dinsdag, oktober 02, 2012

Teruggave eigen bijdrage GGZ mogelijk voor melders commissie-Samson

bron

Nieuwsbericht | 01-10-2012

Door de aandacht voor seksueel misbruik en het doen van een melding bij het meldpunt van de commissie-Samson is mogelijk veel leed bij melders opgerakeld. Voor een aantal melders was behandeling binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) noodzakelijk. Jeugdzorg Nederland heeft besloten voor een specifieke groep slachtoffers een zogenaamde restitutie-regeling te treffen.

De restitutie-regeling houdt in dat alle slachtoffers van seksueel misbruik die onder verantwoordelijkheid van de overheid in een jeugdzorgorganisatie of pleeggezin waren geplaatst en die zich hebben gemeld bij het meldpunt van de commissie-Samson in aanmerking komen voor teruggave van de eigen bijdrage van de GGZ behandeling. Hierbij geldt dat de melding bij het meldpunt moet hebben plaatsgevonden tussen 19 juli 2010 en 30 september 2012 en dat slachtoffers na tussenkomst van de huisarts een beroep hebben gedaan op de curatieve GGZ.

Indien u voldoet aan bovenstaande beschrijving kunt u middels bijgevoegd restitutieformulier een aanvraag indienen bij Slachtofferhulp Nederland (SHN) voor teruggave van de eigen bijdrage van de GGZ behandeling.

SHN kan alleen overgaan tot restitutie indien zij beschikt over uw personalia. Indien u de commissie-Samson nog geen toestemming heeft gegeven om uw personalia over te dragen aan SHN, wordt u verzocht dit alsnog te doen. Voor de goede orde uw melding wordt niet overgedragen aan SHN alleen uw naam, adres en telefoon gegevens. In verband met het ophouden van het bestaan van de commissie-Samson wordt u verzocht vóór 1 november 2012 een e-mail te sturen naar info@comsamson.nl.

Indien u nadere informatie over de regeling wilt ontvangen kunt u telefonisch contact opnemen met SHN op het volgende telefoonnummer: 0900-9999001.

Meer informatie

Geen opmerkingen: