woensdag, oktober 25, 2017

Aan de hoek van een ronde tafel; Lot genoten KInderbescherming en Autoriteit Persoonsgegevens


Het jaar 2017 is bijzonder, omdat dit het laatste jaar is dat de Wet bescherming persoonsgegevens geldt. Vanaf 25 mei 2018 is nieuwe Europese privacywetgeving van toepassing. Veel bedrijven en overheden zijn al bezig zich voor te bereiden op deze nieuwe wetgeving. Hierover voorlichting geven staat daarom bovenaan de agenda van de AP, zodat organisaties weten wat ze straks moeten doen.
Het reguliere werk van de AP gaat ondertussen ook door. De belangrijkste thema’s voor de AP in 2017 zijn naast de nieuwe EU-privacywetgeving: profiling, bijzondere persoonsgegevens en beveiliging van persoonsgegevens. 

Nieuwe Europese privacywetgeving

Vanaf 25 mei 2018 geldt er in heel Europa nog maar één privacywet. Dit is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Organisaties krijgen onder de AVG meer verplichtingen. Zo kunnen zij verplicht zijn een  functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aan te stellen.
Maar hier staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld dat organisaties met vestigingen in meerdere EU-landen nog maar met één privacytoezichthouder te maken krijgen.







Oliver O'Grady Rotterdam










" A fish rots from the head down"


Geen opmerkingen: