zaterdag, juli 19, 2008

Zorg Nederland 2008

Netwerk vrijdag 18 juli 2008
Mishandelde gehandicapten én hun ouders; zorg afhankelijken

“Instellingen voor mensen met verstandelijke beperkingen bagatelliseren het aantal keer dat bewoners mishandeld worden.” Dat zegt klinisch psycholoog Aafke Scharloo. Buitenlands onderzoek laat volgens haar zien dat tussen de vijftig á zestig procent van de verstandelijk gehandicapten één of meerdere keren in zijn of haar leven wordt mishandeld of misbruikt. Er is - zegt Scharloo - geen enkele reden om aan te nemen dat dit getal in Nederland lager ligt.

Aanleiding voor de reportage is de zaak van Jeannette Unlandt.
De 27-jarige vrouw heeft al vanaf haar geboorte een verstandelijke beperking. Ze kan nauwelijks lopen, niet praten en ze is blind. Tot voor kort woonde ze in de Zeeuwse instelling Stichting Tragel in Hulst. Vorig jaar stapte daar een medewerkster naar haar leidinggevende om aangifte te doen van mishandeling. Ze vertelde dat collega’s de zwaar gehandicapte Jeannette sloegen, met de hand en met een houten pollepel.

Previeuw:




klik voor hele uitzending

voor ontkenning ; zie de berichtgeving over BXVI



"nothing prepared me for the foul undercurrent of society revealed"
zei de Australische collega-rechter bij het aanbieden aan het parlement van het 3 jarig staats-onderzoek : Children in State care.
De dertiger jaren tot heden.
Zorg (instellingen) bemand en bevrouwd door kerkelijk functionarissen.


Here God, we geloven, nu het niet eens allemaal homo's meer hoeven te zijn,
inmiddels zo graag in pedo's.

Geen opmerkingen: