donderdag, november 15, 2007

rorate forum weer open

Mededeling bestuur
Update verwikkelingen Rorate forum
Geplaatst door onze redactie

do 15 nov '07 om 12:30u


UTRECHT (RKnieuws.net) - De verwikkelingen rond het Rorate-forum kunnen u haast niet ontgaan zijn. De brede media-aandacht die het sluiten van het forum teweegbracht, geeft eens temeer aan dat Rorate een spilfunctie heeft in de Rooms-katholieke nieuwsverzorging en klankbord. Bovendien weet het stichtingsbestuur zich gesteund door een grote schare betrokken leden. Wij vinden het belangrijk om onze leden tijdig en direct op de hoogte te houden van dit nieuws.
Het bestuur van Stichting Rorate heeft zich beraden op de gebeurtenissen en de balans opgemaakt van alle argumenten die voor en tegen hernieuwde openstelling zijn geuit. Hierbij zijn wij tot de conclusie gekomen dat het forum onder enkele voorwaarden weer open moet. Daarbij zijn wij ons er terdege van bewust dat het forum in de huidige vorm schadelijke situaties kan opleveren.



Met het nieuwe forum wil Rorate haar leden een veilige en vertrouwde omgeving bieden. Daarom zal het niet langer mogelijk zijn om anoniem, onder een nickname, bijdragen te posten. Leden van Rorate kunnen zich straks persoonlijk aanmelden voor het forum en krijgen na aanmelding een unieke combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord thuisgezonden. Hiermee kunnen zij onder hun eigen naam inloggen op het forum. Een uitgebreid team is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de openstelling. Zij stellen de nieuwe forumregels op, passen de voorwaarden aan van het lidmaatschap en passen de techniek van de website aan. De streefdatum van openstelling is januari 2008.Wij brengen u graag in herinnering dat Rorate een vrijwilligersorganisatie is en dat uw donatie hartelijk welkom is en goed gebruikt zal worden in de uitvoering van onze internetactiviteiten. Namens het bestuur van Rorate en alle vrijwilligers,Wil Keurentjes, directeur

Geen opmerkingen: