maandag, maart 18, 2013

Over Rorate

Let op 19-3-2013 toegevoegde informatie/waarschuwing. 

bron

Over Rorate

Rorate is een onafhankelijke Rooms-katholieke multimedia-organisatie. Stichting Rorate stelt zich ten doel vanuit haar eigen expertise op het gebied van communicatie en moderne media een bijdrage te leveren aan de opbouw van de rooms-katholieke kerk.

Bestuur stichting Rorate
Ton Huitink
Fons Eijssens
Louis van Daalen
Erik Goris

Secretariaat stichting Rorate


ANBI - Algemeen nut beogende instelling
Vanaf 1-1-2008 zijn giften gedaan aan goeddoelinstellingen aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (anbi).
Rorate is ANBI sinds 04-09-2008. Onder de naam �Stichting Rorate� en "Stichting Catechese.net"
Stichting Catechese.net is gestart in 1999 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel sinds 09-02-2000. Onder nummer: 30 16 25 24
Vanaf 2002 is de werknaam veranderd in Rorate..

RKNIEUWS.NET
RKnieuws.net is een toonaangevende Rooms-katholieke nieuwssite binnen het Nederlandse taalgebied. Een Nederlands-Vlaamse redactie brengt u een dagelijks overzicht van kerkelijk nieuws uit Nederland, Vlaanderen en de wereldkerk. Dankzij de uitgebreide forums en de digitale kathedraal is RKnieuws.net tevens een ontmoetingsplek waar vele katholieken en niet-katholieken dagelijks gedachten, opinies en kennis uitwisselen.
De redactie van RKnieuws.net werkt op basis van een redactiestatuut. Klik hier om het redactiestatuut van RKnieuws.net te downloaden.

Hoofdredactie
Theo Borgermans, hoofdredacteur
Joost Middelhoff, redacteur

Eindredactie
Eindredacteur (vacature)

Redactie
Johanneke Bosman, algemeen nieuws


FORUM
Het forum is bedoeld als een plek waar op respectvolle en open wijze meningen kunnen worden uitgewisseld, m.b.t. het Rooms-Katholieke geloof en de Rooms-Katholieke Kerk, algemeen christelijke en algemeen religieuze interesse velden. (forumregel 1)

Moderatoren
Erik Goris
e.a.


CATKIDS
Catkids is een Rooms-katholieke catechese website voor kinderen. De website wil hen op speelse wijze in aanraking brengen met verhalen uit de Bijbel, de sacramenten en het geloofsleven in het algemeen.


Redactie
Tineke Duyster

Illustraties
Picatzo

VERDIEPING
Rorate biedt nog een aantal websites aan met informatie op verschillende gebieden: Verdieping, RKkerkrecht, RKlinks.net en 3nity.

Redactie Verdieping
Gryt-Anne Piebenga

Redactie RKkerkrecht
Olav Boelens
Ton Meijers


Ziet en huiver: 

toegevoegd 19-3-2013


Waarschuwing:

 Hoewel bovenstaande tekst gisteren - 18-maart 2013 op de website stond   (en dat nog steeds staat) na 's even beter kijken na de constatering dat die vernieuwde site niet  (maar  het ongevraagde facebook  wel ) blijkt te werken gevonden: 


Stichting Rorate heeft nieuw bestuur Geplaatst door onze redactie op Saturday 17 November 2012 om 22:10u

UTRECHT (RKnieuws.net) - Stichting Rorate heeft sinds gisteren een nieuw bestuur. Het afgetreden bestuur heeft sinds de oprichting in 1999 aan de basis gestaan van de ontwikkeling van het katholieke platform: www.rorate.nl
Dit platform voorziet in diverse activiteiten als een canonieke vraagbaak, catkids, kerkelijk nieuws en het forum. Het nieuwe bestuur van Rorate zal de verdere ontwikkeling van het platform ter hand te nemen.

Stichting Rorate voorziet met www.rorate.nl in een dagelijks overzicht van kerkelijk nieuws uit Nederland, Vlaanderen en de wereldkerk. Dankzij het uitgebreide forum is RKnieuws.net tevens een ontmoetingsplek waar vele katholieken en niet-katholieken dagelijks gedachten, opinies en kennis uitwisselen.


De nieuwe voorzitter van Stichting Rorate wordt dhr. Theo ten Bruin, diaken in de Parochie HH. Twaalf Apostelen. De overige bestuursleden zijn de heren Erik Goris, Noud Maas en de dames Lieke Titulaer, Coby de Swart en Tineke Duyster. Met dit nieuwe bestuur is een goede combinatie gerealiseerd van reeds betrokken en nieuwe bestuursleden. Oud voorzitter pastoor Ton Huitink heeft zich bereid verklaard het nieuwe bestuur te adviseren.


Het nieuwe bestuur ziet het als haar taak de website en het forum technisch up-to-date te brengen en vervolgens de continuiteit van de organisatie te versterken door het aantrekken van meer vrijwilligers. Nadat de technische omgeving en de organisatie zijn versterkt ziet het nieuwe bestuur het als haar taak de site www.rorate met nieuwe producten te voorzien. Op deze wijze wil het nog meer een ontmoetingsplek voor gelovigen worden.En waarempel: een uit het verleden meer dan overbekende truc 
Niet zo heel erg vreemd wanneer je ziet dat tenminste  3 mannen   en 1 vrouw  direct persoonlijk verantwoordelijk waren voor  "rkk" internetbordeelschap 
Ze hebben o.a. al jaren graag  de namen van anderen gebruikt en misbruikt en aantoonbaar aktief bijgedragen  aan de (de gevolgen van ) de doofpot in Nederland, daarbij volledig in strijd handelend met 
RKK richtlijnen en Canoniek Recht.

Wanneer je 

- waarde hecht aan ook maar iets van integriteit 
bezint voordat je hieraan begint.  

-  mocht dat nog nodig zijn,  een traject zoekt om zo snel mogelijk kots en kots misselijk te worden van de RKK, dan bent je bij die bordeelhouders dus aan het goede adres. 

Waarde oordeel mijnerzijds: ook hiervoor geldt: bezint voordat je hieraan begint.     

- Wanneer je (jeugd) slachtoffer bent van (seksueel) misbruik door een kerkelijk (RKK) functionaris en - heel verstandig - iets wilt met het spiritueel trauma wat je hierdoor hebt opgelopen:
bezin je niet slechts voor je hieraan begint, maar bescherm je zelf en blijf daar weg. 


Het goede nieuws is: je zult  de eerste niet zijn  - in 10 jaar tijd zijn reeds velen je voorgegaan -
en zeker de laatste niet die zich door dit soort volk laat beschadigen. 

 Bordeelhouders zijn nu eenmaal niet de personen waaraan  je heelt, maar (zieke) criminelen. 

Maak je geen illusie's: Nederlandse bisschoppen en hun staf hebben in het verleden ook hiervan gebruik gemaakt.  Het zou mij weinig verbazen - hoewel ik hiervan niet meer op de hoogte ben noch wens te zijn - wanneer dit nog steeds zo is: het vuilnis binnen de kerk Hoe ziek en crimineel die RKK is tenslotte zélfs in Nederland bepaald geen geheim meer. 
   

 

 

Technische problemen hopelijk van de baan

Rorate heeft vanaf zondag nieuwe website

Geplaatst door onze redactie op Wednesday 27 February 2013 om 15:50u

De redactie hoopt dat er vanaf zondag ook weer nieuwe foto s kunnen geplaatst worden. Nu kunnen alleen foto s geplaatst worden uit het archief.

Onze redactie hoopt dat het versturen van de nieuwsbrief ook weer probleemloos kan verlaten. De jongste weken was het versturen van de nieuwsbrief helaas volkomen onmogelijk.


Kleinere technische problemen zorgden geregeld ook voor gekke tekens in de artikels. Bij het gebruik van leestekens sloeg de redactiesite gewoon tilt. Dat zorgde voor een stroom van begrijpelijke reacties. Hopelijk zijn die onvolkomenheden met de nieuwe site voortaan ook van de baan.

Geen opmerkingen: