betrokken bij het trekken van conclussies en het doen van aanbevelingen over het kindermisbruik in die kerk. Die kregen de bisschoppen voorgeschoteld.
 Er is een groot verschil met Deetman. Dat misbruik hield globaal op in de jaren tachtig.Wij praten over het hier en nu, en over kinderen die morgen gevaar lopen.Als je mensen aan het werk wilt hebben in de jeugdzorg, moet je ze meenemen. Anders zetten ze de hakken in het zand en gebeurt er niets.10-6-2016ROOSENDAAL - In een woning in de Roosendaalse wijk Kortendijk heeft de wijkagent een kind aangehouden. Dat meldt de agent op Twitter.


Een moeder bleek de minderjarige verstopt te hebben op de zolder van haar woning nadat deze weggelopen was uit een inrichting. De wijkagent meldt dat het kind teruggaat naar die inrichting.

Geen opmerkingen: